city2 WHITE DDIAFANES

 976af3bcf57ce5b5df13469349dd69fe XL  Ανοίγουν εργοστάσια σε Ιταλία και Γαλλία 

Δύο κεντρικές κατασκευαστικές μονάδες της Yamaha ξανανοίγουν μετά το κλείσιμο λόγω της γνωστής πανδημίας.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η Yamaha Motor Europe ενημερώνει πως από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, ξανατίθενται σε λειτουργία οι γραμμές παραγωγής της επί Ευρωπαϊκού εδάφους, δηλαδή το εργοστάσιο κινητήρων Motori Minarelli στην Calderara di Reno της Ιταλίας και η γραμμή συναρμολόγησης MBK Industrie στο Saint Quentin της Γαλλίας.

Αμφότερες είχαν κλείσει προσωρινά στις 16 Μαρτίου προκειμένου να συμμορφωθεί η εταιρεία με τα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης για την προστασία του προσωπικού και τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Η επιστροφή έγινε σε δύο φάσεις, με την πρώτη μέσα στον Απρίλιο 2020, όταν επέστρεψε στην εργασία του ένας μικρός αριθμός εργαζομένων που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις για αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ του προσωπικού και με στόχο να προετοιμάσει την επανέναρξη της πλήρους παραγωγής.

Η δεύτερη φάση επαναλειτουργίας ξεκινά σήμερα (4/5) με το άνοιγμα των κεντρικών παραγωγικών μονάδων σε πλήρη λειτουργία. Αυτή θα γίνει με όλες τις προσαρμογές που απαιτήθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων.

Eric de Seynes, Πρόεδρος και CEO της Yamaha Motor Europe:

"Το εκ νέου άνοιγμα αμφότερων των εργοστασίων που διαθέτουμε στην Ευρώπη για μοτοσυκλέτες, σκούτερ και κινητήρες είναι μια ιδιαίτερα θετική είδηση σε αυτήν την τόσο περίπλοκη εποχή που ζούμε. Μπόρεσε να πραγματοποιηθεί χάρη στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, τις οποίες θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω, αλλά και με την εφαρμογή όλων των προδιαγραφών ασφαλείας για τους εργαζομένους μας. Επίσης αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο στον εφοδιασμό με νέα προϊόντα των δικτύων μας, καθώς στις ερχόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξανανοίξουν πλήρως όλες οι δραστηριότητες σε πολλές χώρες που ως τώρα ήταν σε lockdown."