city2 WHITE DDIAFANES

Suzuki

 

suzuki gsxs750 action 29

Εξολοθρευτής στροφών

 

Του Κώστα Γκαζή
Φωτογραφίες: Suzuki 

Η πανευρωπαϊκή παρουσίαση της Suzuki για το νέο GSX-S750 2017 έγινε στο Alicante της Ισπανίας, και εμείς βρεθήκαμε με το πρώτο γκρουπ που οδήγησε τη μοτοσυκλέτα στο στεγνό, μετά από 2 μέρες καταιγίδων. Μια όμορφη sport γυμνή μοτοσυκλέτα που δανείζεται γονίδια από το GSX-R 750 και εμφάνιση από τον μεγάλο αδελφό GSX-S1000, ενθουσιάζοντας μας με την οδική της συμπεριφορά!

Στο Alicante, η ιαπωνική φίρμα του Hamamatsu απογείωσε την παρουσίαση του νέου GSX-S750 με την παρουσία πολυμελούς ιαπωνικού επιτελείου, υπεύθυνο για τον σχεδιασμό και την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας.

Το εντυπωσιακό ήταν πως η πλειονότητα των Ιαπώνων που ασχολήθηκαν με το GSX-S750 είναι… πιτσιρικάδες, και πραγματικά παθιασμένοι με τη μοτοσυκλέτα!

suzuki gsxs750 staticl 12

Μαζί με τους Ιάπωνες σχεδιαστές της Suzuki, το παρών έδωσαν και οι άνθρωποι της Bridgestone (τόσο από Ευρώπη, όσο και από την Ιαπωνία!) για να μας μιλήσουν για τα εκπληκτικά μαλακά ελαστικά Battlax Hypersport S21 με τα οποία έρχεται εξοπλισμένο το νέο γυμνό fighter μοντέλο του Hamamatsu -θυμίζουμε πως το GSR750 φόραγε τα υποδεέστερα BT-016. Το γεγονός αυτό ανεβάζει τις μετοχές του GSX-S750 στο κατακόρυφο, καθώς τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι ταμάμ για την Ελλάδα, όπου τα σκληρά ελαστικά πρώτης τοποθέτησης που συνήθως βρίσκουμε στα ιαπωνικά μοντέλα χρήζουν άμεσης αλλαγής.

Κι αν έτυχε να διαβάσετε στο διαδίκτυο τις εντυπώσεις των πρώτων γκρουπ, των Άγγλων, Γάλλων και Ιταλών… ξεχάστε τις. Πώς άλλωστε μπορεί κανείς να διαπιστώσει τις ικανότητες μιας μοτοσυκλέτας που η Suzuki αποκαλεί «The Apex Predator», ήτοι ο κυνηγός των στροφών (συγκεκριμένα των κορυφών των στροφών), όταν ο ουρανός ρίχνει καρέκλες;! Μπορεί; Δεν μπορεί.

suzuki gsxs750 detail 21

Ευτυχώς για εμάς, το ελληνικό γκρουπ -μαζί με τους Ολλανδούς και τους Ελβετούς δημοσιογράφους- ήταν το πρώτο που κατάφερε να οδηγήσει το GSX-S750 σε στεγνό οδόστρωμα, με καλό καιρό. Κι όταν λέμε οδηγήσαμε, μιλάμε για 180 περίπου χιλιόμετρα ονειρικής ορεινής διαδρομής, με κολασμένο στροφιλίκι, κι έναν πλοηγό που ήταν πρόθυμος να πιέσει, και να μας αποδείξει το αληθές του τίτλου της μοτοσυκλέτας. Apex Predator, όνομα και πράγμα!

Είναι περιττό ίσως να πούμε πως το παρατσούκλι «apex predator» προκάλεσε κάποια ειρωνικά γελάκια από τους συντάκτες του ειδικού τύπου κατά την πρώτη βραδιά, όπου έγινε η παρουσίαση επί χάρτου, καθώς όλοι σκεφτήκαμε πως για μία ακόμη φορά είχαμε να κάνουμε με υπερβολές από το τμήμα marketing -κάτι συνηθισμένο στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.

