city2 WHITE DDIAFANES

Yamaha

Cannot find new_models/yamaha/2017/tmax_eicma/details subfolder inside /home/cityrider/domains/cityrider.gr/public_html/images/stories/new_models/yamaha/2017/tmax_eicma/details/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:nginx/1.24.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40-68+ubuntu22.04.1+deb.sury.org+1
Cannot find new_models/yamaha/2017/tmax_eicma/action subfolder inside /home/cityrider/domains/cityrider.gr/public_html/images/stories/new_models/yamaha/2017/tmax_eicma/action/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:nginx/1.24.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40-68+ubuntu22.04.1+deb.sury.org+1

 

tmax dx

Ηλεκτρονικό οπλοστάσιο, Euro 4, νέο πλαίσιο & ψαλίδι, 3 εκδόσεις

 

H Yamaha φρέσκαρε το ΤΜΑΧ για το 2017, ρίχνοντας το βάρος στα ηλεκτρονικά συστήματα (Ride by Wire, Traction Control, ABS, Rider Modes, Smart Key, Cruise Control), στο νέο πλαίσιο και το επίσης νέο ψαλίδι. Ο κινητήρας παρέμεινε ως είχε στα 530 κ.εκ., ενώ πλέον καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 4. Τέλος, στην οικογένεια ΤΜΑΧ προστέθηκαν 2 ακόμα εκδόσεις, οι πολυτελείς SX & DX (το κορυφαίο μοντέλο).

2017 YAM XP500SX EU MS1 ACT 006

Η τελευταία έκδοση του ΤΜΑΧ διαθέτει ελαφρώς διαφορετικό design, με πιο μικρή σε επιφάνεια μπροστινή όψη. Η πιο μικρή μπροστινή όψη συνδυάζει τέσσερις προβολείς LED και φώτα θέσης, χαρίζοντας στο TMAX πιο σπορ εμφάνιση.

2017 YAM XP500A EU SMX STA 002

Όσον αφορά στον κινητήρα, δεν είχαμε εκπλήξεις, καθώς η Yamaha έπαιξε συντηρητικά σε αυτό τον τομεά. Έτσι, το νέο ΤΜΑΧ διαθέτει τον υγρόψυκτο, δικύλινδρο κινητήρα των 530 κ.εκ. του προηγούμενου μοντέλου, ικανοποιώντας παράλληλα τις Euro 4 προδιαγραφές. Νέο είναι το τελικό της εξάτμισης, νέες οι θέσεις καταλύτη και φίλτρου αέρα.

Το TMAX του 2017 είναι εξοπλισμένο με το σύστημα ηλεκτρονικού γκαζιού YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle), το πρώτο μοντέλο της Yamaha με CVT που επωφελείται από αυτήν την τεχνολογία. 

Η χρήση του νέου, προηγμένου YCC-T έχει επιτρέψει στους σχεδιαστές της Yamaha να εξοπλίσουν το TMAX με ένα νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS). 

Στο ηλεκτρονικό οπλοστάσιο του νέου ΤΜΑΧ βρίσκουμε και 2 RidingModes (Yamaha D-Mode), το T-Mode για οδήγηση στην πόλη ή το S-Mode για σπορ οδήγηση.

2017 YAM XP500DX EU MDPBM1 DET 005

Νέο και ελαφρύτερο από πριν είναι το αλουμινένιο πλαίσιο, νέο και το μακρυτερο κατά 40 mm ψαλίδι για βελτιωμένο έλεγχο του scooter.  Εκτός από το νέο πλαίσιο και το μακρύτερο ψαλίδι, το TMAX έχει ολοκαίνουργια πίσω ανάρτηση με μοχλικό, που διαθέτει οριζόντιο πίσω αμορτισέρ.

Για τη μείωση του μη αναρτώμενου βάρους και τη συμβολή στη συγκέντρωση μαζών του TMAX, το μοντέλο του 2017 έχει νέα σχεδίαση στο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ο νέος δευτερεύων ιμάντας κίνησης κατασκευάζεται από ανθρακονήματα! Το μικρό βάρος και η αντοχή αυτού του υλικού έχει επιτρέψει στους μηχανικούς της Yamaha να μειώσουν το πλάτος του ιμάντα σε 25 mm, σε σύγκριση με τα 40 mm του σημερινού μοντέλου. Το σύστημα μετάδοσης χρησιμοποιεί επίσης νέες ελαφριές τροχαλίες εμπρός και πίσω που συμβάλουν στη μείωση του βάρους κατά 9 kg στο μοντέλο 2017.

2017 YAM XP500A EU SMX ACT 001

Χάρη στη χρήση ειδικά σχεδιασμένων ελαστικών με νέα εσωτερική δομή, σημειώθηκε μείωση του μη αναρτώμενου βάρους κατά 1 kg. Τα ελαφριά αυτά ελαστικά προσφέρουν επίσης μειωμένη αντίσταση κύλισης.  

