EICMA 2018

Η νέα τάση

 

Του Τάκη Μανιάτη 

Η έκθεση EICMA πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία για μία ακόμη φορά στην Ιταλία, στο Μιλάνο, δείχνοντας τα τελευταία “συνολάκια” που θα ''φορεθούν'' την νέα χρονιά.

Μικρές και μεγάλες μοτοσυκλέτες κάθε κυβισμού, αλλά και νέες εταιρίες που εμφανίστηκαν - ή επανεμφανίστηκαν, υπό την σκέπη κάποιου κινεζικού κολοσσού.

Η νέα τάση αφορά σε μικρές μοτοσυκλέτες κατηγοριών naked και cafe racer, με μικρές εταιρίες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στις κυρίαρχες, που ασχολούνται επί το πλείστον, με τους μεγαλύτερους κυβισμούς.

Οι επανεμφανίσεις κρύβουν εκπλήξεις και ονόματα όπως οι Italjet και Malaguti, Jawa και Curtis και Norton, και φυσικά η ''δική μας'', DCR-018, της ελληνικής DNA, που τράβηξε τα βλέμματα όλων στην EICMA.

Οι πρώτες, προσφέρουν νέες προτάσεις και έρχονται στην παραγωγή σύντομα, ενώ η DCR-018, δείχνει να ετοιμάζεται να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά το customizing, προσφέροντας έτοιμες λύσεις στους έχοντες (το ανάλογο χρήμα φυσικά!).

Η τάση πάντως είναι στις μοτοσυκλέτες πόλης, όσες προσφέρουν τις ''υπηρεσίες'' τους στην καθημερινότητα, με στυλ, συνδυάζοντας ασφάλεια αλλά και μοναδική σχεδίαση.

Για μία ακόμη χρονιά, είδαμε πως οι ευρωπαϊκές εταιρίες συνεχίζουν ακάθεκτες την εξέλιξη των μεγάλων μοτοσυκλετών τους για να κυριαρχούν στην Ευρώπη, ενώ οι Ιαπωνικές, έχουν μεγαλύτερη γκάμα, εισάγοντας στα μέρη μας και μοντελάκια που πρωταγωνιστούν στις τεράστιες ασιατικές αγορές.

Εκτός από το αφιέρωμα στην έκθεση EICMA, στο τεύχος που ''κρατάτε'' στα χέρια σας θα απολαύσετε και τρεις μικρές και μεσαίες μοτοσυκλέτες, για καθημερινή μετακίνηση με στυλ, αλλά και ένα αφιέρωμα στο ιστορικό Yamaha XT. Θα μάθετε επίσης τα best sellers όλων των εποχών, και θα ταξιδέψετε εντός και εκτός πόλης.

Καλή ανάγνωση!

Τάκης Μανιάτης

CITY 18 big