city2 WHITE DDIAFANES

Διάφορα ταξιδιωτικά

Cannot find taxidiotika/vrohidis subfolder inside /home/cityrider/domains/cityrider.gr/public_html/images/stories/taxidiotika/vrohidis/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:nginx/1.24.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40-68+ubuntu22.04.1+deb.sury.org+1

 

11.cape agulhas notiotero akro notias afrikis

Έχει ήδη καλύψει 90.000 χλμ. και συνεχίζει

 

Ο Ηλίας Βροχίδης, ο 32χρονος ταξιδευτής από τη Θεσσαλονίκη, σήμερα, στις 12 Απριλίου 2016, κλείνει χίλιες μέρες εξερευνώντας την αφρικανική ήπειρο με την παλιά, μικρή του μοτοσυκλέτα!

02. diasxizontas ti sahara apo ti mavritania

Στα 23 του χρόνια, άπειρος ακόμη στο χώρο των ταξιδιών, αλλά και των μοτοσυκλετών, αποφάσισε ν' απαρνηθεί τις ανέσεις και να δραπετεύσει από το χρυσό κλουβί του. Έχοντας ελάχιστα χρήματα, καβάλησε ένα παλιό Honda XR 250 και βγήκε για πρώτη φορά από την Ευρώπη με προορισμό την Ασία. Σχεδίαζε να επισκεφτεί τέσσερις χώρες σε δέκα μήνες, αλλά τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από δύο χρόνια και δυόμισι μήνες έχοντας επισκεφτεί δεκατέσσερις χώρες! Αυτό ήταν ένα ταξίδι που άλλαξε τη ζωή του, φυσικά... Οι εμπειρίες του νεαρού εξερευνητή περιγράφονται στο βιβλίο του «27 πανσέληνοι στην Ανατολή», που έχει εκδοθεί από τις Εκδόσεις Όραμα.

06.fortoma motosikletwn se piroga

Στις 18 Ιουλίου του 2013 ξεκίνησε για μια ακόμη μεγαλύτερη περιπέτεια... Το παιδικό του όνειρο ήταν πάντα να εξερευνήσει την αφρικανική ήπειρο. Ένα μεγάλο μέρος του ταξιδιού το έκανε παρέα με τη Χριστίνα Πεφάνη, η οποία οδηγούσε τη μια από τις δύο μικρές, παλιές μοτοσυκλέτες 250 κ. εκ. που χρησιμοποιούσαν.

15. tanzania

Αφήνοντας πίσω τη Θεσσαλονίκη, η περιπλάνηση ξεκίνησε από τις βαλκανικές χώρες. Από την Ιταλία το ζευγάρι πήρε το καράβι για το Μαρόκο, απ' όπου ξεκίνησε το μακρύ και δύσκολο ταξίδι στη Δυτική και Κεντρική Αφρική. Στη Ζάμπια ήταν ώρα για τη Χριστίνα να πετάξει πίσω στην Ελλάδα, ενώ ο Ηλίας συνέχισε μονάχος την περιπλάνηση ως τη Νότια Αφρική, η οποία σηματοδότησε το μέσον του ταξιδιού του.

22.1000 meres

Από 'κει άρχισε να κατευθύνεται και πάλι βόρεια μέσω της Ανατολικής Αφρικής. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στη γειτονική Αίγυπτο, έχοντας καλύψει ήδη 90.000 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη κι έχοντας επισκεφτεί 36 χώρες κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού που ονόμασε "mad about Africa". Η απόσταση αυτή είναι μεγαλύτερη από δύο φορές την περιφέρεια της γης στον ισημερινό! Αν και βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα, ελπίζει προτού επιστρέψει να καταφέρει να επισκεφτεί την Ιορδανία και το Ισραήλ.

07.kataskinosi sti zougla

Περισσότερα στο: http://madnomad.gr