city2 WHITE DDIAFANES

BMW

 

 

bmw c 650 gt test cityrider Πολυτελής και αυταρχική

 



Του Τάκη Μανιάτη

Τραβάει άσο από το μανίκι η BMW και εισέρχεται στην κατηγορία των maxi scooters με έναν ιδανικό εκπρόσωπο, το C 650 GT. “Δεν θέλουμε να επανεφεύρουμε την κατηγορία, ούτε να επανεφεύρουμε τον τροχό”, δήλωνε πριν μερικούς μήνες στην παρουσίαση στην Ισπανία, ο Kaspar Danzer, υπεύθυνος του τομέα αστικής ευθύνης. Κι όμως, κύριε Danzer, βελτιώσατε και τα δύο πάρα πολύ!


Το αρτικόλεξο C έχει εμφανιστεί ξανά στη γκάμα των μοντέλων της BMW, ακολουθούμενο από το νούμερο 1. Εκείνο το κλειστό 200άρι scooter που δεν χρειαζόταν χρήση κράνους, μιας και είχε κλωβό ασφαλείας. Μπορεί να έφταιγε η εποχή που δεν έτυχε ευρείας αποδοχής, ωστόσο το C εμφανίζεται ξανά, και αυτή τη φορά, στην εποχή της αστικής μετακίνησης και της κρίσης. Την ώρα που αναβάτες superbike ψάχνουν “κάτι” γρήγορο και ασφαλές με ανέσεις, την ώρα που οδηγοί αυτοκινήτων στρέφονται στα δίτροχα για ευκολία και οικονομία κατά την μετακίνηση. Και το C 650 GT, προσφέρει και ταχύτητα, και ασφάλεια, και εμπιστοσύνη, και πολυτέλεια, και κύρος, και γκλαμουριά.

Καταρχάς, εκτός από το να είναι, το C 650 GT θα έπρεπε και να μοιάζει με BMW,να ξεχωρίζει ως προϊόν της βαυαρικής φίρμας. Αυτό κατάφερε να πετύχει η εταιρία, και το διαπιστώνεις με την πρώτη ματιά. Εδώ που τα λέμε, η BMW κατάφερε να τοποθετήσει την ταυτότητά της στο superbike S1000 RR, με αυτό το χαρακτηριστικό φανάρι που όταν το δεις στον καθρέπτη, ξέρεις τι είναι. Στο scooter θα κόλλαγε;

Επίσης, για να μην μπερδευόμαστε, αρτικόλεξο C περιλαμβάνει δύο scooter BMW, και αυτά μοιράζονται τα περισσότερα μεταξύ τους, και διαφοροποιούνται σε κάποια μικρά αλλά σημαντικά χαρακτηριστικά. Το C 650 GT, της δοκιμής, και το C 600 Sport. Ότι λέει ο κάθε χαρακτηρισμός που ακολουθεί τον κυβισμό, αυτό είναι και στην πράξη. Executive τουριστικό το GT, πιο μαζεμενό και αιχμηρό sport το… Sport. Ο κυβισμός είναι ίδιος όμως, το ίδιο και οι επιδόσεις, το όνομα αλλάζει. Όχι όπως στα F 650 / 800 GS που ο κυβισμός παραμένει ίδιος, αλλά οι επιδόσεις διαφοροποιούνται, μαζί με διάφορα άλλα περιφερειακά.

