brudeli 2

Εξαγόρασε τiς πατέντες του Brudeli Leanster

Μεγάλο βάρος φαίνεται πως δίνει η Yamaha στα τρίτροχα μοντέλα ποντάροντας πολλά σε αυτή την κατηγορία μοντέλων. Πέρα από τα Tricity 125/155 και το Niken, την πρώτη μοτοσυκλέτα ευρείας παραγωγής με τρεις τροχούς και δυνατότητα κλίσεων, πρόσφατα εξαγόρασε και τις πατέντες που αφορούν στο σύστημα διεύθυνσης και ανάρτησης των μοντέλων Leanster της εταιρείας Brudeli.

Η Βrudeli είναι μια νορβηγική εταιρεία με 15+ χρόνια παρουσίας που σχεδίασε και εξέλιξε τρίτροχα μοντέλα με δυνατότητα κλίσεων. Η παραγωγή της δεν ήταν μεγάλη αλλά αποτελούσε έναν αξιοσημείωτο ανταγωνιστή σε μια κατηγορία που τελευταία έχει πάρει πολύ τα πάνω της.

brudeli 1

Τι κρύβει αυτή η κίνηση της Yamaha; Mα ακριβώς το να προλάβει τον ανταγωνισμό, πριν ακόμα αυτός δημιουργηθεί. Μπορεί η Brudeli να μην είχε την δυνατότητα από μόνη της να απειλήσει την Yamaha, ωστόσο αν κάποιος άλλος μεγάλος κατασκευαστής προλάβαινε να αποκτήσεις τις πατέντες αυτές, τότε θα είχε “έτοιμη” μια τρίτροχη υλοποίηση και  τα “τρία διαπασών” θα αποκτούσαν έναν υπολογίσιμο αντίπαλο.