Δίκυκλο

 d9b3c1e6b1647711dafa3bb9f3fc1770 XL  10 λόγοι γιατί να το προτιμήσετε

Το απόλυτο υπερ-παπί της Ελληνικής αγοράς έχει συμπληρώσει έναν χρόνο ανάμεσά μας και παραμένει μια κορυφαία επιλογή αγοράς.

Πριν από έναν χρόνο, στα τέλη Μαρτίου 2019, η Γκοργκόλης Α.Ε. προσκάλεσε τον ειδικό Τύπο της Ελληνικής μοτοσυκλέτας στις κεντρικές της εγκαταστάσεις στα Τρίκαλα για μια πρώτη γνωριμία με τα νέα μοντέλα που λάνσαρε στην αγορά. Ανάμεσα σε μια σειρά μοτοσυκλετών που έμελλε να πρωταγωνιστήσουν τους επόμενους μήνες, όπως η εξαιρετική σειρά των Daytona 310 by Zontes, όλοι αδημονούσαμε να καβαλήσουμε το νέο παπί της SYM, VF185i.

Περίπου έναν μήνα αργότερα, το VF185i βρισκόταν παρκαρισμένο έξω από τα γραφεία μας για την πρώτη επίσημη δοκιμή του, αποκαλύπτοντας πως όλα τα καλά σχόλια που το συνόδευαν δεν ήταν απλά κολακείες, αλλά η ίδια η ουσία του.

Το υπερ-παπί της SYM έκτοτε έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στους πίνακες ταξινομήσεων και όλοι οι λόγοι που του χάρισαν την εμπορική επιτυχία παραμένουν στο ακέραιο σε ισχύ και σήμερα.

Ας τους δούμε αναλυτικά.

DSC 8920 2

1. Γιατί είναι το μεγαλύτερο

Με έναν υγρόψυκτο κύλινδρο 183 κυβικών εκατοστών και διαστάσεις εμβόλου 63.5 x 57.8 mm το VF185i είναι μακράν το μεγαλύτερο παπί της αγοράς. Σε κάποια πράγματα, όπως και να το κάνουμε, το μέγεθος μετράει.

sym vf185 dyno

2. Γιατί είναι το δυνατότερο

Η ονομαστική του ισχύς είναι 18 hp στις 8,500 rpm και μετά την επίσκεψη στον μόνιμο συνεργάτη μας, Power House Engineering, το πέρασμα από το δυναμόμετρο Dynojet έδειξε περισσότερα απ’ όσα περιμέναμε: 17.54 ίπποι στον τροχό! Ποιος ανταγωνισμός;

DSC 8880 2

3. Γιατί βλέπει άνετα 150 km/h στο κοντέρ

Ταχύτητα και μοτοσυκλέτα, αγαπημένο θέμα. Το VF185i μας έρχεται με έναν ισχυρότατο κινητήρα και, σε συνδυασμό με το εξατάχυτο κιβώτιό του, αυτό μεταφράζεται και σε ικανότατη τελική, μάλλον πρωτόγνωρη για παπί σε κατάσταση βιτρίνας – χωρίς σκαλίσματα και βελτιωτικά αξεσουάρ δηλαδή.

SYM VF185 xromata 2020 8

4 – Γιατί είναι το πιο ταξιδιάρικο παπί

Η μεγάλη του τελική ταχύτητα είναι ένα ωραιότατο δωράκι για τον πελάτη του SYM VF185i, αλλά έχει και περεταίρω ωφέλειες. Αν βλέπει άνετα 150 στο κοντέρ (και πιο πάνω αν δεν είναι βαρυφορτωμένο), στα 120 ταξιδεύει χαλαρά και όλη μέρα.

Σημαντικότατη χείρα βοηθείας και εδώ προσφέρει το σωστά κλιμακωμένο εξατάχυτο κιβώτιο. Κουμπώνεις μια έκτη και ρολάρεις με αξιοπρεπείς μουαγιέν δίχως να ξεζουμίζεις τον κινητήρα.

Το ταξίδι είναι ρεαλιστικότατα μέσα στο μενού, ίσως όχι ο γύρος του κόσμου (αν και ... γιατί όχι;), αλλά σίγουρα οι εκδρομές μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων είνα απολύτως εφικτές, τόσο από πλευράς επιδόσεων, όσο και από άνεση. Όρεξη να ‘χεις και με μέση κατανάλωση της τάξης των 3-3.5 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα δεν θα ξεφραγκιαστείς κιόλας!

DSC 8889 2

5. Γιατί είναι ό,τι πιο κοντινό σε μοτοσυκλέτα

Μπορεί εμφανισιακά να μοιάζει με παπί, αλλά αυτό το «υπέρ» που είθισται να προστίθεται μπροστά έχει λόγο που είναι εκεί.

Ο κινητήρας του είναι μοτοσυκλετιστικής λογικής με όρθιο κύλινδρο, ενώ το ίδιο ισχύει και για το κιβώτιο ταχυτήτων του, με έξι σχέσεις διαταγμένες όπως ακριβώς σε όλες τις μοτοσυκλέτες.

Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το monoshock αμορτισέρ του.

SYM VF185 xromata 2020 6

6. Γιατί έχει μοναδική τιμή

Στα €2,895 το VF185i ψάχνει για αντιπάλους στον κόσμο των μοτοσυκλετών και όχι των παπιών. Η Γκοργκόλης Α.Ε. φρόντισε να το διαθέσει στην αγορά σε μια λιανική τιμή που σίγουρα έχει κάνει πολλούς ανταγωνιστές της να ιδρώσουν.