Το 2017 TMAX χρησιμοποιεί ελαστικά ίδιων διαστάσεων με το σημερινό μοντέλο, 120/70-15 μπροστά και 160/60-15 πίσω. Επίσης, για την περαιτέρω μείωση του μη αναρτώμενου βάρους, το μέγεθος της πίσω ζάντας έχει μειωθεί σε 4,50".

2017 YAM XP500A EU SMX DET 009

Μεγαλύτερος είναι ο παραδοσιακά μικρός χώρος κάτω από τη σέλα, που μπορεί πλέον να χωρέσει δύο κράνη τύπου jet.

Νέος είναι ο πίνακας οργάνων, που αποτελείται από 2 "ρολόγια" αναλογικών ενδείξεων (ταχύμετρο και στροφόμετρο) και μια ψηφιακή οθόνη TFT υψηλής ποιότητας, με πληθώρα πληροφοριών.

2017 YAM XP500DX EU MDPBM1 DET 010

Η κεντρική ασπρόμαυρη οθόνη TFT περιλαμβάνει ένα χιλιομετρητή, δύο μερικούς χιλιομετρητές, τρέχουσα κατανάλωση καυσίμου, εξωτερική θερμοκρασία και έναν αριθμό ενδείξεων για διάφορες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του TCS, του D-MODE και του Cruise Control, όπου υπάρχουν.

2017 YAM XP500DX EU MDPBM1 DET 019

Το νέο TMAX διαθέτει σύστημα χωρίς κλειδί "Smart Key", με τον αναβάτη να φέρει στην τσέπη του πλέον το κλειδί-πομπό, δίχως να χρειάζεται να το βάλει σε κάποιο διακόπτη. Απλά πλησιάζεις το scooter, εκείνο σε αναγνωρίζει, το ξεκλειδώνεις (δίχως κλειδί), βάζεις μπροστά και έφυγες.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι εκδόσεις του ΤΜΑΧ του 2017 είναι έτοιμες να εξοπλιστούν με το προαιρετικό σύστημα ασφαλείας Dainese D-AIR (αερόσακος αναβάτη). 

Εκτός από τη λίστα με τα κυριότερα στοιχεία του TMAX που υπάρχουν σε όλες τις εκδόσεις, το σπορ TMAX SX διαθέτει επίσης διάφορα αποκλειστικά χαρακτηριστικά και ειδικά φινιρίσματα. Έτσι, το νέο TMAX SX διατίθεται στο χρώμα Matt Silver με μπλε τροχούς και στο χρώμα Liquid Darkness. 

Οι αναβάτες του TMAX SX, αλλά και του TMAX DX, είναι οι πρώτοι κάτοχοι δικύκλων Yamaha που μπαίνουν στον συνδεδεμένο κόσμο της εφαρμογής My TMAX Connect. Μέσα από τη χρήση της εφαρμογής για κινητό τηλέφωνο, οι αναβάτες έχουν πρόσβαση σε ένα μεγάλο εύρος δεδομένων που σχετίζονται με το SX ή το DX που διαθέτουν, συμπεριλαμβανομένων των εξής: σύστημα παρακολούθησης μοτοσυκλέτας (χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα GPS), απομακρυσμένη λειτουργία κόρνας και φλας, ειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας, ειδοποίηση ταχύτητας, και GPS.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά του TMAX SX

2017 YAM XP500SX EU MS1 STU 001 03

  • Αποκλειστικά χρώματα και υψηλής ποιότητας εσωτερικό φινίρισμα
  • Προσαρμοζόμενες λειτουργίες ισχύος D-MODE
  • Εφαρμογή My TMAX Connect, χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα GPS

Πρόσθετα χαρακτηριστικά του TMAX DX

2017 YAM XP500DX EU DNMS STU 001 03

Η ναυαρχίδα TMAX DX προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα πολυτέλειας σε συνδυασμό με τις πλέον εξελιγμένες προδιαγραφές που έχει δει ποτέ το ΤΜΑΧ. Εκτός από όλα τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα μοντέλα TMAX και TMAX SX, το κορυφαίο TMAX DX είναι επίσης εξοπλισμένο με διάφορες αποκλειστικές τεχνολογίες.

  • Cruise Control που λειτουργεί πάνω από τα 50 km/h και μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί σε βήματα των 2 km/h. 
  • Ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα που μπορεί να ανυψωθεί ή να χαμηλώσει κατά 135 mm. Στα μοντέλα TMAX και TMAX SX, ο ανεμοθώρακας προσαρμόζεται χειροκίνητα και προσφέρει κατακόρυφη κίνηση κατά 55 mm.
  • Θερμαινόμενα γκριπ και θερμαινόμενη κεντρική σέλα
  • Ρυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση

2017 YAM XP500DX EU MDPBM1 STA 007

Χρώματα

TMAX: Midnight Black 

TMAX SX: Matt Silver, Liquid Darkness 

TMAX DX: Phantom Blue, Liquid Darkness

2017 YAM XP500A EU SMX ACT 004

Διαθεσιμότητα

Μάρτιος 2017