Εγγραφή στο NEWSLETTER

Μάθετε πρώτοι όλα τα νέα από τον χώρο του scooter, του παπιού και της καθημερινής μοτοσυκλέτας!

Italjet

Beta Alp 200

Trial με δυνατότητα κυκλοφορίας στον δρόμο

Όπως συνέβη και με το μεγαλύτερο μοντέλο ALP 4.0, η Beta προχώρησε στον εκσυγχρονισμό και της μικρής έκδοσης, Alp 200, η οποία πλέον συμμορφώνεται με τις Euro 4 προδιαγραφές.

Πρόκειται επί της ουσίας για ένα “πολιτικό” Τrial, ότι πιο κοντινό μπορεί να αγοράσει κανείς στα αγωνιστικά μοντέλα. Όπως τονίζει η Beta μάλιστα, το κάλυμμα του ρεζερβουάρ αλλά και η σέλα αφαιρούνται πανεύκολα, προσεγγίζοντας ακόμα περισσότερο τα “καθαρόαιμα”.

Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος, τετράχρονος, αερόψυκτος, με 199 κ.εκ. χωρητικότητα και κιβώτιο 5 ταχυτήτων. Οι τροχοί είναι διαστάσεων 21” μπροστά και 18” πίσω, ενώ έχουν εφαρμοστεί δισκόφρενα και στους δυο, 245 και 220 χλστ. αντιστοίχως. Σε ότι αφορά στις αναρτήσεις, έχουμε συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και μονό αμορτισέρ με μοχλικό που ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου.

Beta Alp 200

Συνδετικός κρίκος όλων αυτών, είναι ένα ατσάλινο κλειστό πλαίσιο, βαμμένο στο χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της Beta. Τέλος, το ύψος της σέλας βρίσκεται στα 830 χλστ. ενώ το βάρος ανέρχεται στα 108 κιλά, που γίνονται 115 με το Alp έτοιμο να λειτουργήσει με “φουλαρισμένο” ρεζερβουάρ.

Η κυκλοφορία του αναμένεται στα τέλη του μήνα, με την τιμή του στην Ιταλία να ορίζεται στα 4.690 ευρώ.

Σημειώνουμε, ότι όπως και στην περίπτωση του ALP 4.0, η μοτοσυκλέτα έχει πάρει έγκριση τύπου ως μονοθέσια, για αυτό τον λόγο, παρότι Euro 4, δεν φέρει ABS. 

Περισσότερες πληροφορίες στην επίοσημη αντιπροσωπεία της Beta στην Ελλάδα: The Fluoristrada Co.