Εκ πρώτης όψεως, το C 650 GT θυμίζει περισσότερο μοτοσυκλέτα τουρισμού παρά scooter. Το C 650 GT, μοιάζει με RT ή GT/GTL, με μία από τις τουριστικές ναυαρχίδες της BMW στα 1200 και 1600 κυβικά, Τυχαίο; Όχι φυσικά, αφού το DNA μεταφέρθηκε αυτούσιο, τόσο οπτικά, όσο και χρηστικά, με σημαντικά διευρυμένο εύρος χρήσεων, βέβαια προς την καθημερινή χρήση. Είναι όμως και έξυπνο scooter. Για παράδειγμα, μπορεί η εμφάνισή αλλά και ο εξοπλισμός του να είναι πολυτελής, θέλοντας να πιάσει τα standards των αυτοκινήτων, με προσεγμένα ηλεκτρονικά όργανα και καλοσχεδιασμένους διακόπτες, αλλά έχει και φώτα ημέρας τύπου LED. Αυτά προσφέρουν ασφάλεια φροντίζοντας να ειδοποιούν τους αντίθετα ερχόμενους για την παρουσία σας. Αυτά παραμένουν ανοικτά όταν σβήσει ο κεντρικός διακόπτης για κάποια δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να βλέπεις στον χώρο που βρίσκεσαι. Τα δύο φωτιστικά σώματα κάνουν εξαιρετική δουλειά και είναι έντεχνα προσαρμοσμένα στο fering. Η αλήθεια είναι ότι το μπροστινό ογκώδες τμήμα του C 650 GT είναι όντως μεγάλο, αλλά δεν σε ενοχλεί. Είναι βέβαια και φαρδύ, και σε προδιαθέτει για προστασία από τις καιρικές συνθήκες, την βροχή και τον αέρα. Το πίσω μέρος όμως δείχνει λίγο παράταιρο, και κοιτώντας το νιώθεις ότι, στην προσπάθεια για βελτίωση της άνεσης αλλά και της δημιουργίας ικανού χώρου φόρτωσης, έπεσε περισσότερο πλαστικό στο καλούπι απ’ ότι έπρεπε. Και η βλέψη του πίσω τροχού των 15 ιντσών σε συνδυασμό με το μονόμπρατσο σύστημα, αλλά και την καλλίγραμη εξάτμιση, ενισχύει την άποψη ότι το “από πάνω” τμήμα, ήρθε από κάπου αλλού. Και όλο αυτό το σχέδιο, σε προετοιμάζει για μία αργή συμπεριφορά σε κάθε “σφιχτή” διαδρομή που έχεις στο μυαλό, πόλη και καθημερινότητα δηλαδή, μιας και οπτικά τουλάχιστον, το ταξίδι “το ‘χει”.

Στην πράξη όμως σε γεμίζει με ένα όμορφο χαμόγελο, μιας και  το συναίσθημα να κουμαντάρεις εύκολα ένα τέτοιου μεγέθους scooter και βάρους 261 ανακοινώσιμων κιλών, είναι κάπως σαν τις πιστωτικές κάρτες: Αναντικατάστατο! Το C 650 GT προσφέρει πολύ καλό ζύγισμα και μόλις γυρίσουν οι τροχοί του, το βάρος του εξανεμίζεται. Το ελέγχεις άνετα ακόμη και με πολύ μικρές ταχύτητες και μπορείς να ελιχθείς άνετα σε στενά σημεία, ειδικά όταν ξεψαρώσεις με τον όγκο που υπάρχει στο μπροστινό τμήμα. Αυτό είναι και το μόνο σημείο που θα χρειαστεί προσοχή για να μην αφήσεις το ποιοτικό του χρώμα στους προφυλακτήρες των αυτοκινήτων, μιας και από ελιγμούς, το C είναι πιο εύκολο απ’ ότι δείχνει. Η μεγάλη γωνία στροφής του τιμονιού είναι σίγουρα ένας ισχυρός σύμμαχος, αλλά το φαρδύ πίσω μέρος, θέλει και αυτό την προσοχή του στα “στενά”. Σίγουρα όμως, το C 650 GT δεν είναι το scooter που θα προτιμήσει η κοπελίτσα για να μετακινηθεί στην πόλη. Το φάρδος της άνετης δερμάτινης… πολυθρόνας που έχει για σέλα, δυσκολεύει κάπως το πάτημα στο έδαφος, σε σημείο που, αν και αυτή έχει ύψος 780mm, τα πόδια να πατούν στις μύτες με αναβάτη μέτριου ύψους (1.80mm). Η άνεση πάνω του όμως είναι δεδομένη και τα μαλακά μόρια τόσο του αναβάτη, όσο και του συνεπιβάτη, θα παραμείνουν… μαλακά, όσες ώρες και αν περάσουν επάνω της. Όταν λέμε από έξω εμφάνιση και από μέσα άνεση, το εννοούμε, μιας και στο πίσω μεγάλο μέρος του C 650 GT, έχει δημιουργηθεί εσωτερικά ένας τεράστιος χώρος για βάζεις όλα σου τα πράγματα. Ένα κανονικό πορτ μπαγκάζ που αποκαλύπτεται όταν σηκωθεί η σέλα και χωράει άνετα δύο κράνη full face. Το ένα βέβαια μπαίνει σε λίγο ξαπλωτή θέση, αλλά περισσεύει χώρος και για αδιάβροχα, και για τσαντάκια, και για μεγάλου μεγέθους φωτογραφικές μηχανές, αλλά και ότι άλλο χρειαστείς.

