Στερεά Ελλάδα

Cannot find taxidiotika/rideit/2014/vilia subfolder inside /home/cityrider/domains/cityrider.gr/public_html/images/stories/taxidiotika/rideit/2014/vilia/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:nginx/1.24.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40-68+ubuntu22.04.1+deb.sury.org+1

 

PB300045 -web

Ιδανικές συνθήκες!

 

Ούτε παραγγελία! Να έχει βρέξει μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες, να μοσχοβολάει το χώμα, η υγρασία να κρέμεται στα δέντρα, το χορτάρι να είναι ποτισμένο, τα σύννεφα να σε κυκλώνουν και η θερμοκρασία στους 15 βαθμούς! Ιδανικότερες συνθήκες για χωμάτινη εκπαιδευτική εκδρομή και προετοιμασία το Adventure Training Level 2, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε!

Συνεχής εκπαίδευση

Άλλη μία χωμάτινη εκπαιδευτική εκδρομή της σχολής RideIt ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Αυτή τη φορά, ο στόχος ήταν η εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες, σε ότι θα μας “πρόσφερε” το βρεγμένο τερέν της αττικής γης. Η εκκίνηση δόθηκε από τον Ασπρόπυργο, με στόχο να φτάσουμε στα Βίλια, μετά από 120 χιλιόμετρα. Που θα βγουν 120 χιλιόμετρα μέχρι τα Βίλια που από άσφαλτο ίσα που φτάνουν τα 45 από το συγκεκριμένο σημείο;
Κι όμως, κυκλώνοντας τις παρυφές της Πάρνηθας από την δυτική πλευρά, τις Ερυθρές, την Οινόη, το όρος Πατέρας και τον Κιθαιρώνα, όλα είναι εφικτά!
Άλλωστε αυτό που μας ενδιέφερε δεν ήταν απλά η κάλυψη των χιλιομέτρων, απλά για την οδήγηση.
Είχαμε στόχους, και τους βάλαμε σε εφαρμογή από νωρίς. Από τα λατομεία του Τιτάν, ξεκινήσαμε να δείχνουμε τον σωστό τρόπο διαφυγής σε στροφή όπου ερχόμαστε με περισσότερα χιλιόμετρα.
Τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κοντρολάρει την μοτοσυκλέτα ο αναβάτης με πίσω φρένο για να την επαναφέρει στην σωστή γραμμή, ώστε να στρίψει με ασφάλεια.
Οι εκπαιδευτές έδειξαν τις γραμμές που θα πρέπει να επιλέγουν οι αναβάτες σε διαδρομές με χαλίκια, αλλά και το σωστό πέρασμα λασπολακκούβας με διάφορους τρόπους. Στην διαδρομή όμως, βρήκαμε και γρασίδι, αλλά και κατηφορικά τμήματα με πέτρες, όπου οι εκπαιδευτές έδειξαν την χρήση του γκαζιού προκειμένου να δουλεύουν σωστά οι αναρτήσεις και σε συνδυασμό με την τοποθέτηση του σώματος, να περνάνε με ασφάλεια.

Μάθηση και ασφάλεια

Πάνω απ’ όλα, στόχος της εκδρομής ήταν η μάθηση για οδήγηση με ασφάλεια, ώστε κάθε βόλτα να γίνεται απόλαυση.
Με καλή παρέα στο βουνό, φτάσαμε στην Οινόη, ήπιαμε τον καφέ μας και συνεχίσαμε για τα Βίλια, οδηγώντας πάνω από τον Κιθαιρώνα. Η βόλτα τελείωσε καλύπτοντας το πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί, και το βασικότερο, προσφέροντας οδηγικές συμβουλές στους συμμετέχοντες που ετοιμάζονται ήδη για το επερχόμενο Adventure Training Level 2 που θα διεξαχθεί στις 14 Δεκεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες: www.rideit.gr

Φωτογραφίες

 


AdmirorGallery 5.0.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.