Yamaha

yamaha tokyo motor show 2017 4

MOTOROiD, MOTOBOT Ver. 2, MWC-4 & YPJ-XC

H Yamaha έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από τα εκθέματα του περιπτέρου της στο 45ο Tokyo Motor Show, και μέσα σε αυτά βλέπουμε 4 εντυπωσιακά Concept. Θέμα του περιπτέρου «Το μελλοντικό γκαράζ της Yamaha: Αντηχώντας το Μέλλον».

yamaha tokyo motor show 2017 5

Το Tokyo Motor Show 2017 ξεκινάει στις 27 Οκτωβρίου, και εκεί η Yamaha θα παρουσιάσει συνολικά 20 μοντέλα, τα οποία θα περιλαμβάνουν ηλεκτρικά ποδήλατα, scooter, μοτοσυκλέτες, Leaning Multi-Wheelers (LMW) και ένα concept αυτοκίνητο (φωτό άνω).

yamaha tokyo motor show 2017 1

Η Yamaha αναφέρει πως στο περίπτερο της θα έχει και μια «πειραματική μηχανή» (MOTOROiD) για να εξερευνήσει concepts δημιουργίας νέων μορφών προσωπικής μετακίνησης, στις οποίες ο αναβάτης «θα αντηχεί αρμονικά με τη μηχανή».

yamaha tokyo motor show 2017 10

Εκεί θα δούμε και το Motobot στην δεύτερη έκδοση του, το οποίο είναι ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ που οδηγεί μια μοτοσυκλέτα.

Ας δούμε τα πλέον εντυπωσιακά εκθέματα της Yamaha στο Tokyo Motor Show 2017.

MOTOROiD

yamaha tokyo motor show 2017 2

Το MOTOROiD είναι η «πειραματική μηχανή» που αναφέραμε πιο πάνω, η οποία διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη ΑΙ, και αποτελεί ένα πρωτοεμφανιζόμενο πρωτότυπο. Το MOTOROiD θα μπορεί να αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του, και να αλληλεπιδρά μαζί του ως ένα ζωντανό πλάσμα. Από ότι καταλαβαίνουμε, εδώ θα έχουμε μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που θα συνδέει μοτοσυκλέτα και άνθρωπο, με όφελος σε πολλές εφαρμογές. Συναρπαστικό –και λιγάκι τρομακτικό.

MOTOBOT Ver. 2

yamaha tokyo motor show 2017 7

Το γνωστό σε όλους μας αυτόνομο ρομπότ αναβάτης μοτοσυκλέτας, έφτασε αισίως στην δεύτερη έκδοση του, εισάγοντας τη ρομποτική στην οδήγηση μοτοσυκλέτας, και βοηθώντας στην εξερεύνηση νέων περιοχών σε έρευνα και εξέλιξη.

yamaha tokyo motor show 2017 8

Εστιάζει στην οδήγηση της μοτοσυκλέτας από την πλευρά ενός ρομποτικού αναβάτη, χωρίς να έχουν γίνει μετατροπές στη μοτοσυκλέτα, το MOTOBOT είναι πλέον ικανό να οδηγεί σε υψηλές ταχύτητες μέσα σε μια πίστα. Οι στόχοι του project για το 2017 ήταν να ξεπεράσει τα 200 χλμ/ώρα στην πίστα, και να προκαλέσει τον Valentino Rossi σε μια μάχη γυρολογίου.

Στο Tokyo Motor Show, η Yamaha θα μας αποκαλύψει αν το MOTOBOT κατάφερε να περάσει τον χρόνο του Rossi! Πρώτα όμως, μας ζητάει να μαντέψουμε το αποτέλεσμα ΕΔΩ!

yamaha tokyo motor show 2017 13

Οι περίπλοκες τεχνολογίες που έχουν βρει εφαρμογή στο MOTOBOT πρόκειται μας λέει η Yamaha να εφαρμοστούν στη δημιουργία επιπρόσθετης αξίας στα προϊόντα της Yamaha, αλλά και να βοηθήσουν στη εξερεύνηση νέων επιχειρηματικών δρόμων για την ιαπωνική εταιρεία.

