city2 WHITE DDIAFANES

ride vision cat

Ανίχνευση κινδύνων σε πεδίο 360 μοιρών 

Η Ride Vision είναι μια εταιρεία από το Ισραήλ, η οποία και φέρεται να έχει εξελίξει το πρώτο ARAS (Advanced Rider Assistance System, εκ του ADAS για τα αυτοκίνητα) σύστημα για δίτροχα.

Το “CAT” (Collision Aversion Technology – Σύστημα Αποτροπής Συγκρούσεων σε ελεύθερη μετάφραση) όπως είναι το όνομα του, είναι ένα σύστημα αισθητήρων τοποθετημένων περιμετρικά σε ένα δίτροχο, οι οποίο εντοπίζουν και παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις των κοντινών στην μοτοσυκλέτα / scooter οχημάτων.

Τα σήματα των αισθητήρων διαβιβάζονται σε μια κεντρική υπολογιστική μονάδα και επεξεργάζονται με ταχύτητες χιλιοστών του δευτερολέπτου.  Όταν το σύστημα διαγνώσει ότι ένα όχημα έχει πορεία σύγκρουσης με το δίτροχό, τότε ενεργοποιεί οπτικά και ηχητικά σήματα προκειμένου να ενημερώσει άμεσα τον αναβάτη για τον κίνδυνο, υποδεικνύοντας του και την κατεύθυνση από την οποία αυτός έρχεται.

Οι δημιουργοί του CAT, αναφέρουν ότι αυτό οι αλγόριθμοί του έχουν διαμορφωθεί με βάση τον τρόπο που κινείται ένα δίτροχο, ενώ προσθέτουν ότι το σύστημα δεν απαιτεί πανάκριβες κάμερες και αισθητήρες για να λειτουργήσεις.

H Ride Vision έχει ήδη δεχθεί ήδη μια γενναία χρηματοδότηση από τον επενδυτικό όμιλο startup επιχειρήσεων, ΥL Ventures, οπότε πολύ σύντομα αναμένεται να παρουσιαστεί το CAT σε μια μορφή έτοιμη για εμπορική χρήση.