city2 WHITE DDIAFANES

BMW

bmw gs 310 scrambler spy 9

Κάτι κρυβόταν σε κοινή θέα στο BMW Motorrad Days 2018

Τα bikeit.gr και cityrider.gr έδωσαν το παρόν στην ετήσια συγκέντρωση της BMW στο Garmisch-Partenkirchen, όπου ολόκληρη η γραφική Βαυαρική πόλη γέμισε μοτοσυκλέτες με τη μπλε-άσπρη έλικα στο ρεζερβουάρ.

Κάπου ανάμεσα στα επίσημα μοντέλα, τα εκατοντάδες custom και τις πάσης φύσεως κατασκευές των επισκεπτών, ο φακός μας εντόπισε ένα ύποπτο scrambler βασισμένο στο G 310 R.

bmw gs 310 scrambler spy 2

Πληροφορίες γι’ αυτό δεν έχουμε επισήμως και η ενδεχόμενη έλευσή του αποτελεί προς το παρόν αντικείμενο φαντασίας και μόνο, ωστόσο το συγκεκριμένο πρωτότυπο μυρίζει περισσότερο “εργοστασιακό” παρά ιδιοκατασκευή και μας βάζει σε σκέψεις.

Σε σχετικές ερωτήσεις μας προς τους ανθρώπους της BMW Motorrad η απάντηση ήταν πως κάτι τέτοιο “δεν αναμένεται σύντομα στην παραγωγή” – κάτι που δε συνιστά ούτε διάψευση, μα ούτε και επιβεβαίωση δυστυχώς.

bmw gs 310 scrambler spy 8

Η ουσία είναι πως η μοτοσυκλέτα ήταν εκεί και δε θα μας έκανε καμιά εντύπωση αν η BMW απλώς εκμεταλλεύτηκε την περίσταση για να μετρήσει τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι σε μια μοτοσυκλέτα που μπορεί πανεύκολα και φτηνά να παραχθεί πάνω σε ένα υπάρχον μοντέλο της που ήδη γράφει τη δική του επιτυχία.

Για την ακρίβεια, με τη μόδα να θέλει ρετρομανία σε βαθμό ψυχαναγκασμού, περισσότερη εντύπωση θα μας έκανε αν η BMW δε σκεφτόταν να φτιάξει ένα Scrambler γύρω από το G 310. Με τρακτερωτά λαστιχάκια και τροχό 19" μπροπστά , μια διαφορετική εξάτμιση που θυμίζει SuperTrapp, προστατευτική ποδιά αλοτυμινίου και μερικές κομψές τσαχπινιές, όπως οι βάσεις του προβολέα και η κλασική σέλα με τη σχάρα βιδωμένη πάνω της, δηλαδή με μια σειρά εύκολων λύσεων, προκύπτει ένα ακόμη μοντέλο που κουμπώνει στον αφρό της επικαιρότητας.

bmw gs 310 scrambler spy 1

Με δύο διεθνή σαλόνια μοτοσυκλέτας να καραδοκούν Οκτώβριο (Intermot) και Νοέμβριο (EICMA), κοντός ψαλμός αλληλούια.

bmw_gs_310_scrambler_spy_8.jpgbmw_gs_310_scrambler_spy_6.jpgbmw_gs_310_scrambler_spy_10.jpgbmw_gs_310_scrambler_spy_5.jpgbmw_gs_310_scrambler_spy_2.jpgbmw_gs_310_scrambler_spy_3.jpgbmw_gs_310_scrambler_spy_7.jpgbmw_gs_310_scrambler_spy_4.jpgbmw_gs_310_scrambler_spy_9.jpgbmw_gs_310_scrambler_spy_1.jpg