Honda

Africa twin autoby

Οι φήμες έχουν ξεκινήσει, και έχουν ενδιαφέρον

Από ότι διαβάζουμε στο ιαπωνικό περιοδικό RIDE, η Honda ετοιμάζεται να αναβαθμίσει το Africa Twin για το 2020, με μεγαλύτερη αλλαγή την αύξηση κυβισμού του κινητήρα, ώστε να πιάσει τον ανταγωνισμό, που παίζει ήδη στα 1.200+ κ.εκ.

Το πρώτο Africa Twin βγήκε στην παραγωγή το 2016, και έκτοτε η Honda έχει προχωρήσει σε συντηρητικές αλλαγές στο μεγάλο Adventure μοντέλο της.

Για το 2020, οι πληροφορίες του RIDE κάνουν λόγο για αύξηση κυβισμού στον κινητήρα του Africa Twin από τα 998 στα 1.080 κ.εκ., κάτι που θα χαρίσει 5 επιπλέον άλογα στην απόδοση της μοτοσυκλέτας.

Λάβετε υπόψη πως ένας σημαντικός λόγος για την αύξηση του κυβισμού του Africa Twin είναι και οι προδιαγραφές Euro 5 που θα μπουν σε εφαρμογή από την 1/1/2019, προδιαγραφές που θα φιμώσουν / χαλιναγωγήσουν ακόμα περισσότερο την απόδοση των μοτοσυκλετών. Για να αντισταθμίσει έτσι η Honda την μείωση της ιπποδύναμης λόγω Euro 5, ανεβάζει τον κυβισμό, και ελπίζει για το καλύτερο. Ανάλογες κινήσεις είχαμε δει από όλους τους κατασκευαστές και στην εφαρμογή των Euro 4 προδιαγραφών.

Φυσικά δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη μας και τον ανταγωνισμό, όπως το μεγάλο GS των Βαυαρών, που συνεχώς ανεβάζει τον πήχη στον κυβισμό, έχοντας φτάσει τα 1.250 κ.εκ. και τους 134hp για το 2019.

Πέρα από τον κινητήρα, οι φήμες κάνουν λόγο και για μερικές ακόμα αλλαγές, όπως τη βελτίωση του DCT, την αύξηση χωρητικότητας στο ρεζερβουάρ από τα 18.8 στα 20 λίτρα, τη νέα, μεγαλύτερη ζελατίνα στο φέρινγκ, σύστημα Smart Key, αλλά και μια νέα TFT οθόνη οργάνων. Από ότι φαίνεται η έκδοση Adventure Sports με το 24λιτρο ρεζερβουάρ θα διατηρηθεί, λαμβάνοντας και αυτή τον νέο κινητήρα και τις υπόλοιπες βελτιώσεις του μοντέλου βάσης.

Η φωτογραφία που χρησιμοποιεί το RIDE για να «ντύσει» το άρθρο είναι ψηφιακά επεξεργασμένη και δείχνει το υποθετικό Africa Twin του 2020 με ελαφρώς αλλαγμένη όψη όσον αφορά στα πλαστικά και στον προβολέα.

Ιάπωνες είναι αυτοί, έχουν πρόσβαση σε καλές πηγές, και περιμένουμε να δούμε κατά πόσο θα επαληθευτούν. Αν όντως έχουν βάση οι πληροφορίες τους, αναμένουμε να δούμε το νέο Africa Twin να παρουσιάζεται μέσα στο 2019, ως μοντέλο 2020.