city2 WHITE DDIAFANES

Στερεά Ελλάδα

limni marathona honda crf 250 rally 3

Ιδανικό πεδίο για εξερεύνηση! 

H Λίμνη του Μαραθώνα βρίσκεται στο Βορειοανατολικό τμήμα του νομού Αττικής και απέχει 25 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Η λίμνη είναι τεχνητή, με το φράγμα της να ολοκληρώνεται ως κατασκευή το 1929, “μπλοκάροντας” δυο μεγάλα ρέματα, αυτό του Χάραδρου και αυτό του Βαρνάβα.

limni marathona honda crf 250 rally 7

Από το 1931 η λίμνη του Μαραθώνα αποτελεί τον βασικό ταμιευτήρα ύδρευσης της Αθήνας, ενώ από την δεκαετία του 1960 και μετά τον ρόλο αυτό αναλλαμβάνει η Υλίκη και μετά η λίμνη του Μόρνου. Η λίμνη καταλαμβάνει έκταση 2,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων και το μέγιστο βάθος της ξεπερνά τα 50 μέτρα.

limni marathona honda crf 250 rally 8

Οι τεχνητές λίμνες απαιτούν ένα σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα για να αναπτύξουν ένα πλήρη οικοβιότοπο γύρω τους και στην περίπτωση του Μαραθώνα ο χρόνος αυτός υπήρξε, έτσι ώστε πλέον λίμνη, αν εξαιρέσει κανείς το φράγμα, να δείχνει φυσική.

limni marathona honda crf 250 rally 12

Γύρω από την λίμνη λοιπόν αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, ένα μεγάλο δίκτυο χωματόδρομων προσφέρεται ιδανικά για εξερεύνηση. Η βλάστηση είναι οργιώδης και πολλές φορές το τοπίο σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι μόλις 25 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Η ποιότητα και η κατάσταση των δρόμων αυτών ποικίλλει, ενώ σε μερικά σημεία συναντά κανείς τις κοίτες των ρεμάτων που τροφοδοτούν την λίμνη αλλά και τμήματα με λάσπη ή μεγάλες κοιλότητες με νερό. Ένα ελαφρύ on-off μοντέλο όπως το Honda CRF250 Rally, αποτελεί άριστη επιλογή για μια τέτοιο τύπου εξόρμηση.