Αναμφίβολα, τέτοιο χώρο φόρτωσης βρίσκεις μόνο στο Suzuki Burgman 650 που όλως τυχαίως, θυμίζει και αυτό αυτοκινητικού τύπου πίσω μέρος. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα βέβαια, υπάρχει και η έκδοση Sport με το σαφώς πιο όμορφο αισθητικά πίσω μέρος, με μικρότερο χώρο φόρτωσης. Και εκεί που όλα πάνε καλά, φτάνοντας στο σημείο για να παρκάρεις, αρχίζεις και εκνευρίζεσαι που το scooter της BMW δεν έχει χειρόφρενο. Κι όμως, αυτό υπάρχει και ενεργοποιείται ηλεκτρικά μόλις το πλαϊνό stand κατέβει στο πλάι για να στηρίξει το GT. Έξυπνο.
Όμως, η πολύωρη οδήγηση είναι ένα από τα υπέρ του νέου C 650 GT, το οποίο δεν θα πει όχι και μέσα στην κίνηση, αλλά σίγουρα, θα βγάλει τον καλύτερο του εαυτό εκτός πόλης. Στις γλιστερές συνθήκες της πόλης, ο κινητήρας του θα αποδώσει γραμμικά και το traction control θα προστατέψει τον αναβάτη αφού θα επέμβει εκεί που πρέπει. Μάλιστα, η λειτουργία του δεν περνάει απαρατήρητη αλλά επεμβαίνει δυναμικά όταν χρειαστεί, διατηρώντας την επαφή του τροχού με το έδαφος, και όχι… του αναβάτη με αυτό. Στον αντίποδα, όταν ξεκινήσεις από στάση, θα νιώσεις την απόδοση να μειώνεται απότομα και κάπου εκεί θα διαπιστώσεις ότι σε γλιστερό οδόστρωμα δεν θα μπορείς να ανοίξεις όλο το γκάζι και να “πάρεις” όλη την επιτάχυνση. Αυτό είναι αρνητικό…. πολύ θετικό, μιας και οδηγάς άνετα μέσα στην πόλη το C 650 GT, δίχως να φοβάσαι το απότομο άνοιγμα του γκαζιού που θα μετατρεπόταν πιθανά σε σπασμωδικές κινήσεις. Έτσι, αν σου ξεφύγει και γυρίσεις το γκάζι περισσότερο από το κανονικό κατά λάθος, το σύστημα θα σε σώσει κάνοντας πολύ καλά τη δουλειά του. Για να απολαύσεις όμως επιτάχυνση, θα πρέπει να ανοίξεις όλο το γκάζι μετά τα 40 χ.α.ω. για να διαπιστώσεις ότι το GT, είναι και πολύ Sport τελικά!