MWC-4

yamaha tokyo motor show 2017 17

Το MWC-4 αποτελεί ένα concept αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει την τεχνολογία Leaning Multi-Wheel (LMW) των δικύκλων της Yamaha (Tricity & MWT-9), με την οποία το όχημα «γέρνει» στις στροφές, αυτή τη φορά όμως με ΤΕΣΣΕΡΙΣ ρόδες. Το MWC-4 δημιουργήθηκε υπό το concept “Half-Sized Mobility”, κάτι σαν… «κινητικότητα μισού μεγέθους». Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει είτε ότι είναι σαν ένα μισό αυτοκίνητο, είτε απλά επειδή είναι μονοθέσιο.

Το MWC-4 κινείται με έναν ηλεκτροκινητήρα, εξοπλισμένο με «range-extender» ήτοι «επιμήκυνση αυτονομίας», δίχως η Yamaha να επεξηγεί τον τρόπο επιμήκυνσης.

Παράλληλα βρίσκουμε μία ακόμη περίεργη φράση στο δελτίο τύπου, όπου γίνεται λόγος για «attitude-control technology» δηλαδή «τεχνολογία ελέγχου στάσης / συμπεριφοράς» -πιθανώς να μιλάμε απλώς για τη δυνατότητα του MWC-4 να αλλάζει κλίση.

yamaha tokyo motor show 2017 15

Οι Ιάπωνες αναφέρονται στην άνεση του MWC-4, η οποία είναι ανώτερη από εκείνη οποιουδήποτε δικύκλου, με το concept να ακροβατεί μεταξύ ενός BMW C-1, ενός Tricity και ενός μισού αυτοκινήτου. Αν μπορεί να ελίσσεται ανάμεσα στο μποτιλιάρισμα σαν LMW δίκυκλο-τρίκυκλο, προσφέροντας ταυτόχρονα προστασία από τα στοιχεία του καιρού σχεδόν ανάλογη με εκείνη ενός αυτοκινήτου, τα πλεονεκτήματα του είναι εμφανή. Το στιλ του εμπνέεται τόσο από τις μοτοσυκλέτες, όσο και από τα… μουσικά όργανα της Yamaha.

YPJ-XC

yamaha tokyo motor show 2017 6

To YPJ-XC είναι μια νέα πρόταση για τα ηλεκτρικά ποδήλατα της σειράς YPJ από τη Yamaha. Βασίζεται στο YPJ-MTB που είχαμε δει στο 44ο σαλόνι του Tokyo το 2015, φέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στους ηλεκτροκινητήρες, φορώντας μια νέα μονάδα PW-X, και βρίσκεται πλέον κοντά στην παραγωγή.

Επιπρόσθετα, 3 ακόμα YPJ μοντέλα θα βρίσκονται στο περίπτερο της Yamaha, όλα φορώντας το σύστημα μετάδοσης PW-SE για περισσότερη δύναμη, και μια μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας. Τα μοντέλα αυτά είναι το YPJ-ER crossover (πολλαπλών ρόλων), το YPJ-EC για άσφαλτο, και το YPJ-TC touring, ένα trekking ποδήλατο.

yamaha_tokyo_motor_show_2017_1.jpgyamaha_tokyo_motor_show_2017_5.jpgyamaha_tokyo_motor_show_2017_17.jpgyamaha_tokyo_motor_show_2017_2.jpgyamaha_tokyo_motor_show_2017_7.jpgyamaha_tokyo_motor_show_2017_4.jpgyamaha_tokyo_motor_show_2017_10.jpgyamaha_tokyo_motor_show_2017_6.jpgyamaha_tokyo_motor_show_2017_15.jpgyamaha_tokyo_motor_show_2017_8.jpgyamaha_tokyo_motor_show_2017_13.jpg


AdmirorGallery 5.0.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.