city2 WHITE DDIAFANES

 f351d6928a94d7fb296d3d089f913c41 XL  Πιλοτικές δοκιμές στην Ιταλία 

Μέχρι τώρα ξέραμε για τα συστήματα καμερών που μετρούν σε πραγματικό χρόνο την ταχύτητα των οχημάτων σε συγκεκριμένο σημείο ενός δρόμου και αν υπάρχει παράβαση, γίνεται καταγραφή εικόνας και… ακολουθεί η λυπητερή.

Οι κάμερες αυτές έχουν βέβαια ένα βασικό μειονέκτημα (για τις αρχές τουλάχιστον…): είναι στατικές και ο κόσμος γνωρίζει τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί, οπότε όταν βγει κάποιος έξω από το “βεληνεκές” τους, μπορεί άνετα να πάει “καρύδι” χωρίς πρόβλημα. 

Όχι όμως στην Ιταλία, στην περιαστική οδό Cristoforo Colombo, που οδηγεί από την Ρώμη προς την παραθαλάσσια περιοχή της Όστια και η οποία αποτελεί, δρόμο καρμανιόλα. 
Σε αυτή, έχουν τοποθετηθεί από τον Αύγουστο κάποια νέα συστήματα καμερών, με το όνομα “Caesar”, “Καίσαρας” δηλαδή. Πρόκειται για πολύ εξελιγμένες κάμερες οι οποίες μπορούν να μετρήσουν ταχύτητα και να καταγράψουν φωτογραφία σε απόσταση 400 μέτρων, και όλα αυτά, με πολύ χαμηλές συνθήκες φωτισμού, χωρίς την χρήση φλας. 
νε
Ωστόσο η λειτουργία που τις κάνει να ξεχωρίζουν, είναι ότι αυτές μπορούν να συζευχθούν και να καταγράψουν τις διελεύσεις ενός οχήματος σε δύο διαφορετικά σημεία. Στην συνέχεια λογισμικό αναλύει τον χρόνο που απαιτήθηκε από ένα όχημα να διανύσει την δεδομένη απόσταση και αν αυτός είναι μικρότερος από μια συγκεκριμένη τιμή, αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός του, το “πάτησε” το γκάζι σε κάποια φάση…