Νέα Μοντέλα

peugeot metropolis 400 2021 00026 Νέο Design, ηλεκτρονικός εξοπλισμός, TFT οθόνη, κ.α.

 

Στις 8/9/2020, η Peugeot Motorcycles παρουσίασε δικτυακά το Made in France εκ βάθρων ανανεωμένο τρίκυκλο scooter Metropolis των 400 κυβικών, με ιδιαίτερα όμορφο και σύγχρονο design για το 2020, συνδεσιμότητα και αρκετές ακόμα αλλαγές.

Νέα είναι η μάσκα του Metropolis, νέα τα LED φώτα -έχουμε και πολύ όμορφα DRL φώτα-, νέα τα πλαστικά, νέο το τελικό της εξάτμισης, νέες οι ζάντες, νέα η ψηλότερη ζελατίνα, νέα και τα όργανα.

peugeot metropolis 400 2021 00031

Τα Daytime Running Lights βρίσκονται στα πλαινά των προβολέων, με στόχο του design να θυμίζουν τους… κοπτήρες λιονταριού (το ζώο έμβλημα της φίρμας), όπως στο Peugeot 508.

Αντίστοιχα, στο πίσω μέρος η οικογενειακή σφραγίδα έρχεται με τα LED φώτα που θέλουν να θυμίζουν τα νύχια του λιονταριού.

peugeot metropolis 400 2021 00002

Ο τομέας του αυτοκινήτου έχει βάλει το χεράκι του και στα όργανα, που αποτελούνται από δυο κλασικά «ρολόγια» με αναλογικές ενδείξεις (ταχύμετρο και στροφόμετρο), και μια έγχρωμη ψηφιακή οθόνη 5 ιντσών στο κέντρο. Σημειώστε πως το στροφόμετρο ξεκινά να μετρά από τα δεξιά προς τα αριστερά, όπως στο Peugeot 308.

Στα φρένα βρίσκουμε 3 δίσκους, με το τελευταίο ABS της Continental, αλλά και με σύστημα συνδυασμένης πέδησης SBC (Synchro Braking Concept) για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Πέρα από το κορυφαίο σύστημα πέδησης, το νέο Metropolis εξοπλίζεται με σύστημα Start&Stop για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και λιγότερες εκπομπές ρύπων και θορύβου στην πόλη, αλλά και με σύστημα που αναβοσβήνει τα φλας σε φρενάρισμα πανικού (πρωτιά για τρίτροχο όχημα), προειδοποιώντας τους οδηγούς που ακολουθούν.

Και τα ωραία συνεχίζονται με το Traction Control που εγγυάται την ασφάλεια των επιβαινόντων ακόμα και στο πιο γλιστερό οδόστρωμα, με 2 επίπεδα λειτουργίας, Urban και Sport, αλλά και με δυνατότητα απενεργοποίησης.

peugeot metropolis 400 2021 00040

Όσον αφορά στην καθημερινή ευχρηστία, η Peugeot προίκισε το Metropolis και με σύστημα Smart Key, με το Metropolis να μην διαθέτει παραδοσιακό κλειδί ούτε για τον ανεφοδιασμό, ούτε για κάποιον άλλο λόγο, καθώς όλα γίνονται ηλεκτρικά.

Ένα premium scooter το 2020 δεν θα μπορούσε να έρχεται δίχως συνδεσιμότητα, και έτσι το νέο Metropolis έρχεται εφοδιασμένο με το σύστημα i-Connect.

Η εφαρμογή παρέχει λειτουργία πλοήγησης μέσω του GPS του smartphone του αναβάτη, ενώ στα όργανα θα δείτε και ενδείξεις κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου που δέχεστε στο τηλέφωνο σας. Παράλληλα στην οθόνη θα δείτε κλασσικές ενδείξεις αυτονομίας, στάθμης καυσίμου, βολτόμετρου, ρολογιού και ημερομηνίας, κ.α..

Όσον αφορά στον κινητήρα, το Metropolis εφοδιάζεται με ένα μονοκύλινδρο τετράχρονο, υγρόψυκτο και ψεκαστό μοτέρ 400i LFE (Low Friction Engine), που πληροί τις προδιαγραφές Euro 5 ενώ συνδυάζει επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση.

peugeot metropolis 400 2021 00034

Τα επίσημα νούμερα κάνουν λόγο για 36 hp / 7,250 rpm και 3,9 kgm / 5.750 rpm, ενώ το γεμάτο βάρος ανακοινώνεται στα 271 κιλά. Η Peugeot υποστηρίζει πως το νέο Metropolis έχει μικρότερη κατανάλωση από τον πρόγονο του, στα 3,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με αντίστοιχη αύξηση της αυτονομίας από τα 285 στα 300 χιλιόμετρα. Ταυτόχρονα ανακοινώνει την τελική ταχύτητα του Metropolis στα 135 χλμ/ώρα.

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα χωρά 17 λίτρα, ενώ υπάρχει και επιπρόσθετος χώρος στο πίσω μέρος του scooter. Ο πρώτος μπορεί να χωρέσει ένα jet κράνος ή ένα laptop, ενώ ο δεύτερος χωρά ένα full-face κράνος, ή ογκώδη αντικείμενα όπως μια ρακέτα του τένις.

Το Metropolis έχει και ντουλαπάκι μπροστά, στην ποδιά, χωρητικότητας ενός λίτρου, εκεί όπου θα βρείτε και θύρα φόρτισης για μικροσυσκευές.

peugeot metropolis 400 2021 00037

Το νέο scooter της Peugeot θα κυκλοφορήσει σε 2 εκδόσεις, ονόματι «Active» και «Allure», ενώ η γαλλική φίρμα ετοιμάζει ακόμα περισσότερες εκδόσεις, για παράδειγμα ένα πιο sport Metropolis που θα κυκλοφορήσει το 2021.

Η έκδοση Active διαθέτει μαύρους μπροστινούς τροχούς 13 ιντσών και 14άρη πίσω, ελαστικά Michelin, ABS-SBC, θύρα 12V, TFT οθόνη 5 ιντσών, ρυθμιζόμενη ζελατίνα (με το χέρι), ρυθμιζόμενη πλάτη αναβάτη, επίπεδο πάτωμα, ποδόφρενο, κ.α., ενώ θα κυκλοφορήσει σε ένα χρώμα, Varnish Technium grey (μεταλλικό).

Η κορυφαία έκδοση Allure έχει τον εξοπλισμό του Active, συν επένδυση στον αποθηκευτικό χώρο, USB θύρα, γυαλιστερούς μαύρους τροχούς, i-Connect συνδεσιμότητα, και διαφορετικούς καθρέπτες. Θα κυκλοφορήσει σε 4 χρώματα: Snow White (μεταλλικό), Midnight Blue (μεταλλικό), Sideral Mat Black (Mat) and Amazonite Satin Blue (satin).

Πέρα από τις παραπάνω 2 εκδόσεις, η Peugeot παρέχει μια μεγάλη σειρά επίσημων αξεσουάρ για το Metropolis, όπως κουβέρτα, πολυτελή πλάτη αναβάτη, Top-Case 47 λίτρων, κουκούλα, κ.α.