Αρκεί μια αναδρομή στους πίνακες τιμών του Bikeit για να το διαπιστώσετε.

DSC 8898 2

7. Γιατί έχει τη στήριξη μιας δυνατής αντιπροσωπείας

Η Γκοργκόλης Α.Ε. δεν είναι ούτε πρωτάρα στον χώρο ούτε νέα στην Ελληνική αγορά. Απεναντίας, η μακρά σειρά best seller μοντέλων σε πολλές κατηγορίες της εγχώριας αγοράς αποδεικνύει πως η σοβαρότητα στην υποστήριξη του πελάτη είναι κάτι που διαπιστώνεται στην πράξη από χιλιάδες Έλληνες δικυκλιστές και γι’ αυτό συνεχίζουν να της χαρίζουν εμπορικές πρωτιές.

Μια απτή απόδειξη είναι και η μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε από τη Γκοργκόλης Α.Ε. προκειμένου το VF185i να περάσει από έγκριση για τις προδιαγραφές Euro 4 και να εισαχθεί στην Ελλάδα, μιας και ως γνωστόν τα παπιά στην υπόλοιπη Ε.Ε. δεν ανήκουν στις προτεραιότητες των κατασκευαστών.

DSC 8902 2

8. Γιατί είναι ένα best seller

Το VF185i πατά γερά στα πόδια του από την πρώτη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα και ολοκλήρωσε το περασμένο έτος στην 4η θέση της κατάταξης των παπιών με 904 ταξινομήσεις – και μάλιστα ούτε καν ολόκληρο, καθώς η διάθεσή του άρχισε την Άνοιξη του 2019.

Συνεχίζει δε το ίδιο δυνατά και στο πρώτο δίμηνο του 2020 διατηρώντας την 4η θέση με 84 πωλήσεις.

Εδώ οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως εκ προοιμίου το VF185i έχει ένα σημαντικό εμπόδιο, καθώς δεν είναι συμβατό με τα διπλώματα της εισαγωγικής Α1 κατηγορίας (έως 125 cc), άρα καταφέρνει ό,τι καταφέρνει δίχως να μπορεί να προσελκύσει πελάτες από ένα δημογραφικό κομμάτι που συνήθως πρωταγωνιστεί στην κατηγορία των παπιών.

Η εμπορική του επιτυχία δεν είναι απλά και μόνο ένας λόγος για κομπασμό, καθώς αυτή μεταφράζεται και σε εχέγγυο καλής μεταπώλησης, άρα σε έναν ακόμη πρακτικότατο λόγο να το προτιμήσει κάποιος.

SYM VF185 xromata 2020 7

9. Γιατί κυκλοφορούσε ήδη δύο χρόνια στην Ασία

Ενίοτε κάποιες ολοκαίνουργιες μοτοσυκλέτες βγαίνουν στην αγορά φέροντας τις λεγόμενες «παιδικές ασθένεις», δηλαδή μικρά προβληματάκια που δεν εντοπίστηκαν διότι οι μόνοι που τις είχαν καβαλήσει ώσπου να φτάσουν στις βιτρίνες ήταν οι αναβάτες εξέλιξης των εργοστασίων. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν οι ανακλήσεις.

Το SYM VF185i ωστόσο ήρθε στην Ελλάδα έχοντας ήδη 2 χρόνια σε Ασιατικές αγορές, γεγονός που σημαίνει πως έχει κάνει το αγροτικό του σε μποτιλιαρισμένες μεγαλουπόλεις, έχει περάσει από χιλιάδες συνεργεία, το έχουν καβαλήσει από φιλήσυχοι πολίτες κάποιας ηλικίας ως εξαγριωμένοι κανίβαλοι ανεξαρτήτως ηλικίας.

Έχει αποδείξει εν πάση περιπτώσει την αξιοπιστία του πολύ πριν ταξινομηθεί με Ελληνικές πινακίδες και, αν ποτέ είχε παιδικές ασθένεις, αυτές θα θεραπεύτηκαν στην άλλη άκρη του κόσμου προ πολλού.

Στην παγκοσμιοποιημένη εποχή του Διαδικτύου, άλλωστε, τίποτα δεν μπορεί να κρυφτεί για καιρό μακριά από την κοινή θέα.

SYM VF185 xromata 2020 8

10 – Γιατί το αποκτάς εύκολα με χρηματοδοτικά προγράμματα

Για το 2020 η Γοργκόλης Α.Ε. μας έχει ήδη παρουσιάσει νέους χρωματισμούς για το SYM VF185i, ενώ το γεγονός πως δεν έχει αλλάξει σε τεχνικά χαρακτηριστικά είναι ένα υπέρ (ποιος θέλει να έχει το «περσινό» μοντέλο λίγους μόλις μήνες μετά την αγορά του ως καινούργιο;).

Επιπλέον της ανταγωνιστικής του τιμής, η αγορά του VF185i γίνεται ακόμη πιο εύκολη χάρη στα χρηματοδοτικά προγράμματα που προσφέρει ο εισαγωγέας του:

• 0% ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ έως 24 μήνες ΑΤΟΚΑ μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος ή κάρτας

• Με 36 μήνες ΑΤΟΚΑ μέσω κάρτας και €250 προκαταβολή

DSC 8903 2

Επίσημη Ελληνική ιστοσελίδα SYM