kaw teo 800

Κομβικό σημείο για την αντιπροσωπεία των Kawasaki, Peugeot, CF Moto, Brixton, Skyteam

Τα οικονομικά προβλήματα που παρουσιάζει ο όμιλος Β. Θεοχαράκη δεν αποτελούν νέο στην αγορά, καθώς οι συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες κρατούν σχεδόν 4 χρόνια τώρα.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, οι διαπραγματεύσεις - που αφορούν εκκρεμή δάνεια ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ – έχουν φτάσει σε θετική κατάληξη, καθώς ο όμιλος δε βγαίνει ατάκτως στο σφυρί, αλλά έχει συμφωνηθεί η αναδιάρθρωσή του ξεκινώντας από την πώληση τμημάτων του.

Το πρώτο από αυτά έχει ήδη γίνει, καθώς η εταιρεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων Sixt έχει ήδη περάσει στο χαρτοφυλάκιο της Μοτοδυναμικής (Yamaha), η οποία απέκτησε το 80.5% της. Επόμενη βήμα θα είναι η πώληση της ΤΕΟΜΟΤΟ, αντιπροσωπείας των Kawasaki, Peugeot και CF Moto μεταξύ άλλων.

Σε αυτό το σημείο εστιάζουμε σήμερα, καθώς πρόκειται για το κομμάτι που μας αφορά άμεσα. Στο τελευταίο διάστημα έχουν αποχωρήσει από την ΤΕΟΜΟΤΟ σημαντικά στελέχη, δημιουργώντας μιαν ανησυχία στον κόσμο που δικαιολογημένα απορεί αν η προσωρινά εκκρεμής κατάσταση αυτή θα έχει επίπτωση στην εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρείας.

Σε επικοινωνία μας με την ΤΕΟΜΟΤΟ, η απάντηση είναι πως προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος να μας απαντήσει, ωστόσο σύντομα θα έχει προσληφθεί νέος υπεύθυνος επικοινωνίας και θα ενημερωθούμε σχετικά από το τμήμα μάρκετινγκ.

Στο μεταξύ, η λογική λέει πως η εταιρεία δεν έχει κανένα άμεσο λειτουργικό πρόβλημα και συνεχίζει να δουλεύει κανονικά σε όλα τα επίπεδα – πωλήσεις, ανταλλακτικά, σέρβις. Εύλογα μπορεί κανείς να φανταστεί πως όσο διαρκεί η μεταβατική περίοδος ως την τελική πώληση της ΤΕΟΜΟΤΟ θα προκύπτουν ανησυχίες και φήμες, αλλά δύσκολα φανταζόμαστε πως θα συνεχίσει επί μακρόν η αβεβαιότητα γύρω από ένα “μαγαζί γωνία” όπως είναι η Kawasaki.

Από τη στιγμή που ο όμιλος Β. Θεοχαράκη έχει έρθει σε μια συμφωνία που επιτρέπει τη συνέχιση των βασικών του δραστηριοτήτων – Renault, Teoshipping κ.ά. - και έχουν ήδη συμφωνηθεί οι πωλήσεις κάποιων κομματιών του, αυτά θα πρέπει να λειτουργούν σωστά προκειμένου να παραμείνουν ελκυστικά προς τους υποψήφιους αγοραστές.