Οι άνθρωποι της Suzuki όμως φάνηκαν να περιμένουν την παραπάνω αντίδραση, με τον Υποδιευθυντή Marketing της Suzuki για την Ευρώπη, Masaki Kuwabara να μας παρακαλεί να κάνουμε υπομονή μέχρι να οδηγήσουμε τη μοτοσυκλέτα. Και αυτό καθώς το συγκεκριμένο προσωνύμιο προέκυψε μόνο ΑΦΟΥ ρώτησαν τους επίσημους δοκιμαστές της μοτοσυκλέτες (Jurgen Plaschka και Andreas Offer από τη Suzuki Γερμανίας, και Yousuke Sato από τη Suzuki Ιαπωνίας) να τους πουν την γνώμη τους, ως μια απόσταξη ουσίας για τον χαρακτήρα του GSX-S750.

Η άποψη των δοκιμαστών ήταν ξεκάθαρη. Η μοτοσυκλέτα… σκοτώνει στροφές! Έτσι ξεπήδησε το Apex Predator. Και οδηγώντας την επόμενη μέρα στις απολαυστικές στροφές των λόφων πάνω από το Alicante, μπορέσαμε να φάμε με άνεση το… καπέλο μας, δηλαδή τον σκεπτικισμό μας!

Στιλιστικά, το GSX-S750 πατάει στα βήματα του μεγάλου αδελφού 1000 (δείτε το gif animation άνω), με μικρές αλλαγές στο design από τον σχεδιαστή Akira Muramatsu. Μεγαλύτερη σε μήκος και διαφορετική σε σχήμα είναι η καρίνα, που κρύβει επιμελώς το καζανάκι με τον καταλύτη, αλλά και το φίλτρο λαδιού, ελαφρώς διαφορετικά τα πλαϊνά πλαστικά και η μάσκα, κλπ.

Αν το συγκρίνουμε με το απερχόμενο GSR 750 (δείτε το gif animation άνω), βλέπουμε πως οι διαφορές έχουν να κάνουν πρωτίστως με τα νέα πλαστικά, που πατάνε στο κοστούμι του GSX-S1000, στις διαφορετικές ζάντες (προέρχονται από το 1000), στο νέο, στιβαρό ψαλίδι τύπου Gull-arm, αλλά και στην εξαφάνιση του... κενού ανάμεσα σε κάρτερ και πλαίσιο. Διαφορετικά είναι τα φρένα (ακτινικές δαγκάνες στο GSX-S750), διαφορετικοί είναι και οι δίσκοι των φρένων, με το GSX-S750 να φοράει “μαργαρίτες” σε σχέση με τους συμβατικούς δίσκους GSR & GSX-S1000. Μαύρες είναι οι μανέτες και τα μαρσπιέ, αντί για μεταλλικού χρώματος όπως στο GSR. Αυτό που δεν φαίνεται από τα πλάγια είναι φυσικά τα νέα όργανα, οι νέοι διακόπτες και το τιμόνι, προερχόμενα όλα από το GSX-S1000.

Προσέξτε στα πλάγια της μοτοσυκλέτας, τα panel ανάμεσα από ρεζερβουάρ και πλαίσιο, όπου υπάρχει τυπωμένο σε 3D επαναλαμβανόμενο το γράμμα S (GSX-S) της μοτοσυκλέτας, σε πανέξυπνο μοτίβο που αν το κοιτάξεις διαφορετικά, βλέπεις το γράμμα... R, αποτίοντας φόρο τιμής στο GSX-R750, δίνοντας και το στίγμα του sport χαρακτήρα που ήθελαν να της δώσουν οι σχεδιαστές!