Φαίνεται ότι στην πρώτη κλίμακα των στροφών, το C 650 GT επιταχύνει γραμμικά, δεν δρέπει δάφνες για την απόκριση και μετάδοση της ταχύτητας, ούτε όμως το λες αργό. Ίσα – ίσα, στέκεται αξιοπρεπώς ακόμη και δίπλα σε φτιαγμένα scooter της κατηγορίας με αλλαγμένα φυγοκεντρικά. Η λύτρωση όμως έρχεται όταν το ανοίξεις μετά τα 40χ.α.ω. όπου νιώθεις την επιτάχυνση να σε ωθεί, σαν να οδηγάς μία κανονική μοτοσυκλέτα. Το ίδιο βέβαια βλέπεις και στα 80χ.α.ω., αλλά και στα 120χ.α.ω., και γενικά, σε όποια κλίμακα του ταχυμέτρου και αν ανοίξεις το γκάζι! Ακόμη και στα 160χ.α.ω., το C 650 GT σου δείχνει ότι είναι Sport και φτάνει άνετα την τελική του των 180 χ.α.ω. και μπαίνει στον ηλεκτρονικό κόφτη, χωρίς να χρειαστεί κατηφόρα – ακόμη και σε ανηγόρα. Τι τα θες όμως όλα αυτά με το GT, μιας και αυτό που θα ήθελες είναι το άνετο ταξίδι με σταθερή ταχύτητα;
Με δυνατότητα ικανής επιτάχυνσης όποτε θες, με ένα απλό άνοιγμα του γκαζιού, το C 650 GT ταξιδεύει εξαιρετικά, με όσα χιλιόμετρα και αν κινείσαι, μιας και όπως προαναφέραμε, ροπή αλλά και δύναμη υπάρχει. Με πόσα χιλιόμετρα θα ταξιδέψεις; Είναι στο χέρι σου. Άνετα με 120, αλλά και με 140, αλλά και με 160χ.α.ω., εσύ αποφασίζεις. Η ιπποδύναμη του αναφέρεται από την BMW στους 60 ίππους και αυτό το νούμερο δεν πρέπει να πέφτει και πολύ έξω μιας και στην πράξη, η δύναμη του φαίνεται σε κάθε συνθήκη οδήγησης. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να το δυναμομετρήσουμε ώστε να έχουμε το ακριβές πραγματικό νούμερο μιας και ο αισθητήρας του ABS που βρίσκεται τοποθετημένος στον μπροστινό τροχό και διαγνώνει ότι δεν γυρνά, το εμφανίζει σαν πρόβλημα και κόβει τις στροφές του κινητήρα. Αυτό το γεγονός λίγο μας ενόχλησε αναφορικά με την απόδοση και την λειτουργία, αφού όλα βαίνουν καλώς, δίχως να ασχολείσαι. Έχεις αυτό που θες όποτε το θες με ένα όμως μειονέκτημα: Τον θόρυβο που έρχεται από τον κινητήρα. Η λειτουργία του ακούγεται έντονα τόσο στις χαμηλές στροφές μέσα στην πόλη, όσο και στο ταξίδι, οπότε κάποια στιγμή σε ενοχλεί. Έχει βέβαια και τα καλά του, δεν θα χρειαστεί να βάλεις εξάτμιση για να το ακούς…

Ο κινητήρας ουδεμία σχέση έχει με τον δικύλινδρο της σειράς F, αν και φήμες αρχικά ήθελαν το C να βασίζεται σε αυτόν. Είναι βέβαια δικύλινδρος εν σειρά με χωρητικότητα 647cc και με κλίση προς τα εμπρός, όπως του K, και οι κεφαλές του φτάνουν κοντά στον μπροστινό τροχό. Διαθέτει και μονόμπρατσο ψαλίδι – για πρώτη φορά σε scooter, όπως στο K, ενώ πάνω στο ψαλίδι δεν βρίσκεται η μετάδοση όπως έχουμε συνηθίσει στα scooter. Η μετάδοση είναι φυσικά αυτόματη μεταβαλλόμενη με κιβώτιο τύπου CVT, ενώ διαθέτει αλυσίδα για την τελική μετάδοση η οποία βρίσκεται μέσα σε κλειστό μπάνιο λαδιού. Δεν τίθεται λόγος για την αξιοπιστία της, μιας και ο ομόκεντρος άξονας του ψαλιδιού με το γρανάζι κίνησης, έχει μειώσει το μήκος της, ενώ περιορίζει και τις ταλαντώσεις, αυξάνοντας την διάρκεια ζωής. Είναι μία διάταξη που είδαμε πρώτα στο enduro BMW G450X και μετέπειτα στα Husqvarna TE 449/511 που μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα.
Αν και η επίδοση του GT δεν μας αφορά και τόσο, αφού υπάρχει η έκδοση Sport, ο τομέας της άνεσης από μόνος του είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή ενός τέτοιου είδους scooter. Οι ανέσεις, είναι ανέσεις τουριστικής μοτοσυκλέτες. Το άνω τμήμα, πλαστικά περιφερειακά, σέλα, εργονομία, χειριστήρια, είναι έτσι φτιαγμένα και τοποθετημένα ώστε να συνηγορούν σε μία άνετη βόλτα. Η ζελατίνα του ρυθμίζει ηλεκτρικά και καλύπτει τις απαιτήσεις για προστασία από τον αέρα, ακόμη και ενός ψηλού αναβάτη, ενώ δύο πρακτικοί πλαστικοί αεραγωγοί που βρίσκονται κάτω από την ζελατίνα, στο τμήμα του fering, και ανοιγοκλείνουν χειροκίνητα, οδηγούν ή απομακρύνουν τον αέρα από το σώμα του αναβάτη, ανάλογα με την εποχή. Επίσης, τα ντουλαπάκια που βρίσκονται εκατέρωθεν του τιμονιού, στην ποδιά, θα βολέψουν για μικροπράγματα.

