city2 WHITE DDIAFANES

editph1

Οι δύο τροχοί είναι η λύση!

Νομίζω πως δεν υπάρχει δικυκλιστής που να μην αντιλαμβάνεται τα οφέλη που προκύπτουν από την χρήση αυτού του μαγικού οχήματος.

Σε πρακτικό επίπεδο, είναι το αποτελεσματικότερο “εργαλείο” για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, είναι οικονομικό και καταλαμβάνει το μικρότερο δυνατό χώρο στην στάθμευση του.

Πέραν αυτού, η οδήγηση μοτοσυκλέτας, scooter ή παπιού, αποτελεί μια “τονωτική ένεση” στην άχαρη καθημερινότητα μας, ακόμα και οι πιο “βαρετές” διαδρομές φαντάζουν πιο ωραίες στην σέλα ένα δίτροχου.

Όλα αυτά, είναι γνωστά σε όλους εμάς και αποτελούν και τα επιχειρήματα μας για να πείσουμε και άλλους… να το πάρουν απόφαση. Πλέον, υπάρχουν και επιστημονικές αποδείξεις!

Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από τον πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCLA), αποδείχτηκε ότι η οδήγηση μοτοσυκλέτας μειώνει το άγχος, βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική λειτουργία και χαρίζει ευεξία.

Παλαιότερες έρευνες και μελέτες, έχουν καταδείξει ότι η μοτοσυκλέτα είναι το πιο γρήγορο μέσο για τις αστικές μετακινήσεις, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το ότι έχει αποδειχτεί πως οι χρήστες δίτροχου, είναι καλύτεροι οδηγοί σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποιούν αυτοκίνητο.

Όλα αυτά λοιπόν που υποστηρίζαμε τόσα χρόνια αλλά δεν είχαμε τα μέσα και τρόπο για να τα αποδείξουμε επιστημονικά, επαληθεύονται, με στοιχεία, μετρήσεις και αριθμούς.

Οι δύο τροχοί αποτελούν την μοναδική άμεσα εφαρμόσιμη λύση για τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται στις πόλεις. Δεν απαιτούν νέες υποδομές, ούτε αναπροσαρμογές, δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς για να “ωριμάσει” η τεχνολογία τους, είναι εδώ και άμεσα διαθέσιμοι στον καθένα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να διαδοθούν αυτά τα μηνύματα και να δοθούν κίνητρα για την απόκτηση δύο τροχών. Η λύση είναι μπροστά μας, απλά μερικοί εξακολουθούν να κωφεύουν και να στρέφουν το βλέμμα αλλού.  

Οδηγήστε μοτοσυκλέτα, ξανανιώνει!