Τα νέα, πλήρως ψηφιακά όργανα είναι ελαφρύτερα από τα προηγούμενα, ενώ διαθέτουν πληθώρα ενδείξεων. Ταχύμετρο, στροφόμετρο (μπάρα), ένδειξη σχέσης κιβωτίου, ένδειξη στάθμης καυσίμου, ένδειξη επιπέδου Traction Control, ολικός και 2 μερικοί χιλιομετρητές, ένδειξη θερμοκρασίας, ρολόι, μέση και στιγμιαία ένδειξη κατανάλωσης, χιλιομετρική απόσταση μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό, και λυχνίες για φλας, νεκρά, μεγάλη σκάλα φώτων, ABS, προειδοποίηση θερμοκρασίας ψυκτικού και πίεσης λαδιού, και βλάβης κινητήρα.

Κάτω από τα νέα πλαστικά, η μοτοσυκλέτα βασίζεται στο προηγούμενο μοντέλο GSR 750, φορώντας το πλαίσιο του, ενώ πέρα από τη νέα εμφάνιση, διαθέτει καίριες -και θεαματικές σε αποτέλεσμα- βελτιώσεις σε αναρτήσεις, ψαλίδι, φρένα, τροχούς, τιμόνι, κινητήρα, και τεχνολογία!

Όσον αφορά στη σχέση του νέου GSX-S750 με το GSX-S1000, το 750 φοράει επίσης τα ίδια όργανα, διαθέτει τους ίδιους διακόπτες, ενώ φέρει ABS που δεν απενεργοποιείται -όπως και στο 1000- και εξοπλίζεται με Traction Control τριών επιπέδων, με επιπλέον δυνατότητα απενεργοποίησης.

suzuki gsxs750 detail 12

Ο κινητήρας προέρχεται από το GSR750, έχοντας αρχική προέλευση από το αγωνιστικό υπέρ-όπλο GSX-R 750 του 2005, ενώ για το 2017 το μοτέρ αυτό, για το οποίο δικαίως περηφανεύεται ακόμα και σήμερα η Suzuki, δέχτηκε την φροντίδα των μηχανικών της εταιρείας, υπό την επίβλεψη του Yuya Yoshioka, για αναβαθμισμένη απόδοση σε όλους τους τομείς.

Έτσι, στην πιο σύγχρονη «πολιτική» εκδοχή του, στο GSX-S750, ο τετρακύλινδρος εν σειρά, ψεκαστός και υγρόψυκτος κινητήρας πληροί τις Euro 4 προδιαγραφές, φέρει Ride by Wire (το οποίο επέτρεψε και τη χρήση Traction Control), και αποδίδει 114 PS / 10.500 rpm (112,4HP) αντί για τους 106 HP / 10.000 rpm (104,5HP) του GSR750. Μιλάμε δηλαδή για μια αύξηση 8 PS (7,9HP), ενώ το βάρος παραμένει ίδιο περίπου με του GSR750 (ήταν 211 κιλά) στα 213 γεμάτα κιλά. Κι όλα αυτά παρά τις περιοριστικές Euro 4 προδιαγραφές -που φέρνουν μείωση ρύπων κατά 60% ή και περισσότερο, σε σχέση με την Euro 3 μορφή του κινητήρα.

Για να γίνουν εφικτά τα παραπάνω, μεγάλωσαν οι εισαγωγές αέρα στους κυλίνδρους, άλλαξε το σχήμα στο φιλτροκούτι, με μεγαλύτερη διάμετρο εισαγωγής αέρα, και προστέθηκαν 2 ακόμα -νέες- εισαγωγές. Παράλληλα άλλαξαν τα μπεκ του ψεκασμού, με τα νέα να διαθέτουν 10 τρύπες αντί για τις 8 του GSR, προσφέροντας καλύτερη διασπορά σωματιδίων καυσίμου, βελτιωμένη αποδοτικότητα καύσης και αυξημένη ροή μείγματος.Το σύστημα εξάτμισης 4-2-1 οπτικά είναι σχεδόν ίδιο με του GSR, όμως έχει αφαιρεθεί η βαλβίδα ελέγχου της εξάτμισης, για μικρότερο βάρος και καθαρότερο σχεδιασμό, ενώ οι σωλήνες των εξατμίσεων ενώνονται με ισοσταθμιστές (1-4 και 2-3). Ένα θα σας πούμε για την απόδοση του κινητήρα, πριν σας βομβαρδίσουμε με λεπτομέρειες στο οδηγικό κομμάτι του τεστ. Με την απόδοση του φανατίζει και πωρώνει, ενώ ο ήχος από το φιλτροκούτι (ο οποίος αποτέλεσε αντικείμενο μελέτης και εξέλιξης για το R&D του Hamamatsu) φέρνει στο μυαλό δράκο που ρουφάει αέρα πριν αρχίσει να ψεκάζει με φωτιές!

