1be0d0eab1566cc94374d64c6730db6e XL  Ενδείξεις για αναβίωση του Motocompo! 

Μέσω της κατοχύρωσης ενός ιδιαίτερου ονόματος στις Η.Π.Α., η Honda άναψε φωτιές στον αμερικάνικο τύπο, και όλοι αναρωτιούνται αν η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζει… αναδιπλούμενο scooter για το 2021!

Το όνομα της υπόθεσης είναι το «Motocompacto», που είναι πολύ κοντά στο «Motocompo». Δεν ξέρετε το Motocompo; Δεν είναι να απορεί κανείς, καθώς στην Ελλάδα μάλλον δεν εισήχθη κανένα.

Επρόκειτο για ένα αναδιπλούμενο scooter που θύμιζε… βαλιτσάκι. Συγκεκριμένα τιμόνι και σέλα προσαρμοζόταν πάνω στο υπόλοιπο «βαλιτσάκι» με τις ροδούλες. Το Motocompto κατασκευαζόταν από τη Honda μεταξύ 1981-1983, με στόχο να χωράει στα πορτ-μπαγκάζ των αυτοκινήτων της εταιρείας (Honda Today και Honda City), αποτελώντας το δευτερεύων μεταφορικό μέσο του οδηγού του αυτοκινήτου.

Οι διαστάσεις του ήταν λιλιπούτειες, και συγκεκριμένα 1,185 mm × 240 mm × 540 mm, ενώ ζύγιζε 45 κιλά γεμάτο. Ήταν το μικρότερο scooter που κατασκεύασε ποτέ η Honda, και κινούνταν από μονοκύλινδρο, αερόψυκτο, δίχρονο κινητήρα 49 κ.εκ., με απόδοση 2.5 hp / 5.000 rpm.

Στα 2 χρόνια της παραγωγής του, η Honda πούλησε όλο της το στοκ των 53.369 Motocompo, ενώ το μικρό δίχρονο scooter απέκτησε φανατικούς οπαδούς που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να συναντώνται για να οδηγήσουν μαζί, να συζητήσουν και να βελτιώσουν τα Motocompo τους.

Καθώς τα τελευταία χρόνια η Honda έχει στρέψει το βλέμμα της στην αναβίωση θρυλικών οχημάτων μικρού κυβισμού όπως το Monkey και το Super Cub C125, δεν θα μας κάνει εντύπωση αν δούμε και την επιστροφή του MotoCompo ως Motocompacto σε σύγχρονη εκδοχή.

Μιλάμε σαφώς για ηλεκτρικό scooter, όπως άλλωστε αναφέρει και η πατέντα της Honda για το Motocompacto, το οποίο θα διατηρεί τη λιλιπούτεια φιλοσοφία του προγόνου του αλλά σε υπερσύγχρονη έκδοση.

Θυμίζουμε πως η Honda είχε πειραματιστεί ξανά με την επανέκδοση του Motocompo, παρουσιάζοντας το Motor Compo concept στο σαλόνι του Tokyo το 2011.

Ονειρευτείτε λοιπόν αστικές διαδρομές, καβάλα σε μικρά ηλεκτρικά Motocompacto, και βρισκόμαστε εις αναμονή για περισσότερες πληροφορίες.