Διάφορα

swm ace of spades 1

Ανακοινώθηκε η τιμή του στην Ιταλία  

H εταιρεία από το Varese της Ιταλίας, παρουσίασε στις αρχές του χρόνου δυο concept μοντέλα, τα οποία  έφεραν τον κινητήρα και τα δομικά στοιχεία της νεορετρό  γκάμας της SWM (Gran Milano, Silver Vase, Gran Turismo).

Μάλιστα η παρουσίαση αυτών concept, συνοδεύτηκε και από την δέσμευση της SWM ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει και παραγωγή αλλά μόνο για ένα εκ των δύο. Το “σύντομα” λοιπόν έφτασε και το μοντέλο που επιλέχθηκε για παραγωγή, είναι το Ace of Spades.

swm ace of spades 2

Πρόκειται για ένα αερόψυκτο μονοκύλινδρο (445 κ.εκ.), το οποίο θα λέγαμε ότι ανήκει στην κατηγορία των scrambler, έχοντας βέβαια μια δική του προσέγγιση στο όλο θέμα. Ανεστραμμένο, πλήρως ρυθμιζόμενο μπροστινό διαμέτρου 47 χλστ. ( ! ), δίσκος διαμέτρου 320 χλστ. με τεραπίστονη ακτινική brembo, δύο αμορτισέρ της KYB πίσω, “τακουνάτα” ελαστικά Pirelli Scorpion, ακτινωτοί τροχοί και μια αυστηρά μαύρη εμφάνιση, είναι τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν, όπως και το ζεύγος των τελικών εκατέρωθεν της ουράς.

swm ace of spades 3

Τιμές ισχύος δεν έχουν ακόμα επίσημα ανακοινωθεί (στο βρετανικό site της εταιρείας αναφέρονται 30 περίπου ίπποι), ωστόσο η SWM αναφέρει ότι στο συγκεκριμένο μοντέλο έχει “κοντύνει” αρκετά την τελική μετάδοση, προκειμένου να υπάρχει αρκετό “νεύρο” χαμηλά.

Από την άλλη, μπορεί η SWM να μην έπεσε μέσα σε ότι αφορούσε στην ημερομηνία λανσαρίσματος της μοτοσυκλέτας, καθότι είχε αρχικά ανακοινώσει ότι αυτό θα συμβεί τον Μάρτιο, ωστόσο σε θέματα…τιμής, ήταν απόλυτα ειλικρινής. Κοντά στα 6.000 ευρώ ήταν οι πρώτες δηλώσεις, 5.990 ευρώ είναι η τιμή που ανακοινώθηκε στην Ιταλία.