suzuki gsxs750 detail 9

Πέρα από τη δουλειά που έγινε στον κινητήρα για την αύξηση της ιπποδύναμης, της βελτίωσης του ήχου, της κάλυψης των Euro 4 προδιαγραφών και της προσθήκης Traction Control 3 επιπέδων, η Suzuki προχώρησε και στην τοποθέτηση νέου πίσω γραναζιού, με ένα δόντι περισσότερο από ότι στο GSR -43 αντί για 42. Από την εμπειρία μας αργότερα, πάνω στη σέλα της μοτοσυκλέτας, εμείς θα λέγαμε πως δεν θα μας χάλαγε ένα γρανάζι ακόμα μεγαλύτερο κατά μερικά ακόμη δόντια.

Τα τρία επίπεδα του Traction Control χαρακτηρίζονται ως εξής από τη Suzuki: Mode 1 για σπορ συνθήκες και καλό οδόστρωμα, Mode 2 για αστικές συνθήκες και μέτριο οδόστρωμα, και Mode 3 για βρεγμένο ή κακό οδόστρωμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο αναβάτης αλλάζει επίπεδο στο Traction Control πανεύκολα από τον μεγάλο διακόπτη στο αριστερό γκριπ, ενώ όποιο επίπεδο και να επιλέξει -συμπεριλαμβανομένης και της απενεργοποίησης- το σύστημα “θυμάται” την επιλογή, και την κρατάει ακόμα και αν κλείσετε τη μοτοσυκλέτα από τον κεντρικό διακόπτη! Ευκολία στην καθημερινή χρήση λοιπόν.Το GSX-S750 φέρει και τα γνωστά User-Friendly συστήματα Easy Start και Low RPM Assist της Suzuki.

Με το πρώτο ο αναβάτης δεν χρειάζεται να πιέζει συνεχώς τη μίζα, καθώς ένα μόνο άγγιγμα στο κουμπί ωθεί την μίζα να αρχίσει να γυρίζει μέχρι να φέρει στη ζωή τον κινητήρα.

Και με το δεύτερο, οι αναβάτες αποφεύγουν τα «τσαφ» σε χαμηλές στροφές, με άλλα λόγια το σβήσιμο του κινητήρα από σκορτσάρισμα, καθώς η μοτοσυκλέτα ανεβάζει ελάχιστα στροφές στις μανούβρες, δίνοντας χείρα βοηθείας σε αρχάριους αναβάτες.

suzuki gsxs750 detail 1

Το χρυσό ανάποδο πιρούνι ανήκει στην KYB, τα ακτινικά φρένα στην Nissin, οι δίσκοι είναι τύπου μαργαρίτας, και υπεύθυνος για την φανερή βελτίωση του GSX-S750 στο θέμα ανήκει στον Shogo Utsuyama, ο οποίος κράτησε το πλαίσιο του GSR, επεμβαίνοντας στα υπόλοιπα κομμάτια της συνταγής. Όπως μας είπε ο Utsuyama-san για την τελική ρύθμιση των αναρτήσεων δοκίμασε δεκάδες σετάπ, μέχρι να φτάσει στη βέλτιστη ισορροπία κρατήματος, ευελιξίας και σταθερότητας. Όσον αφορά στα εκπληκτικά Bridgestone Battlax Hypersport S21, αυτά επιλέχτηκαν για να ανεβάσουν πολλά σκαλιά την sport συμπεριφορά του GSX-S750, προσφέροντας παράλληλα και κατά πολύ βελτιωμένο κράτημα σε κακό και βρεγμένο οδόστρωμα. Οι διαστάσεις τους είναι 120/70-17 και 180/55-17.

