city2 WHITE DDIAFANES

Yamaha

yamaha lexi 7a

Θυμίζει NMAX σε σμίκρυνση. Θα το δούμε και Ευρώπη;

 

Η Yamaha παρουσίασε τα LEXi & LEXi-S, δυο μικρά scooter 125 κ.εκ. με προηγμένη τεχνολογία και σύγχρονη εμφάνιση, ενώ αναρωτιόμαστε αν στο κοντινό μέλλον τα δούμε να κάνουν τη μετάβαση, και από την Ασία να έρχονται και στην Ευρώπη.

yamaha lexi 4

Τα δυνατά σημεία των 2 LEXi είναι το design, προερχόμενο από τα ευρωπαικά σχεδιαστήρια της Yamaha, τα πλαστικά που δίνουν όγκο και status στα μικρά scooter, ο υγρόψυκτος τετράχρονος BUE CORE κινητήρας με VVA, το STOP & START SYSTEM, o LED προβολέας, τα ψηφιακά όργανα και η έξοδος ρεύματος.

Η περισσότερο premium έκδοση LEXi-S φέρει σύστημα smart key και πίσω αμορτισέρ κάτω από το ρεζερβουάρ.

O υγρόψυκτος και ψεκαστός κινητήρας αποδίδει 11,73 hp, το ρεζερβουάρ χωράει 4,2 λίτρα βενζίνης και το βάρος του scooter είναι 112 kg για τη βασική έκδοση και 113 για τη LEXi-S. Οι τροχοί σε αμφότερες τις εκδόσεις είναι 14 ιντσών.

Κι αν αναρωτέστε ακόμα γιατί οι ασιατικές αγορές είναι οι αγαπημένες των κατασκευαστών, να σας ενημερώσουμε πως στην αγορά της Ινδονησίας πωλούνται περίπου 4,8 εκατομμύρια scooter τον χρόνο! Τέσσερα κόμμα οκτώ εκατομμύρια. Καλά διαβάσατε. Για αυτό τον λόγο την παρουσίαση του Lexi την έκαναν οι Valentino Rossi & Maverick Vinales. Δύναμη!

Και φυσικά η παραγωγή των συγκεκριμένων scooter θα γίνεται στο εργοστάσιο της Ινδονησίας.

yamaha-lexi-7a.jpgyamaha-lexi-9.JPGyamaha-lexi-12.JPGyamaha-lexi-6.JPGyamaha-lexi-5.JPGyamaha-lexi-2.JPGyamaha-lexi-4.JPG