ecology concept earth and hand geometric vector 3621283  Δύο τροχοί και οι προκλήσεις του μέλλοντος

 

Αδιαμφισβήτητα, η είδηση της χρονιάς, είναι αυτή που αφορά στην συνεργασία των τεσσάρων μεγάλων ιαπώνων κατασκευαστών, ώστε να συμφωνήσουν το πώς θα κινηθούν στην εξέλιξη των ηλεκτροκίνητων δίτροχων.

Απώτερος σκοπός είναι να υπάρχει ένας κοινός τύπος μπαταριών καθώς επίσης και κοινό δίκτυο σταθμών φόρτισης και ανταλλαγής μπαταριών. Δεν πρόκειται απλά για μια ιστορική συμφωνία, είναι μια από τις πιο βέβαιες ενδείξεις για το μέλλον, το οποίο θα είναι “ηλεκτρικό”. Πέραν αυτού, η συμφωνία καταδεικνύει επίσης ότι αναμένεται να σχηματιστούν συνασπισμοί εταιρειών – κολοσσών, σε αυτό τον αγώνα για την επικράτηση στην αγορά των ηλεκτροκίνητων, που μόλις τώρα ξεκινά.

Στο τεύχος 23 του Cityrider, μπορείτε να βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, σχετικά με τις προκλήσεις και τα εκκρεμή ζητήματα που προκύπτουν σε αυτή την μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα, στον ηλεκτρισμό. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει, είναι ακριβώς το ότι αν δεν εξεταστούν σε βάθος όλες οι συνισταμένες της ηλεκτροκίνησης, τότε είναι πολύ πιθανό στο μέλλον να βρεθούμε και πάλι σε περιβαλλοντικό αδιέξοδο.

Πως παράγονται οι μπαταριές και όλα τα άλλα στοιχεία που χρειάζονται για την ηλεκτροκίνση; Πως ανακυκλώνονται; Ποιοι φυσικοί πόροι χρειάζονται για την κατασκευή των μπαταριών και των οχημάτων του μέλλοντος; Από πού θα προέρχεται η ενέργεια για την φόρτιση των οχημάτων αυτών;

Τα ζητήματα είναι πολλά και θα πρέπει άμεσα να διευθετηθούν, έτσι ώστε να μην έχουμε σε λίγα χρόνια την “επανάληψη του ίδιο έργου”. Tο δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, άλλωστε. Πριν πολλά χρόνια, στην απαρχή της βιομηχανικής επανάστασης, κανείς δεν θα μπορούσε να γνωρίζει ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν κατά αυτό τον τρόπο στο μέλλον.

Πλέον, δεν υπάρχουν δικαιολογίες.