city2 WHITE DDIAFANES

Νέα Μοντέλα

vespa elettrica 52

Θα επιδοτείται η αγορά της. Δυστυχώς όχι στην Ελλάδα 

"Επιτέλους", ίσως σπεύσουν να αναφωνήσουν οι φαν της Vespa αλλά και της ηλεκτροκίνησης. Μια Vespa Elettrica που οδηγείται με δίπλωμα 125 (Α1), και με τις ανάλογες επιδόσεις. Όμως, τα πράγματα είναι ελαφρώς πιο περίπλοκα.

Πέρα λοιπόν από την πρώτη έκδοση της Vespa Elettrica, που οδηγείται με δίπλωμα 50αριού (ΑΜ) μέχρι πρότινος είχαμε να περιμένουμε και μία ακόμα έκδοση, με μικρό βενζινοκινητήρα που θα φορτίζει τη μπαταρία, αυξάνοντας την αυτονομία της (extender). Η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται και στην Ελλάδα το Καλοκαίρι του 2019, πιθανότατα Ιούνιο ή Ιούλιο.

Τώρα όμως, στο site της Vespa, βρήκαμε και μια τρίτη έκδοση της Elettrica, την Vespa Elettrica 52 που οδηγείται με δίπλωμα Α1.

Ποιες είναι οι διαφορές της Elettrica 52 από την Elettrica 45, τη βασική έκδοση; Μα... η τελική ταχύτητα που δυστυχώς, ίσως το έχετε μαντέψει ήδη, βρίσκεται στα πενιχρά 52 χλμ/ώρα.

Τίποτα άλλο δεν αλλάζει στην Elettrica 52, πέρα από την τιμή της, που είναι 200 ευρώ ακριβότερη από της Elettrica 45, στα 6.590 ευρώ αντί των 6.390.

Ρωτώντας, μάθαμε πως με την 52 η Vespa αποσκοπεί στις επιδοτήσεις ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που υφίστανται σε ορισμένες ανεπτυγμένες χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, και για αυτό το λόγο δεν έχουμε καμία άλλη αλλαγή, πέρα από την κατά 7 χλμ/ώρα αυξημένη τελική ταχύτητα -πραγματική, καθώς η 45 στο τεστ μας ανέβαζε μέχρι 50 στο κοντέρ, όπου μας έκοβε ο κόφτης τη φόρα.

Η αυτονομία παραμένει στα 100 χλμ. στο Eco Mode.

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να δούμε μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Α1 Vespa Elettrica με τις ανάλογες επιδόσεις (με τελική ταχύτητα 70, 80 ή και 100 χλμ/ώρα), κάτι που είμαστε σίγουροι πως είναι απλά θέμα χρόνου.

Σημειώστε τέλος πως όλες οι εκδόσεις Vespa Elettrica καλύπτονται δωρεάν από διετή επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης, έχοντας συνολικά 4 χρόνια εγγύησης.