city2 WHITE DDIAFANES

Δίκυκλο

crate moto koyta 9 Copy

Ανακαλύψεις παλιών μοντέλων σε ολοκαίνουργια κατάσταση 

Είναι σπάνιο αλλά συμβαίνει, όπως είδαμε πρόσφατα με τη περίπτωση του CBX 1000 του 1981, που βρέθηκε ολοκαίνουργιο, μέσα στην κούτα παράδοσης του, σε ένα αντιπρόσωπο της Honda, στο Ιλινόις των ΗΠΑ.

Υπάρχουν λοιπόν περιπτώσεις μοτοσυκλέτων, που για διάφορους λόγους, έχουν παραμείνει απούλητες για δεκαετίες, ενώ η ανακάλυψη τους αποτελεί “εύρημα” για τους κύκλους των συλλεκτών, με τις τιμές τους φυσικά να εκτοξεύονται στα ύψη.

Στο θέμα που ακολουθεί λοιπόν, παραθέτουμε επτά τέτοιες περιπτώσεις μοτισυκλετών… κούτας!

Honda ΝR750 και RC30

crate moto koyta 10 Copy

Ο Σουηδός dealer της Honda Bengt Gunnarson, διατηρούσε τα δύο αυτά εμβληματικά μοντέλα του Big-H στο υπόγειο του μαγαζιού του, σαν να ήταν τα καλύτερα κρασιά μιας κάβας, και τελικά κάποια στιγμή, αποφάσισε να τα αξιοποιήσει, βγάζοντας τα από τις κούτες τους και βάζοντας τα στην βιτρίνα.  

crate moto koyta 7

Yamaha RD400F 1979

crate moto koyta 12 Copy

Ως… τραπέζι χρησιμοποιούταν η κούτα που έκρυβε ένα ολοκαίνουργιο RD 400F του 1979, σε έναν έμπορο της Yamaha, στην Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Η μοτοσυκλέτα, μετά την ανακάλυψη της, παρέμεινε στον ρόλο επίπλωσης, με τον αντιπρόσωπο να μην είναι διατεθειμένος να την πουλήσει, παρά το ότι δέχθηκε κάποιες πολύ καλές προτάσεις.  ""

crate moto koyta 11 Copy

Triumph Bonneville Silver Jubilee 1977

crate moto koyta 13 Copy

Από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από την πολιτεία του Οχάιο το συγκεκριμένο εύρημα, μια σπάνια Triumph Boneville του 1977, σε special έκδοση “Silver Jubilee” για τους εορτασμούς της συμπλήρωσης 25 ετών στον θρόνο, της βασίλισσας Ελισάβετ της Β’ (πιο βρετανικό πεθαίνεις…). Η μοτοσυκλέτα πωλήθηκε για σχεδόν 25.000 δολάρια σε δημοπρασία στο e-bay.

crate moto koyta 14

Norton Commando Interstate 850 MkIII 1975

crate moto koyta 9 Copy

Όχι μια, ούτε δύο αλλά έντεκα (!!) ολοκαίνουργιες Norton Norton Commando Interstate 850 MkIII του 1975, βρέθηκαν στην αποθήκη ενός έμπορου μοτοσυκλετών στο Βέλγιο, μετά τον θάνατο του. Οι έντεκα Norton, αποτελούσαν ένα μόνο μέρος μια πολύ μεγάλης συλλογής, με εξίσου σημαντικά και σπάνια ευρήματα!   

crate moto koyta 8 Copy
 
Laverda 1000 3C 1974

crate moto koyta 1 Copy

Mια σπανιότατη, Laverda 1000 3C, πριν το μοντέλο μετονομαστεί σε “Jota”, βρέθηκε σε συλλογή ιδιώτη στις ΗΠΑ και πωλήθηκε σε δημοπρασία. Ο νέος της ιδιοκτήτης την κατέστησε άμεσα λειτουργική και κυκλοφορεί κανονικά με αυτή στον δρόμο, γεγονός που επικρίθηκε από τους κύκλους των συλλεκτών, που θέλουν αυτές τις μοτοσυκλέτες να τοποθετούνται σε βιτρίνες ως εκθέματα.

crate moto koyta 4 Copy

Triumph TRW 500  1957

crate moto koyta 6 Copy

Αυτό και αν ήταν εύρημα! Σε καναδική στρατιωτική αποθήκη, βρέθηκε άθικτη μια Τriumph TRW 500 του 1957 η οποία προοριζόταν προφανώς για στρατιωτική χρήση, μαζί με όλο της τον συνοδευτικό εξοπλισμό  Η μοτοσυκλέτα “έπιασε” τα 34.000 δολάρια σε δημοπρασία, με τον νέο της (και πρώτο!) ιδιοκτήτη να βρίσκεται σε πολύ μεγάλο δίλλημα για το αν θα κυκλοφορούσε την μοτοσυκλέτα ή αν θα την άφηνε ως είχε.

crate moto koyta 5 Copy

Honda ATC250R 1986

crate moto koyta 2 Copy

Μια τρίτροχη “γουρούνα” παρέμεινε στην κούτα της από το 1986, σε έναν έμπορο της Honda, ο οποίος τελικά αποφάσισε να την δημοπρατήσει, με τα 24.000 δολάρια που κέρδισε από αυτό, να αποδεικνύουν ότι έπραξε σωστά κα σοφά.  Θα πρέπει να ήταν πολύ νοσταλγός των 80s ο νέος κάτοχος του μοντέλου!   

crate moto koyta 3 Copy