city2 WHITE DDIAFANES

digilens sena ar hud helmet 4

Coninental και Sena εμπλέκονται ενεργά 

Η Digilens, με έδρα την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται σε εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, δραστηριοποιούμενη στον χώρο της αεροπλοΐας, της βιομηχανίας, του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας.

“Επαυξημένη πραγματικότητα” είναι στην ουσία η ενσωμάτωση ψηφιακών προβολών στο οπτικό μας πεδίο, όπως για παράδειγμα ένα ολόγραμμα. To HUD (Head Up Display) ανήκει επίσης σε αυτή την κατηγορία και η Digilens, ανακοίνωσε ότι έχει εξελίξει την δεύτερη γενιά του συστήματος της MonoHUD, ειδικά σχεδιασμένο για μοτοσυκλετιστική χρήση.

Οι αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, είναι η χρήση δύο (αντί τριών) επιπέδων για την προβολή των πληροφοριών, κάτι που βελτιώνει στο μέγιστο την διαπερατότητα και την διαφάνεια του συστήματος.

Οι προβαλλόμενες σε αυτό πληροφορίες επίσης, είναι μεγαλύτερες (640 Χ 360 pixel “οθόνη”) και πιο φωτεινές, ενώ οι ταχύτητες επεξεργασίας και προβολής των δεδομένων, είναι πολύ ταχύτερες.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους βασικότερους επενδυτές της Digilens, είναι η γερμανική εταιρεία ελαστικών και ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας Continental, ενώ πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα της έχει εκδηλώσει και η BMW.

Με αυτά τα δεδομένα και με πρόσφατη την ανακοίνωση συνεργασίας με την Sena για την παραγωγή κρανών με HUD, όλα δείχνουν ότι έχουμε μάλλον την πιο ευοίωνη σε προοπτική δραστηριότητα στο τομέα αυτό.