suzuki gsxs750 access 18

Φυσικά η Suzuki έχει προβλέψει και για μια εκτεταμένη σειρά επίσημων αξεσουάρ για το GSX-S750, με πληθώρα carbon κομματιών, tank bag, ζελατίνα, μανιτάρια, ακρόμπαρα, σιρίτι για τις ζάντες, κάλυμμα μονόσελου, ρυθμιζόμενες μανέτες, προστατευτικό ρεζερβουάρ, πιο άνετη σέλα, LED φλας, κ.α.

suzuki gsxs750 action 20

Καλά όλα τα παραπάνω, αλλά η πρώτη επαφή με μια μοτοσυκλέτα δεν μπορεί να μείνει στη θεωρία. Κι έτσι, φτάνει η ώρα της hands-on δοκιμής. Ο καιρός υπέροχος. Ήλιος με κάποια σύννεφα, θερμοκρασία που το πρωί ήταν 7 και το μεσημέρι έφτασε τους 15 βαθμούς Κελσίου, οδόστρωμα στεγνό.

Η σέλα του GS-XS750 βρίσκεται 820 χιλιοστά πάνω από το έδαφος, και με ύψος 1.70 δεν έχω πρόβλημα να αισθανθώ ασφαλής και άνετος, πατώντας πλήρως το πέλμα στην άσφαλτο. Η στάση σώματος είναι σχετικά επιθετική στο τιμόνι -με όρθια και ελαφρώς σκυφτή στάση προς τα εμπρός-, αλλά... πολύ επιθετική στα πόδια. Το αποτέλεσμα είναι τα γόνατα μου να διπλώνουν αρκετά, και μετά τα πρώτα 100-120 χιλιόμετρα πάνω στη σέλα, να αρχίζουν κάποια πιασιματάκια.

suzuki gsxs750 detail 20

Η σέλα είναι άνετη, για σπορ καταστάσεις, ενώ και εκεί μετά τα 120-150 χιλιόμετρα θα αρχίσει να ενοχλεί λίγο ως προς την άνεση. Επιπλέον, όταν ο αναβάτης τραβηχτεί προς τα πίσω, για sport οδήγηση, ώστε να γραπώσει το ρεζερβουάρ με τα γόνατα, ανακαλύπτει πως δεν μπορεί να μετακινηθεί μέχρι το ύψωμα της σέλας συνεπιβάτη, καθώς η σέλα του αναβάτη τελειώνει, και η... ουρά του βρίσκει στο πλαστικό κάλυμμα. Συνηθίζεις όμως το μήκος, και μαθαίνεις μέχρι που σε παίρνει να μετακινηθείς προς τα πίσω.

Οι καθρέπτες είναι μεγάλοι και προσφέρουν καλό οπτικό πεδίο, ενώ η έλλειψη κραδασμών σημαίνει πως το είδωλο παραμένει πάντα καθαρό. Δυνατή είναι η κόρνα, ενώ καλή είναι η εργονομία στους διακόπτες -λίγη συνήθεια θέλει να μην μπερδεύεσαι όταν κλείνεις το φλας, ώστε να μην πατάς την κόρνα.

Η εναλλαγή των περισσότερων ενδείξεων γίνεται από τους διακόπτες στο τιμόνι, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση για τον αναβάτη, ο οποίος δεν χρειάζεται να απλώνει χέρι στα όργανα -παρά μόνο σε σπάνιες φορές.

Κατά την διαδρομή είδαμε μέση κατανάλωση 7 με 7,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, πηγαίνοντας με ρυθμό που κυμάνθηκε από σβέλτο έως μανιακό, και επιφυλασσόμαστε να μετρήσουμε πραγματική κατανάλωση όταν έρθει στην Ελλάδα η μοτοσυκλέτα.

