city2 WHITE DDIAFANES

Στερεά Ελλάδα

Cannot find taxidiotika/rideit/2014/sounio subfolder inside /home/cityrider/domains/cityrider.gr/public_html/images/stories/taxidiotika/rideit/2014/sounio/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:nginx/1.24.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40-68+ubuntu22.04.1+deb.sury.org+1
P5042136 -web

Με την σχολή RideIt

 

Ό’τι καλύτερο, να απολαμβάνεις την βόλτα σου δίπλα από το σπίτι σου, σε διαδρομές που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν! Η σχολή Ride It διοργάνωσε μία ακόμη χωμάτινη εκπαιδευτική εκδρομή στα Μεσόγεια, η οποία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία!


Ο καιρός μας είχε προετοιμάσει μία άριστη διαδρομή, μιας και η βροχή της προηγούμενης μέρας είχε ποτίσει τα χώματα. Ωστόσο, η σκόνη στα σκληρά εδάφη της Αττικής, δεν άργησε να έρθει. Έτσι, οι αναβάτες βρήκαν τον ρυθμό τους μέσα στο group ώστε να οδηγούν άνετα και με ασφάλεια και η απόλαυση άρχισε να έρχεται από νωρίς. Από τις παρυφές του Υμηττού, στην Αργυρούπολη και την Άνω Γλυφάδα, περάσαμε σύντομα στον Κρεμαστό Λαγό, για να κυκλώσουμε το βουνό και να κοιτάξουμε από ψηλά τα Μεσόγεια. Η βατή διαδρομή μας οδήγησε στο σπίτι των Κυνηγών, στο Κορωπί, όπου κάναμε την πρώτη μας στάση για ξεκούραση, για να συνεχίσουμε ξανά την βόλτα μας παράλληλα με τον Υμηττό, προς την Βάρκιζα και το Λαγονήσι.

Το πρώτο μέρος της διαδρομής τελείωσε στα Καλύβια, όπου μετά από 70 χιλιόμετρα διαδρομής, συνεχίσαμε από το Πάνειο Όρος, προς την Κερατέα. Ανεφοδιασμός σε καύσιμα για τους εναπομείναντες, και κατευθείαν είσοδος στο χώμα ξανά, για να σκαρφαλώσουμε αυτή τη φορά το Διονυσοβούνι, από την πλευρά του Πόρτο Ράφτη. Ένα πυκνό δάσος κρυμμένο δίπλα μας, που αγνοούσαμε την ύπαρξή του, ήταν εκεί για να οδηγήσουμε γρήγορα, να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα και να απολαύσουμε την βόλτα μας, μέχρι την Κακιά Θάλασσα. Η θέα της παραλίας και του παραλιακού χωριού από ψηλά ήταν μοναδική. Όπως και η παρέα στην καφετέρια, όπου κάναμε το διάλλειμα μας, για ξεκούραση και ανεφοδιασμό των αναβατών. Με την πεντακάθαρη και ήρεμη θάλασσα να μας καλεί, αντισταθήκαμε στον πειρασμό – δεν είχαμε μαγιό!- και συνεχίσαμε προς το Δασκαλειό και την Πλάκα Κερατέας.


Άλλη μία μοναδική διαδρομή, πολύ όμορφη οδηγικά, με ωραίες στροφές, καλό χώμα και ιδανικό κράτημα για οδήγηση. Η βόλτα μας συνεχίστηκε στην Λαυρεωτική, και από τον Άγιο Κωνσταντίνο κατεβήκαμε παραλιακά, στο Θυμάρι Αναβύσσου, από εκεί στα Λεγρενά, για να ανέβουμε ξανά στα βουνά της Λαυρεωτικής, και να αντικρύσουμε από ψηλά τον ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Μία διαδρομή 150 χιλιομέτρων, που ξεκίνησε από τον Υμηττό και κατέληξε στο Σούνιο, είχε έρθει σε πέρας.

Μία ακόμη κυριακάτικη βόλτα με καλή παρέα, είχε ολοκληρωθεί, και κατέληξε σε γνωστό μας ταβερνάκι για φαγητό και κους – κους.
Η επόμενη χωμάτινη εκπαιδευτική εκδρομή της σχολής RideIt είναι προγραμματισμένη για το σαββατοκύριακο 24-25 Μαϊου στην Νότια Εύβοια (ενδέχεται να αλλάξει ημερομηνία λόγω εκλογών).

Πληροφορίες – συμμετοχές:

www.rideit.gr