44d85c252ba6e744d64f80fb50e3e860  Οδηγούσε με "άκυρο" δίπλωμα 

 

Ο αναβάτης της ΚΤΜ στο MotoGP έφαγε ένα πρωτοφανές πρόστιμο από Ισπανικό δικαστήριο καθώς συνελήφθη να οδηγεί το αυτοκίνητό του με άκυρο δίπλωμα.

Ο Ισπανός αναβάτης σταμάτησε με το αυτοκίνητό του σε μπλόκο στην περιοχή Granollers λίγο έξω από τη Βαρκελώνη, όπου και αποδείχθηκε πως οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Ο Espargaro δήλωσε κάτοικος Ανδόρας (από το 2014), δηλαδή του ανεξάρτητου κρατιδίου που βρίσκεται εντός των Ισπανικών συνόρων, και άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, ωστόσο στο δικαστήριο αποδείχθηκε πως το δίπλωμα οδήγησής του είχε ακυρωθεί λόγω πόντων από αρκετές παραβάσεις που είχε κάνει στο παρελθόν.

Μάλιστα στο δικαστήριο προσκομίστηκαν αποδεικτικά πως ο αναβάτης ήταν ενήμερος καθώς οι αρχές της Ανδόρας τον είχαν ειδοποιήσει με επιστολή πως το δίπλωμά του ακυρώθηκε.
Ο ισχυρισμός του πως, ως κάτοχος ξένου διπλώματος, δεν μπορεί να τιμωρηθεί στην Ισπανία κατέπεσε, καθώς ο δικαστής δήλωσε πως αυτό δεν τον κάνει υπεράνω του Νόμου κι έτσι η έφεσή του απορρίφθηκε.

Κατά συνέπεια η τιμωρία του ήταν αναπόφευκτη και μάλιστα ο Ισπανός δικαστής φρόντισε να την κάνει αξέχαστη: €64,800 θα πρέπει να πληρώσει τώρα ο Espargaro, ποσό που μάλλον δε θα τον δυσκολέψει ιδιαίτερα, αλλά παρόλα αυτά συνιστά μια διόλου ευκαταφρόνητη λυπητερή.