city2 WHITE DDIAFANES

Yamaha

mwt09 white

H σημειολογία του "μυστήριου" teaser video

Πριν λίγες ημέρες, η Yamaha έδωσε στην δημοσιότητα ένα teaser video το οποίο δεν αποκάλυπτε τίποτα περισσότερο πέραν μιας ημερομηνίας, αυτή της 25ης Οκτωβρίου 2017, της πρώτης ημέρας δηλαδή της έκθεσης Tokyo Motor Show, συνοδεύοντας την με το σλόγκαν “Ride the Revolution” δηλαδή “Οδηγήστε την Επανάσταση”. 

Πολλά τα σενάρια που πέσαν στο τραπέζι για το τι θέλει να μας πει η Yamaha, κάποιες υποθέσεις κάναμε και εμείς αλλά ήταν μια άλλη είδηση, αυτή περί της επικείμενης παρουσίασης του MWT-09 λίγες ημέρες μετά, που φαίνεται να “δένει” πολύ καλά με το video αυτό... σε σημειολογικό επίπεδο τουλάχιστον...

Aς το θυμηθούμε ξανά λοιπόν:

Το video ξεκινά με πλάνο του Φούτζι, του “ιερού” βουνού (ηφαιστείου για την ακρίβεια) των Ιαπώνων και μετά βλέπουμε έναν ντυμένο στα λευκά “μάστορα” των πολεμικών τεχνών να κάθεται οκλαδόν σε ένα βάθρο. Δείτε δεξιά και αριστερά του τις βεντάλιες στο βάθος.  Δυο και θυμίζουν τροχούς. 

ventalies

Στην συνέχεια, ο πρωταγωνιστής βγάζει από τα θηκάρια του δύο katana με τα οποία εκτελεί κάποιες ασκήσεις. Δυο και σε αυτή την περίπτωση. Σπαθιά. Δηλαδή ακρίβεια, κόψη, κοφτερό. 

spathia

Τα δυο αυτά σπαθιά γίνονται πέδιλα του σκι, όπου σκι μας κάνει συνειρμό με το σίγουρο πάτημα στο χιόνι, την χάραξη του, το σλάλομ, το κράτημα στην γλιστερή του επιφάνεια. Δυο και σε αυτή την περίπτωση.

pedila

Μεταφερόμαστε έξω, όπου βλέπουμε έναν αναβάτη ντυμένο με λευκή φουτουριστική μοτοσυκλεστική αμφίεση, προσέξτε τα γυαλιά – μάσκα που συνδέονται με τα σκι του προηγούμενου πλάνου. Ο αναβάτης σκύβει και πιάνει κάτι, το τιμόνι μιας μοτοσυκλέτας αν κρίνουμε από την στάση του.

anabatis

Ακολουθούν on-board πλάνα από την κατάβαση του σε ορεινό στροφιλίκι, με χιόνια να φαίνονται στο βάθος και στην άκρη του δρόμου. 

dromos

Σλάλομ στην άσφαλτο. Σύνδεση με τα πέδιλα σκι. Τα πέδιλα σκι που ήταν σπαθιά. Δυο. Δυο τροχοί. ΜWT-09.