city2 WHITE DDIAFANES

Cannot find texnika/eco_helmet subfolder inside /home/cityrider/domains/cityrider.gr/public_html/images/stories/texnika/eco_helmet/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:nginx/1.24.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40-68+ubuntu22.04.1+deb.sury.org+1

 

Κέρδισε το βραβείο design James Dyson

 

Το EcoHelmet είναι ένα αναδιπλούμενο κράνος ποδηλάτου από... χαρτί, το οποίο σχεδιάστηκε από την designer Isis Shiffer. Κι αν νομίζετε πως πρόκειται για αστείο, μάθετε πως το συγκεκριμένο κράνος χάρισε στην σχεδιάστρια του το βραβείο design James Dyson.

Η σχεδιάστρια είναι περιστασιακή ποδηλάτισσα και σκέφτηκε την ιδέα για το χάρτινο κράνος καθώς δεν ήθελε να ξοδέψει λεφτά για να αγοράσει ένα καλό ποδηλατικό κράνος.

Το EcoHelmet σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιείται από τους χρήστες κοινόχρηστων ποδηλάτων, οι οποίοι δεν έχουν ή δεν κρατάνε πάντα μαζί τους κράνος.

Το συνολικό κόστος του EcoHelmet είναι μικρότερο από 5 δολάρια (4,7 ευρώ), ενώ η κατασκευή του είναι κυψελοειδής, για απορρόφηση της κρούσης σε πιθανό ατύχημα. Το design του κράνους δοκιμάστηκε στο Imperial College του Λονδίνου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το κράνος διαθέτει μια στρώση από υλικό που το κάνει ανθεκτικό στο νερό της βροχής για 3-5 ώρες!

Με το EcoHelmet η Isis Shiffer κέρδισε το βραβείο James Dyson, και θα λάβει 30.000 βρετανικές λίρες (35.200 ευρώ) για την περαιτέρω εξέλιξη του! Η ίδια δήλωσε έκπληκτη που κέρδισε το βραβείο, ενώ τώρα ελπίζει να δοκιμάσει πιλοτικά το EcoHelmet στη Νέα Υόρκη την άνοιξη του 2017.

Το κράνος έχει σχεδιαστεί για περιορισμένο αριθμό χρήσεων, ενώ το τελικό design πιθανώς να έχει μια ενδεικτική λωρίδα που όταν ξεφτίζει, ο χρήστης θα πρέπει να πετάξει το κράνος.