Εγγραφή στο NEWSLETTER

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο του scooter, του παπιού και της καθημερινής μοτοσυκλέτας!

 UBCO 2X2 2  Μεγάλες δυνατότητες εκτός δρόμου 

Η UBCO είναι μια εταιρεία με έδρα την Νέα Ζηλανδία, η οποία ιδρύθηκε με το όραμα της κατασκευής ενός ηλεκτροκίνητου δίτροχου μοντέλου – εργάτη ή “Utility”, όπως ονομάζονται τα οχήματα με ξεκάθαρα χρηστικό προσανατολισμό.  

Για μια χώρα  όπως η Νέα Ζηλανδία, η οποία έχει την μεγαλύτερη αναλογία προβάτων ανά κάτοικο στο κόσμο και απέραντα βοσκοτόπια, η ιδέα ενός σκληροτράχηλου e-bike με δυνατότητα φόρτωσης και πρόσβασης σχεδόν παντού, δεν ήταν καθόλου κακή! Για την ακρίβεια, μοτοσυκλέτες και ATV, αποτελούν πολύ δημοφιλή οχήματα για τους κτηνοτρόφους της Νέας Ζηλανδίας και την Αυστραλίας! 

Το 2016 ξεκίνησε η παραγωγή του μοντέλου λοιπόν, το οποίο άρεσε πολύ και ταίριαζε και σε άλλους ρόλους, όχι αμιγώς κτηνοτροφικούς, έτσι έχει αρχίσει σιγά – σιγά να στήνεται δίκτυο αντιπροσώπων και στις Η.Π.Α., με την Eυρώπη να αποτελεί τον επόμενο στόχο.

Το UBCO 2 X 2 δεν ανήκει στα “υπερ-φουτουριστικά” ηλεκτροκίνητα δίτροχα, με την hi-tech φιλοσοφία. Για την ακρίβεια, αποτελεί μια από τις πλέον λιτές και απέριττες υλοποιήσεις που έχουμε δει σε e-bike!

Ένα πλαίσιο χωροδικτύωμα σχήματος “V” με δύο προεκτάσεις που παίζουν τον ρόλο υποπλαισίου και μπροστινή σχάρας αποτελεί τον βασικό δομικό πόλο του δίτροχου. Ανάμεσα στα σκέλη αυτού του “V”, τοποθετείται μπαταρία 52.2 Ah / 50BV μπαταρία ή οποία προσδίδει αυτονομία 120 χιλιομέτρων.

Δυο hub μοτέρ 1 KW είναι τοποθετημένα στα κέντρα του μπροστινού και το πίσω τροχού, επιτυγχάνοντας την 2 Χ 2 κίνηση του οχήματος, το οποίο είναι ικανό για μια τελική ταχύτητα της τάξεως των 50 χλμ. /ώρα.

Όταν ολοκληρωθούν οι δουλειές στο… μαντρί, στο μποστάνι ή στο χωράφι, το UBCO 2 X 2 μπορεί να φορτίσει μέσα σε 6 ώρες και να είναι έτοιμο ξανά προς χρήση την επόμενη.
Το μεγαλύτερο του προσόν είναι φυσικά η κίνηση στους δύο τροχούς, που προσφέρει έξτρα πρόσφυση σε δύσκολες συνθήκες (λάσπες, ανηφόρες, κακοτράχαλο τερέν), ενώ το χαμηλό βάρος του (65 κιλά) αλλά και η ευκολία στην οδήγηση του λόγο της ηλεκτρικής φύσης του, το καθιστούν ιδανικό ακόμα και για ανθρώπους που δεν έχουν πρότερη εμπειρία στην οδήγηση μοτοσυκλετών.