city2 WHITE DDIAFANES

 0b9ee7070a48f9a66c6b555e97047765 XL  Όχι σε όλες τις κατηγορίες όμως 

Το αφεντικό της BMW θέτει ένα ασαφές χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση της εταιρείας του στην ηλεκτροκίνηση.

Μόλις πρόσφατα η BMW AG επικοινωνούσε με δελτίο Τύπου της ένα σημαντικό ορόσημο, τα 500,000 ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματά της που έχουν πουληθεί και κυκλοφορούν στους δρόμους.

Ούτως ή άλλως, είχαν προηγηθεί σημαντικές εξαγγελίες όσον αφορά στη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, με μεγαλεπίβολα σχέδια που προβλέπουν το 25% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων ως το 2021 να αφορά σε ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, ποσοστό που θα γίνει 30% ως το 2025 και 50% ως το 2030.

Μόνο που οι παραπάνω αριθμοί αφορούν προς το παρόν μόνο τα αυτοκίνητα, εκεί όπου η BMW έχει μια σχετική γκάμα για να πουλήσει και όπου οι εξελίξεις τρέχουν πιο μπροστά και πιο γρήγορα.

Στη δίτροχη πλευρά ένα C-Evolution σκούτερ υπάρχει όλο κι όλο και κάποια πρωτότυπα με ενδιαφέρον μεν, αλλά όχι άμεσες προοπτικές για παραγωγή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της μοτοσυκλετιστικής BMW, Dr. Markus Schramm, σε συνέντευξή του στο Αμερικανικό Cycle World αποκάλυψε πως ηλεκτρική μοτοσυκλέτα ίσως να δούμε σε 5 χρόνια.

Διαβάστε επ’ ακριβώς τι είπε:

“Όπως έδειξε το Vision DC Roadster concept, αυτό είναι το ενεργειακό πλάνο που βλέπουμε για το μέλλον. Στο αστικό περιβάλλον είναι πιθανό να υπάρξει μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της BMW σε πέντε χρόνια. Στις touring, εκτός δρόμου και σπορ κατηγορίες δεν είμαι σίγουρος πως θα τις δούμε.”

Εν ολίγοις, μην περιμένετε ηλεκτρικές BMW στο κοντινό μέλλον. Σε μια πενταετία ίσως να έρθει ένα σκούτερ ή μια μικρή μοτοσυκλέτα πόλης. Αλλά ως εκεί. Για τα υπόλοιπα πάμε αρκετά πιο βαθιά στο μέλλον, καθώς είναι μάλλον προφανές πως η BMW, όπως και οι περισσότεροι μεγάλοι κατασκευαστές, βλέπει ότι αυτή η αγορά είναι ακόμη πολύ άγουρη για τη μοτοσυκλέτα.

Τεράστιες και θεόβαρες μπαταρίες που θέλουν μια ζωή για να φορτίσουν και να βγάλουν υποπολλαπλάσια αυτονομία από την τυπική βενζινοκίνητη; Ας μένει, τα ξαναλέμε την επόμενη δεκαετία, όταν η μεγάλη επένδυση στο Competence Center για έρευνα σε μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων αρχίσει να αποδίδει καρπούς.