Ο συμπλέκτης είναι σχετικά βαρύς και με μεγάλη διαδρομή, και θα κουράσει σε μεγάλες διαδρομές. Το χέρι μου πιάστηκε μετά τα 150 χιλιόμετρα, όπου και σταμάτησα να τον χρησιμοποιώ τόσο συχνά -η μοτοσυκλέτα δέχεται δίχως πρόβλημα καρφωτά ανεβάσματα και κατεβάσματα.

suzuki gsxs750 action 22

Αφού έβγαλα το Traction Control off, ξεκίνησα να ακολουθώ τον πλοηγό μας, ο οποίος όταν είδε πως είχαμε... όρεξη, ανέβασε ρυθμό, και τον άφησε εκεί. Στα ψηλά.

Το κιβώτιο αποδείχθηκε άριστο, με θετικές αλλαγές και καλές διαδρομές, δίχως να βρει καμία νεκρά πουθενά και για κανένα λόγο.

Στους ελιγμούς με μικρές ταχύτητες και κυρίως στις αναστροφές προσωπικά με ενόχλησε λίγο το Low RPM Assist, καθώς δίνει λίγο παραπάνω γκάζι όταν εσύ στρίβεις, και μπορεί να σου χαλάσει λίγο την πορεία. Λίγο πίσω φρένο διορθώνει το φαινόμενο.

suzuki gsxs750 action 27

Ανεβαίνοντας τους λόφους πάνω από το Αλικάντε, οι θετικές εντυπώσεις για το GSX-S750 διαδέχονταν η μία την άλλη. Η στάση οδήγησης ευνοεί την επιθετική οδήγηση -στην οποία αφεθήκαμε άνευ συστολής. Ο κινητήρας, τόσο σε απόδοση όσο και σε ήχο δίνει ρέστα. Δυνατές επιταχύνσεις με ξέσπασμα ψηλά, ελαστικότητα ακόμα και με 6η σχέση και χαμηλές στροφές, και μουγκρητό που ευφραίνει καρδία! Στο βουνό η μακριά πρώτη σημαίνει πως καταλήγεις να οδηγείς σχεδόν αποκλειστικά με 2α, άντε και με μια 3η όπου βρεις μεγάλες ευθείες για να ξεπεράσεις τα 120-130 χλμ/ώρα.

Το κράτημα όμως... το κράτημα είναι αυτό που μένει. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του GSX-S750 είναι η συνεργασία αναρτήσεων-πλαισίου-ελαστικών και φρένων στην μανιακή οδήγηση. Αν δεν ενθουσιαστείτε με το GSX-S750 σε στριφτερή διαδρομή, τότε πιθανώς να είστε κλινικά νεκροί.

Ας σας δώσω ένα παράδειγμα, μια μικρή φέτα ζωής από το τι συμβαίνει με τη μοτοσυκλέτα εν κινήσει, και με αναβάτη με μάτι που γυαλίζει. Ο κινητήρας ουρλιάζει, το φίλτρο αέρα μουγκρίζει, το GSX-S750 επιταχύνει λυσσασμένα, και οι αλλαγές στο κιβώτιο γίνονται υποδειγματικά, με τέρμα γκάζι. Πριν τη στροφή, αρπάζεις τα φρένα, τα οποία διαθέτουν δυνατό δάγκωμα ΟΤΑΝ το ζητήσεις, και γραμμική λειτουργία για όλες τις συνθήκες. Ταυτόχρονα, δεν κουράζονται με τη σκληρή χρήση. Φτάνεις στη στροφή, και ανακαλύπτεις πως είναι φουρκέτα. Πάμε για φρενάρισμα πανικού. Τα φρένα καρφώνουν τη μοτοσυκλέτα εκεί που πρέπει, και εσύ στρίβεις δίχως οι παλμοί σου να φτάσουν σε επικίνδυνα επίπεδα.