Η ποιότητα των δύο προαναφερθέντων είναι και τα δύο μοναδικά σημεία που μπορείς να εστιάσεις για να κρίνεις αρνητικά. Ωστόσο, οι αναρτήσεις του συνηγορούν στην άνετη παραμονή πάνω στο scooter για όσο χρειαστεί, μιας και λειτουργούν υποδειγματικά. Διατηρούν τους τροχούς των 15 ιντσών στο έδαφος ακόμη και σε δύσκολες υπό κλίση συνθήκες, ενώ απορροφούν τους κραδασμούς πολύ καλά. Τόσο το μπροστινό ανεστραμμένο σύστημα διαμέτρου 40mm– το οποίο είναι έντεχνα καλυμμένο με πλαστικά ώστε να δείχνει σαν την ανάρτηση Duolever του K 1300R/S,  αλλά και το πλάγια τοποθετημένο μονό αμορτισέρ, καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Και όταν λέμε όλες, εννοούμε, από την απλή καθημερινή μετακίνηση με έναν επιβαίνοντα, μέχρι το ταξίδι με δύο άτομα και πράγματα. Ιδανικές.
Όταν ξεπεράσεις αυτή την ασαφή αίσθηση που σου δίνει ο 15άρης μπροστινός τροχός, κυρίως λόγω του ότι υπερισχύει ο όγκος του fering, θα διαπιστώσεις όντως ότι το GT είναι πολύ Sport. Νιώθεις την στιβαρότητα του scooter και διαπιστώνεις ότι δεν υπάρχει ελαστικότητα – όπως στα περισσότερα scooter. Το αλουμινένιο πλαίσιο τύπου γέφυρας, οι σφικτές και ταυτόχρονα άνετες αναρτήσεις, δημιουργούν ένα scooter με συμπεριφορά μοτοσυκλέτας σε μεγάλο βαθμό. Όσο και αν το πιέσεις, παραμένει σταθερό, ενώ ακόμη και σε στροφές, στην τελική ταχύτητα που πιάνει, όπως και σε σκληρά φρένα, μένει στιβαρό και σου προσφέρει εμπιστοσύνη.
Και τα φρένα του; Δεν ασχολείσαι, απλά πατάς και φρενάρει. Δυνατά, με αίσθηση, προσφέρουν ικανοποιητική επιβράδυνση, η οποία σε συνδυασμό με το άριστο ABS, το τοποθετούν στην κορυφή της κατηγορίας. Το ABS μάλιστα, λειτουργεί τόσο καλά, που, όταν πατάς τέρμα την μανέτα του μπροστινού, νιώθεις αυτό το μάγκωμα που δίνει στο ελαστικό την ικανότητα να μπλοκάρει στιγμιαία και να στριγκλίζει, αλλά αυτό συνεχίζει να φρενάρει δυνατά, μειώνοντας έτσι την απόσταση. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός πως, όσο και να πιέσεις στα φρένα το GT, αυτό παραμένει ακλόνητο, δίχως ελαστικότητες από πλευράς αναρτήσεων ή πλαισίου, ή φόβο για μείωση της απόδοσης τους.

