city2 WHITE DDIAFANES

milena korner 2

H “ωραία των grid” θα ηγηθεί στην ομάδα της MV Agusta

Γεγονός είναι πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, είναι ένα χώρος ανδροκρατούμενος, με τις γυναίκες να περιορίζονται στον ρόλο του promotion, προβάλλοντας τα κάλλη και όχι τις δυνατότητες τους.

Εξαιρέσεις φυσικά υπάρχουν, αλλά ο αριθμός τους είναι τέτοιος, που –δυστυχώς- απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα. Η γερμανίδα Milena Koerner ανήκει σε αυτές τις εξαιρέσεις, έχοντας  μάλιστα αναλάβει ένα πόστο στο οποίο δεν υπήρχε καταγεγραμμένο προηγούμενο γυναικείας παρουσίας: αυτό του team manager!

milena korner 5

Η Milena γεννήθηκε στην πόλη Gera της Γερμανίας, η οποία απέχει 20 λεπτά από το Sachsenring. Στα 13 της, ο παππούς και η γιαγιά της, την πήραν μαζί τους για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα και αυτό αποτέλεσε μια καθοριστική εμπειρία για την Milena, η οποία μαγεύτηκε από όλο αυτό τον θαυμαστό, πολύβουο και πολύχρωμο κόσμο.

 milena korner 1

Έχοντας “κολλήσει το μικρόβιο” η Milena δεν έχανε ευκαιρία για να βρεθεί στους αγώνες, μέχρι που όταν ενηλικιώθηκε, της παρουσιάστηκε η ευκαιρία, λόγο του πολύ όμορφου παρουσιαστικού της, να δουλέψει στον χώρο του promotion.

milena korner 3

Φυσικά και δέχτηκε, όμως η Milena, δεν ήθελε απλά να κάθεται χαμογελώντας με μια ομπρέλα στα χέρια, ήθελα να εμπλακεί όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στους αγώνες. Έτσι ξεκίνησαν να τις δίνονται και άλλες ευκαιρίες, αναλαμβάνοντας πλέον και ρόλους υποδοχής και δημοσίων σχέσεων σε διάφορες διοργανώσεις.

milena korner 4

Το 2009, η ομάδα Forward Racing της προσφέρει την θέση της συντονίστριας και την αμέσως επόμενη χρονιά μπαίνει στον χώρο των MotoGP, ως υπεύθυνη τύπου της Tech 3.

milena korner 6

Τα πέντε χρόνια που εργάστηκε στην Tech 3, αποτέλεσαν τεράστια εμπειρία για την Milena, η οποία από το 2019, θα βρίσκεται στο τιμόνι της Forward Racing, στην Moto2 κατηγορία, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της team manager, στην θρυλική επιστροφή της MV Agusta στους αγώνες GP!