city2 WHITE DDIAFANES

IMG 6934  Αναμένονται ρεκόρ πλειοδοσιών κατά την δημοπράτηση τους 

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές ιστορίες περί ανακάλυψης σπάνιων οχημάτων σε ιδιωτικές συλλογές, που επί χρόνια περίμεναν “υπομονετικά” να… τα βρει κάποιος. Δεν πρόκειται για αστικούς μύθους, έτσι συμβαίνει συνήθως και η πρόσφατη είδηση για την ανακάλυψη άλλης μιας απίστευτης συλλογής, απλά το επιβεβαιώνει.

Σε μια αποθήκη στα περίχωρα του Los Angeles λοιπόν, βρέθηκαν έξι σπανιότατες κλασικές μοτοσυκλέτες, σε αρκετά καλή κατάσταση. Οι μοτοσυκλέτες ανήκαν σε έναν Άγγλο υπήκοο, ο οποίος κατά την δεκαετία του 1960, μετανάστευσε και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, μεταφέροντας εκτός των υπόλοιπων υπαρχόντων του και τα συγκεκριμένα δίτροχα.

Oι μοτοσυκλέτες πρόκειται να δημοπρατηθούν στις 22 Μαίου, υπό την επίβλεψη της Liquid Asset, στην οποία και ανήκει προς το παρόν η συλλογή. Μεταξύ αυτών των έξι, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ακόλουθα τρία μοντέλα:

1 Main Photo

-Gigg Blackburn του 1923 με V2 κινητήρα 693 κ.εκ., η οποία φέρεται ως η μοναδική του είδους της που υπάρχει πλέον στον κόσμο! Μόνο άλλες τέσσερις Giggs σώζονται, διαφορετικά μοντέλα, οπότε αντιλαμβάνεστε για πόσο σπάνιο κομμάτι πρόκειται.

3 Main Photo 2

-Vincent HRD Series A του 1938. Αποτελεί μια από τις πιο περιζήτητες μοτοσυκλέτες στους κύκλους των συλλεκτών, με λιγότερα από 40 κομμάτια να σώζονται στις μέρες μας, εκ των οποίων τα περισσότερα ανήκουν σε μουσεία. Αναμένεται να γίνει “πόλεμος” κατά τον πλειστηριασμό της μοτοσυκλέτας αυτής.

13 Main Photo

-Vincent Series D Victor (Comet), η οποία αποτελεί μια replica της μιας και μοναδικής μοτοσυκλέτας που κατασκευάστηκε ποτέ.

Οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της συλλογής είναι μια Vincent Black Shadow – Series C του 1953, μια Vincent Rapide D/C του 1954, μια Vincent Series B Rapide του 1948 και ένα καλάθι από sidecar, Vincent Comet, του 1950.

Αν ενδιαφέρεστε και έχετε πολλά (αλλά πολλά μιλάμε) $ στην άκρη, όριστε και το Link