22717

Συμμετείχαν άθελα τους σε δοκιμή συστήματος εντοπισμού

Η αντιπροσωπεία της Zero Motorcycles  στην Μεγάλη Βρετανία και η εταιρεία συστημάτων ασφαλείας Datatool,  ότι είχαν ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας τους, με GPS trackers τελευταίας γενιάς, να τοποθετούνται σε δύο μοτοσυκλέτες.

Οι μοτοσυκλέτες αυτές βρισκόντουσαν σε ένα βαν. Το βαν αυτό, θα εκτελούσε συγκεκριμένα δρομολόγια και οι άνθρωποι της Zero Και την Datatool, θα δοκίμαζαν την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια του συστήματος, προσομοιώνοντας σενάρια κλοπής.

Που να φανταζόντουσαν όμως, ότι θα είχαν την “ευκαιρία” να τεστάρουν το σύστημα σε πραγματικά… πραγματικές συνθήκες, αφού οι μοτοσυκλέτες κλάπηκαν στα αλήθεια από επίδοξους ληστές, το βράδυ πριν την έναρξη των δοκιμών!

Την στιγμή της κλοπής, το σύστημα ήταν ανενεργό, μόλις όμως το πρωί ανακαλύφθηκε ότι οι μοτοσυκλέτες είχαν “κάνει φτερά”, οι άνθρωποι της Datatool το ενεργοποίησαν και αυτό εντόπισε στίγμα σε περιοχή λίγο έξω από το Λονδίνο.

Οι μοτοσυκλέτες βρέθηκαν σε μια μάντρα σκεπασμένες με κουκούλα και για την ιστορία, το σήμα που δόθηκε στην αστυνομία, ήταν –σύμφωνα με τα λεγόμενα αξιωματούχων- το πιο ακριβές που έχουν λάβει ποτέ, με απόκλιση μόλις ενός μέτρου! Για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα. Αν τους πιάσουν, τους αξίζει το βραβείο γκαντεμιάς!