city2 WHITE DDIAFANES

 Speeding fines tickets UK 913806  Εμείς την… γλυτώνουμε προς το παρόν

Διευρύνεται η διακρατική συμφωνία της Ε.Ε. που προβλέπει ανταλλαγή στοιχείων για τροχαίες παραβάσεις μεταξύ των αρχών κάθε χώρας.Η είδηση δεν είναι καινούργια, καθώς πρόκειται για μια στρατηγική επιλογή που βασίζεται σε κοινοτική οδηγία του 2012.

Σύμφωνα με αυτή, αν κάποιος κάτοικος χώρας-μέλους της Ε.Ε. πιαστεί από κάμερα να παραβιάζει τον ΚΟΚ, τότε η κλήση μπορεί να του έλθει κατευθείαν πίσω στο σπίτι – αν η βεβαίωση γίνει από αστυνομικό δε χρειάζονται διακρατικές συμφωνίες, στη σφυράει την κλήση επιτόπου και πληρώνεις εκεί που είσαι.

Στην πηγή αυτής της διαδικασίας βρίσκεται η συνεργασία των αρχών των διαφορετικών κρατών, καθώς θα πρέπει η μια υπηρεσία να έχει ένα κανάλι επικοινωνίας για να στέλνει τις παραβάσεις στην άλλη.Το θέμα είναι πως αυτή η συμφωνία ακόμη δεν έχει συμπεριλάβει όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Αυτή τη στιγμή έχουν ενταχθεί οι παρακάτω χώρες: Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία και Τσεχία, ενώ ειδική συμφωνία ισχύει και μεταξύ της Ελβετίας (που δεν ανήκει στην Ε.Ε.) και κάποιων εκ των παραπάνω χωρών.πως βλέπουμε, η Ελλάδα δεν είναι στη λίστα αυτή, τουλάχιστον όχι ακόμη.

Οι τελευταίες προσθήκες που μπήκαν στη λίστα πρόσφατα είναι η Ιρλανδία και η Σουηδία.Όπως ανακοινώνουν οι Γαλλικές αρχές (απ’ όπου και αλιεύσαμε την είδηση), το θέμα δεν είναι αστείο, καθώς επί Γαλλικού εδάφους στο 12μηνο από Φεβρουάριο 2018 ως Φεβρουάριο 2019 είχαν βεβαιωθεί 15,734 παραβάσεις από Ιρλανδικά οχήματα και 12.072 από Σουηδικά.

Μιλάμε δηλαδή για ένα σεβαστό κομπόδεμα που ως τώρα διέφευγε της είσπραξης.Μπορεί προς το παρόν αυτή η διακρατική συμφωνία να μην έχει επεκταθεί και στη χώρα μας, αλλά, αν στοιχηματίζαμε, θα λέγαμε πως δεν θα αργήσει πολύ εκείνη η μέρα – παρότι ως λαός έχουμε μια τάση να βγάζουμε τον χειρότερο εαυτό μας εντός των τειχών και να το παίζουμε κυρίες μόλις περάσουμε τα σύνορα προς τα έξω.