Σίγουρα το C 650 GT θυμίζει σε πολλά σημεία αυτοκίνητο, τόσο οπτικά, όσο και αναφορικά με τον εξοπλισμό που διαθέτει. Η BMW το ξέρει καλά το παιχνίδι του εντυπωσιασμού αλλά και της χρηστικότητας. Ο πελάτης στον οποίο απευθύνεται, είναι ενός επιπέδου – δίχως να αφορά αυτό κάποια συγκεκριμένη οικονομική επιφάνεια και η BMW του προσφέρει στο GT ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, traction control, ABS, άνετους χώρους για δύο, θερμαινόμενες σέλες (!!) αλλά και θερμαινόμενα γκριπ (τα τελευταία στο πακέτο Highline). Επίσης, ο αναβάτης του GT θέλει να κινείται σβέλτα και με χαρακτήρα. Όλα αυτά θα τα συνδυάσει στο C 650 GT, σε ένα εκλεπτυσμένο scooter που σκοπό έχει να πάρει τον οδηγό του αυτοκινήτου και να του προσφέρει ότι αυτός έχει συνηθίσει, σε ένα πιο προσιτό οικονομικά όχημα, με περισσότερες δυνατότητες καθημερινά. Και όταν αυτός θελήσει, να ταξιδέψει άνετα και ξεκούραστα, γρήγορα και οικονομικά, με την μοναδική αίσθηση που ένα όχημα BMW θα μπορούσε να του προσφέρει. Η τιμή της βασικής έκδοσης ξεκινάει στα 11.980euro που είναι μία τιμή ελαφρώς πάνω από τον σύγχρονο ανταγωνισμό που λέγεται Yamaha Tmax 530 αλλά και το πολυτελές, αν και ξεπερασμένο σχεδιαστικά, Suzuki Burgman 650.  Η έκδοση της δοκιμής διέθετε το πακέτο Highline με θερμαινόμενη σέλα και γκριπ αλλά και ένδειξη πίεσης ελαστικών με έξτρα επιβάρυνση της τάξεως των 980euro, που διαμορφώνει την τελική τιμή στα 12.960euro. Είναι πολλά τα λεφτά για scooter; Κάθε νούμερο πλέον είναι σεβαστό αλλά αν σκεφτούμε ότι τόσο στην βασική έκδοση όσο και στην Highline το C 650 GT δεν είναι ένα απλό scooter, αλλά ότι πιο σύγχρονο και πολυτελές υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Κατασκευαστής BMW
Μοντέλο C 650 GT
Αντιπρόσωπος BMW Hellas
Τιμή 11.980 euro (+ πακέτο Higline 980euro - Θερμαινόμενες σέλες και γκριπ, ένδειξη πίεσης ελαστικών)
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος Δικύλινδρος, υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος, τετράχρονος, εν σειρά
Χωρητικότητα (cc) 647
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 79 x 66mm
Συμπίεση 11.6 : 1
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Εκκίνηση  Μίζα
Μετάδοση CVT - Συνεχώς μεταβαλλόμενη
Τελική σχέση Με αλυσίδα, σε μπάνιο λαδιού
   
Πλαίσιο  
Τύπος Αλουμινένιο τύπου γέφυρας, με αλουμινένιο υποπλαίσιο
Μήκος (mm) 2218
Πλάτος (mm) 916
Μεταξόνιο (mm) 1591
Γωνία κάστερ 25,4
Ύψος σέλας (mm) 780
Βάρος (kg) 261
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ (lt) 16
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα διαμέτρου 40mm, διαδρομή τροχού 115mm
Πίσω Μονό αμορτισέρ, διαδρομή τροχού 115mm 
   
Τροχοί / Ελαστικά  
Εμπρός 120/70 15
Πίσω 160/60R 15
   
Φρένα  
Μπροστά Δίσκοι διαμέτρου 270mm με δαγκάνες δύο εμβόλων και ABS
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 270mm με δαγκάνες δύο εμβόλων και ABS
   
Επιδόσεις  
Ιπποδύναμη (hp/rpm) 60/7.500
Ροπή (Nm/rpm) 66/6.000

bmw_c_650_gt_test_cityrider_7.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_8.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_1.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_10.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_5.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_12.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_3.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_6.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_11.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_9.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_4.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_2.JPG

bmw_c_650_gt_test_cityrider_7.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_14.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_15.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_8.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_1.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_16.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_10.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_5.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_12.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_3.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_6.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_11.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_9.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_17.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_13.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_4.JPGbmw_c_650_gt_test_cityrider_2.JPG