Αν τώρα θελήσεις να αλλάξεις πορεία μέσα στη στροφή, πατώντας φρένα, οδηγώντας άγαρμπα, κάνοντας λάθη... το GSX-S750 θα σε κρατήσει ανέπαφο, άσπιλο και όρθιο, με υποδειγματικά ουδέτερη συμπεριφορά, που σου επιτρέπει διορθώσεις, ανορθόδοξο φρενάρισμα και αλλαγές πορείας, δίχως να ιδρώσει κανενός τ' αυτί! Στην έξοδο το γκάζι ανοίγει, και τα S21 αρπάζουν την άσφαλτο, κάνοντας το Traction Control να δείχνει αχρείαστο. Χαρακτηριστικά, στο λιγότερο παρεμβατικό Mode 1 δεν χρειάστηκε ποτέ να μπει σε λειτουργία στις συνθήκες της δοκιμής μας!

suzuki gsxs750 action 18

Στις εξόδους των στροφών, με το γκάζι στο στοπ, φάνηκε η μοναδική “αδυναμία” της μοτοσυκλέτας, για την Streetfighter κατηγορία στην οποία ανήκει. Παρά το κατά ένα δόντι μεγαλύτερο πίσω γρανάζι, σε σχέση με το GSR, το GSX-S750 ΔΕΝ κάνει σούζες, τουλάχιστον όχι με την ευκολία που το κάνουν ορισμένοι αντίπαλοι του. Θα σηκωθεί με πρώτη στο κιβώτιο και συμπλέκτη, ενώ με δευτέρα τα πράγματα δυσκολεύουν, και θέλει μεγάλο ζόρι και ικανότητες για να στηθεί όρθιο. Παράλληλα, καθώς το ABS ΔΕΝ απενεργοποιείται, μπορείτε να ξεχάσετε τα endo / stoppies, αλλά και τα drift με κατεβάσματα ταχυτήτων.

suzuki gsxs750 staticl 14

Στο τέλος της ημέρας, ήταν φως φανάρι πως οι άνθρωποι της Suzuki δεν θα μπορούσαν να βρουν κανένα πιο ταιριαστό παρατσούκλι για το GSX-S750 από το Apex Predator. Η μοτοσυκλέτα ζει και αναπνέει για να εξολοθρεύει στροφές, και αποτελεί ένα από τα ικανότερα γυμνά... track bikes που έχουμε οδηγήσει.

Σταθερό σαν βράχος, ευέλικτο σαν πάνθηρας, φρενάρει μανιασμένα, επιταχύνει λυσσασμένα, βεντουζώνει απολαυστικά, και χαρίζει εμπειρίες ζωής σε κάθε διαδρομή με στροφές.

Ιδανικό ακόμα και για τους αρχάριους, με το στήσιμο του (πρώτα από όλα), τη γραμμική απόδοση και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, να κάνουν εύκολη τη συμβίωση μαζί του, για όλους και για όλες.

Μόνο οι οπαδοί του stunt-riding ίσως απογοητευτούν μαζί του, αλλά εκείνοι αποτελούν μικρή μερίδα του αγοραστικού κοινού -ενώ μπορούν να βρουν μια απάντηση στις ορμές τους στον μεγάλο αδελφό GSX-S1000.

Αν λοιπόν όταν μιλάμε για διασκέδαση έχουμε το μυαλό μας σε σούζες μετά από κάθε στροφή, drift και endo, τότε όχι, οι κάγκουρες δεν θα μπορέσουν να εκφραστούν όπως θα ήθελαν. Αν αντίθετα, με τη λέξη fun μιλάμε για sport οδική συμπεριφορά και κυνήγι στροφών, το GSX-S750 είναι κορυφαίο στην κατηγορία του και όχι μόνο.

Η κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε, και το GS-XS750 είναι πάνοπλο και ετοιμοπόλεμο. Pull the trigger!

