city2 WHITE DDIAFANES

7

Μια βολτίτσα Πόλο με Πόλο

Είναι τρεις αναβάτες και τρεις μοτοσυκλέτες, όλες ίδιες, Bajaj Dominar 400. Θα ξεκινήσουν από την Αλάσκα, κάνοντας μια μικρή βόλτα βόρεια ως το Deadhorse, το τελευταίο σύνορο προς τον Βορρά, σύμφωνα με τον λαϊκό μύθο, αλλά και αληθινό βόρειο όριο του Αυτοκινητόδρομου Dalton, τον οποίο θα ακολουθήσουν οι τρεις Ινδοί προς τα κάτω ως το Βανκούβερ.

Από εκεί θα κινηθούν οριζόντια, για ένα coast 2 coast κατά μήκος του Καναδά, μέχρι το Τορόντο και στη συνέχεια τη Βοστώνη. Ναι, έχουμε περάσει στις ΗΠΑ και η παρέα θα επαναλάβει το cost 2 coast, αυτή τη φορά ανάποδα, από τις ακτές του Ατλαντικού ξανά προς τον Ειρηνικό ως το San Diego.

2

Η συνέχεια έχει κατήφορο, άφθονο κατήφορο διασχίζοντας ολόκληρη την Κεντρική Αμερική ως το πέρασμα στην Κολομβία.

Η Νότια Αμερική προσφέρει άλλη μια ευκαιρία για ένα πιο σύντομο ταξιδάκι από τις όχθες του ειρηνικού στο Περού ως τον Ατλαντικό και το Rio de Janeiro, πριν η ομάδα συνεχίσει με κατεύθυνση νότια για την Ushuaia της Αργεντινής, το νοτιότερο σημείο της ηπείρου στη Γη του Πυρός, απέναντι παραλία από τον Νότιο Πόλο.

Κάπως έτσι τα τρία Dominar θα έχουν καλύψει περισσότερα από 50,000 χιλιόμετρα σε 17 χώρες ολόκληρης της Αμερικανικής ηπείρου, ενώνοντας δύο ωκεανούς και τους δύο πόλους της Γης σε ένα διάστημα που εκτιμάται σε 4 μήνες.

Οι κ.κ. Deepak Kamath, Avinash PS και Deepak Gupta έχουν αρκετή εμπειρία από δύσκολα ταξίδια, ειδικά ο πρώτος ήταν μέλος της αποστολής Dominar Trans-Siberian Odyssey - που με τα 17,000 χιλιόμετρά της μοιάζει με μια καλή προπόνηση μπροστά στο Polar Odyssey.

6

Το Dominar 400 είναι κάτι σαν το Ινδικό πρωτοξάδελφο του ΚΤΜ 390 Duke και η Bajaj έχει ρίξει πολύ προώθηση στη μοτοσυκλέτα της ώστε να αποδείξει τις ικανότητες και την αξιοπιστία της. Αν μη τι άλλο, η νέα περιπέτεια των τριών Ινδών θα προσφέρει μια ικανότατη απόδειξη των παραπάνω.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Πολική Οδύσσεια δεν έχει πίσω της φορτηγάκια με ανταλλακτικά και μηχανικούς της Bajaj διαθέσιμους. Είναι τρεις αναβάτες, τρεις μοτοσυκλέτες και ό,τι κουβαλούν πάνω τους.

Ακολουθήστε τους εδώ