Εγγραφή στο NEWSLETTER

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο του scooter, του παπιού και της καθημερινής μοτοσυκλέτας!

 0 DSC 0017JPG  Σε πλειστηριασμό τα σπάνια δίτροχα

 

Από τις 07/10/2019, οι πόρτες του Μουσείου Μοτοσυκλέτας που στεγαζόταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο Greenford του Λονδίνου, κλείνουν για πάντα. Το μουσείο,  ξεκίνησε την λειτουργία του το 1999 και αποτελούσε μια μη κερδοφόρα ιδιωτική πρωτοβουλία, βασισμένη στο εθελοντισμό και στην αγάπη ορισμένων ανθρώπων για την μοτοσυκλετιστική ιστορία της Βρετανίας.

Οι μοτοσυκλέτες του μουσείου, αποτελούσαν τμήματα ιδιωτικών συλλογών και είχαν παραχωρηθεί δωρεάν στο μουσείο, με μερικά μοντέλα να χρονολογούνται από το 1907.

Το κτήριο είχε παραχωρηθεί δωρεάν από τη δημοτική αρχή του Greenford, ώστε να στεγαστούν τα 200+ πλέον εκθέματα ωστόσο ύστερα από κάποια χρόνια λειτουργίας, ζητήθηκε από τους υπεύθυνους του μουσείου, να καταβάλουν το 50% του ενοικίου του παραχωρηθέντος χώρου, κάτι το οποίο δέχθηκαν, αφού μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυτή την απαίτηση, βασισμένοι στα έσοδα.

Πριν λίγο καιρό όμως, ζητήθηκε η καταβολή του 100% του ενοικίου για το κτήριο, ποσό το οποίο, δεν μπορεί να καλυφθεί από το ταμείο του μουσείου.  Έτσι λοιπόν, μετά από μια εικοσαετία, αποφασίστηκε το οριστικό κλείσιμο, με πολλά από τα εκθέματα να βγαίνουν σε πλειστηριασμό.