f176451f7e16753ce52a27165531b6e5 XL  Το είδος "βερμούδα - σαγινάριους"

 

Καλοκαίριασε για τα καλά πλέον και έκανε την επανεμφάνιση του το είδος αναβάτη “βερμούδα – σαγιονάριους” στους δρόμους! Θα το συναντήσετε κυρίως κοντά σε ακτογραμμές και παραλίες, στους δρόμους από και προς αυτές, ενώ μεγάλος αριθμός, διαβιεί και στις πόλεις.

Υπάρχουν αναφορέςμάλιστα, ότι έχει θεαθεί και σε εθνικές οδούς, ενώ η διασπορά του είδους, είναι πανελλαδική. Συγγενεύει με το all season είδος “ξεκράνωτους – ξεκράνωτους” διατηρώντας φυσικά το χαρακτηριστικό της μη χρήσης κράνους, ωστόσο το “βερμούδα – σαγιονάριους” φέρει επίσης φανελάκι, βερμούδα και σαγιονάρα, εξ ου και η ονομασία του φυσικά.

Τα άτομα του είδους, είναι συνήθως νεαρής ηλικίας, από 18 μέχρι 40, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και μεγαλύτερα “βερμούδα – σαγιονάριους”. Οδηγούν τα πάντα, από παπί και scooter μέχρι superbike και μεγάλα adventure, ενώ η οδηγική τους συμπεριφορά, είναι ανάλογη της εμφάνισης τους.

Τα “βερμούδα – σαγινάριους”, έχουν περιορισμένη αντίληψη, αφού δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται την επικινδυνότητα της ενδυματολογικής πρακτικής τους. Φυσικά είναι πολύ επιρρεπή σε ατυχήματα ενώ ακόμα και σε μια επιπόλαια πτώση, έχουν την τάση να αφήνουν πολύ δέρμα στην άσφαλτο, όντας ακάλυπτα και ευάλωτα.

Τα ποσοστά σοβαρών τραυματισμών και θνησιμότητας είναι επίσης πολύ μεγάλα, αλλά παρ΄όλα αυτά το “βερμούδα – σαγινάριους” αδιαφορεί και αυτό αποτελεί μια σοβαρή ένδειξη για το μειωμένο, σε σχέση με τον μέσο όρο, IQ του.

Καλό καλοκαίρι και απλά… μην είστε σαν το “βερμούδα – σαγιονάριους”!