methode times prod web bin d7dec77c 720e 11e7 8eac 856e9b33761e

Άλλαξε την στάση του από “παραμονή” σε “μακριά και αγαπημένα”

O Stuart Garner είναι ο υπεύθυνος για την αναγέννηση της Norton, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναμφίβολα μια πολύ πιο δυναμική παρουσία σε σχέση με παλαιότερα. Νέα μοντέλα, συμμετοχή σε αγώνες, και γενικά μια κινητικότητα που μαρτυρά ανάπτυξη και μια καλή μελλοντική πορεία για την θρυλική βρετανική εταιρεία.

Ξαφνικά όμως… Brexit! Για οποιονδήποτε λογικά σκεπτόμενο, η προοπτική αποδέσμευσης της Βρετανίας από την ΕΕ, αποτελεί ένα πολυυυυ μεγάλο πρόβλημα για τις εταιρείες και τις επιχειρήσεις που στοχεύουν την ευρωπαϊκή αγορά και η Norton, είναι σίγουρα μια από αυτές.

Σε πρώτη φάση, ο Garner είχε δηλώσει το προφανές, ότι το Brexit πρόκειται να αποτελέσει τροχοπέδη για την ανάπτυξη της εταιρείας και ότι κάτι τέτοιο τους καταστρέφει όλο τον στρατηγικό σχεδιασμό που είχαν εκπονήσει. Ως εκ τούτων, είχε ταχθεί σαφώς και απροκάλυπτα με την “ΟΧΙ” πλευρά των Βρετανών, αυτών δηλαδή που δεν θέλουν την έξοδο από την Ευρώπη.  

Τώρα όμως επιστρέφει με νέες δηλώσεις, οι οποίες συνιστούν αυτό που λέμε “κωλοτούμπα” στην Ελλάδα. “Να φύγουμε, γιατί αυτό θα μας κάνει καλό!” αναφέρει ο Garner και συνεχίζει: “Αρχικά επιθυμούσαμε την παραμονή μας εντός της ΕΕ αλλά εξετάζοντας περαιτέρω, διαπίστωσα ότι κάτι τέτοιο θα μας έβλαπτε. Το να αναπτυχθούμε στις ευρωπαϊκές αγορές είναι πολύ εύκολο και δεν συνιστά πρόκληση, θα βάζαμε ως στόχο μια καλή παρουσία στην Γερμανία, στην Ιταλία και στην Γαλλία και αυτό ήταν όλο, θα ήμασταν ικανοποιημένοι και δεν θα εκμεταλλευόμασταν όλη την δυναμική μας. Τώρα με το Brexit οι προκλήσεις είναι περισσότερες, θα πρέπει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να δούμε μια μεγαλύτερη παγκόσμια εικόνα, το πώς θα μπορέσουμε να ενταχθούμε και να πετύχουμε σε αγορές που δεν είχαμε υπόψη πριν λίγο καιρό. Θα γίνουμε λοιπόν καλύτεροι σε όλα τα επίπεδα!”