city2 WHITE DDIAFANES

Νέα Μοντέλα

hero xpulse 2

Νέο στοιχείο: Ψηφιακή οθόνη με δυνατότητες πλοήγησης

H Hero, μιλά σοβαρά όταν τονίζει τις Adventure δυνατότητες του XPulse 200, ενός μοντέλου που παρουσιάστηκε στην EICMA τον Noέμβριο, επαναφέροντας στο προσκήνιο την κατηγορία των ψηλόφτερων αερόψυκτων On-Off στα 200 κ.εκ.

Αν μη τι άλλο, οι Ινδοί έχουν συμμετάσχει δύο φορές στο Dakar, ενώ έχουν δώσει το παρών και σε πολλούς άλλους αγώνες Rally παγκοσμίου επιπέδο με την RR 450 μοτοσυκλέτα τους, οπότε όλο αυτό το “περιπετειώδες” profile που βγάζουν δεν είναι απλά… φαίνεσθε.

hero xpulse 1

Το XPulse δεν πλασάρεται φυσικά ως αγωνιστική μοτοσυκλέτα αλλά ως ένα απλό και ελαφρύ δίτροχο, ικανό να γυρίσει όλο τον κόσμο. Μπορεί τα  200 κ.εκ. να  φαίνονται λίγα για κάτι τέτοιο αλλά πολύ περισσότερη σημασία έχουν τα 140 –γεμάτα- κιλά του… γιατί όταν το φορτωμένο μηχανάκι με το όποιο κάνει κάποιος τον γύρο του κόσμου κολλήσει στις λάσπες ή πέσει σε χαντάκι, αυτό που παίζει ρόλο, είναι τα λίγα κιλά και όχι τα πολλά άλογα…

Ο standard εξοπλισμός του μοντέλου επίσης, είναι σαφώς προσανατολισμένος προς αυτή την χρήση: προστατευτικά κάγκελα και ποδιά, χούφτες, ζελατίνα, ABS ρυθμισμένο για χρήση εκτός δρόμου και σχάρα. Προαιρετικά, μπορούν επίσης να τοποθετηθούν πλαϊνές βαλίτσες από σκληρό πλαστικό, ενώ διατίθεται και αδιάβροχος – σάκος “λουκάνικο”, που δένει με ιμάντες στην σχάρα.

hero xpulse 4

Στην τελευταία εμφάνιση του XPulse στην έκθεση Auto Expo στην Ινδία, αποκαλύφθηκε και άλλη μια πληροφορία, ότι υπάρχει η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης της ψηφιακής οθόνης της μοτοσυκλέτας με κινητό τηλέφωνο, ώστε να προβάλλονται σε αυτή στοιχεία που αφορούν την πλοήγηση.

Η διάθεση του XPulse στην αγορά αναμένεται σύντομα, μέσα στους επόμενους μήνες, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές του καλοκαιριού. Η μοτοσυκλέτα φέρει ABS και ο κινητήρας της αποδίδει 18,4 ίππους και 1,7 kg-m ροπής, ενώ υπάρχει και μανιβέλα, πέραν της μίζας, για την εκκίνηση του. Tα δε ελαστικά της, είναι τα γνωστά και δοκιμασμένα, Metzeler Sahara. 

hero xpulse 8

Πιθανότητες να το δούμε στην Ευρώπη; Αρκετές!

Πηγή: Rushlane

hero_xpulse_6.jpghero_xpulse_5.jpghero_xpulse_8.jpghero_xpulse_3.jpghero_xpulse_4.jpghero_xpulse_2.jpghero_xpulse_1.jpghero_xpulse_7.jpg