city2 WHITE DDIAFANES

Harley Davidson

Harley Davidson Logo

Πολύ πιθανό να αφορά σε ένα αμιγώς αστικό – commuter μοντέλο

Περιμένουμε πολλά από την Harley – Davidson και μάλιστα σε κατηγορίες που μέχρι πρότινος δεν είχε παρουσία. Στελέχη της εταιρείας έχουν δηλώσει πως πρόκειται να παρουσιαστούν 100 νέα μοντέλα (!) σε διάστημα δέκα ετών, ενώ είναι σίγουρο πως πολλά από αυτά θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν νέες τάσεις στην αγορά, προκειμένου να προσελκύσουν την γενιά των “millenials” στην μοτοσυκλέτα. 

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, τα τελευταία νέα από το Milwaukee, αφορούν στην κατοχύρωση της ονομασίας “Βronx”, για εμπορική χρήση από την Harley-Davidson. To Bronx, είναι ένα από τα διαμερίσματα της Νέας Υόρκης και δεν έχει την καλύτερη φήμη, παρουσιάζοντας υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

 Ωστόσο αυτή ακριβώς η κατάσταση αστικής υποβάθμισης, έχει γεννήσει μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Νέας Υόρκης, που έχουν αναπαραχθεί κατά κόρον στον κινηματογράφο, στην φωτογραφία και στην μουσική. 

Είναι η πρώτη φορά που η Harley-Davidson θα χρησιμοποιήσει  το όνομα μιας αστικής περιοχής για την ονομασία μοντέλου (ή μοντέλων της), οπότε λογικό είναι να προκύπτουν κάποιοι συνειρμοί  σχετικά με την φύση αυτών των μοτοσυκλετών.    

Δεδομένου ότι το “πείραμα” με τα υγρόψυκτα μοντέλα των 750 κ.εκ. αποδείχθηκε επιτυχημένο, είναι πολύ πιθανό η Harley-Davidson να προσπαθήσει να επεκταθεί και άλλο προς αυτή την κατεύθυνση, παρουσιάζοντας αυτή την φορά, κάτι αμιγώς αστικό, με commuter χαρακτηριστικά. 

Ακόμα δεν υπάρχουν φυσικά πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου αυτού, ούτε και γνωρίζει κανείς το πότε θα παρουσιαστεί, δεδομένης όμως της “δέσμευσης” για 100 νέα μοντέλα μέσα σε 10 χρόνια… ε, μάλλον πρέπει να βιαστούν εκεί στην Harley-Davidson!