Αντιπρόσωπος Σφακιανάκης
Μοντέλο GSX-S750 2017
Τιμή Αναμένεται
Εγγύηση 2 χρόνια
   
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ  
Τύπος 4Τ, 4Κ, Υ/Ψ, 2ΕΕΚ, 4Β/Κ, Euro 4
Κυβισμός (κ.εκ.) 749
Διάμετρος x Διαδρομή (χιλ) 72 x 46
Συμπίεση (:1) 12,3
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής 4 σε 1
Λίπανση υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση Μίζα
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος
Μετάδοση 6 σχέσεων με αλυσίδα
   
Σχέσεις ταχυτήτων  
2,785 (39/14)
2,052 (39/19)
1,681 (37/22)
1,450 (29/20)
1,304 (30/23)
1,181 (26/22)
Πρωτεύουσα σχέση 1,857 (78/42)
Τελική σχέση 2,529 (43/17)
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο δύο δοκών τύπου D
Κάστερ (°) 25,2
Ίχνος (χιλ) 104
Μεταξόνιο (χιλ) 1.455
Ύψος σέλας (χιλ) 820
Συνολικό ύψος (χιλ) 1.055
Μήκος (χιλ) 2.125
Απόσταση από έδαφος (χιλ) 135
Πλάτος (χιλ) 785
Βάρος (kg) 213
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (λτ) 16
   
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  
Μπροστά Τύπος / Διαδρομή (χιλ) Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα KYB διαμέτρου 41mm / διαδρομή 120mm / ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίων
Πίσω Μονό αμορτισέρ KYB / Διαδρομή τροχού 135mm / Ρυθμίσεις: Προφόρτιση ελατηρίου σε 7 θέσεις
Ελαστικά μπροστά 120/70-17
Πίσω 180/55-17
Φρένα μπροστά Δυο δίσκοι μαργαρίτες διαμέτρου 310mm με ακτινικές δαγκάνες δύο εμβόλων της Nissin
Φρένα πίσω Δίσκος με δαγκάνα ενός εμβόλου της Nissin
   
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  
  Ψηφιακά όργανα. Ταχύμετρο, στροφόμετρο (μπάρα), ένδειξη σχέσης κιβωτίου, ένδειξη στάθμης καυσίμου, ένδειξη επιπέδου Traction Control, ολικός και 2 μερικοί χιλιομετρητές, ένδειξη θερμοκρασίας, ρολόι, μέση και στιγμιαία ένδειξη κατανάλωσης, χιλιομετρική απόσταση μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό, και λυχνίες για φλας, νεκρά, μεγάλη σκάλα φώτων, ABS, προειδοποίηση θερμοκρασίας ψυκτικού και πίεσης λαδιού, και βλάβης κινητήρα.
   
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/rpm) 112,4 / 10.500
Ροπή εργοστασίου (Kgm/rpm)

8,26 / 9.000

suzuki_gsxs750_action_29.jpgsuzuki_gsxs750_action_20.jpgsuzuki_gsxs750_action_28.jpgsuzuki_gsxs750_action_18.jpgsuzuki_gsxs750_action_2.jpgsuzuki_gsxs750_action_26.jpgsuzuki_gsxs750_action_27.jpgsuzuki_gsxs750_action_22.jpg


suzuki_gsxs750_staticl_19.jpgsuzuki_gsxs750_staticl_27.jpgsuzuki_gsxs750_staticl_25.jpgsuzuki_gsxs750_staticl_23.jpgsuzuki_gsxs750_staticl_26.jpgsuzuki_gsxs750_staticl_30.jpgsuzuki_gsxs750_staticl_22.jpgsuzuki_gsxs750_staticl_29.jpgsuzuki_gsxs750_staticl_14.jpgsuzuki_gsxs750_staticl_11.jpgsuzuki_gsxs750_staticl_12.jpg


suzuki_gsxs750_access_15.jpgsuzuki_gsxs750_detail_20.jpgsuzuki_gsxs750_access_22.jpgsuzuki_gsxs750_detail_1.jpgsuzuki_gsxs750_access_7.jpgsuzuki_gsxs750_detail_9.jpgsuzuki_gsxs750_detail_5.jpgsuzuki_gsxs750_detail_7.jpgsuzuki_gsxs750_detail_12.jpgsuzuki_gsxs750_detail_21.jpgsuzuki_gsxs750_access_18.jpgsuzuki_gsxs750_detail_19.jpgsuzuki_gsxs750_detail_13.jpgsuzuki_gsxs750_detail_16.jpg