fuell bicycle  Ένα δίκυκλο με εξαιρετικά ευέλικτο χαρακτήρα

Η νέα εταιρεία του Αμερικανού καινοτόμου μηχανικού Eric Buell, εταιρεία ονόματι Fuell, εξετάζει ένα ευπροσάρμοστο ηλεκτρικό δίκυκλο ως το τρίτο της μοντέλο.

Από τη στιγμή που έκλεισε τις πύλες της εταιρείας που έγινε γνωστή από το επώνυμό του, ο Eric Buell έστησε μια νέα εταιρεία ονόματι Fuell – ξανά, παίζοντας με το επώνυμό του. Αυτή πλέον έχει στραφεί απολύτως στην ηλεκτροκίνηση, ανοίγοντας τα πανιά της με το ηλεκτρικό ποδήλατο Flluid, ενώ έχει ήδη παρουσιαστεί και η πολύ ενδιαφέρουσα μοτοσυκλέτα Fllow.

Φαίνεται πως ο Buell έχει μόνιμα την καινοτομία στο μυαλό του, καθώς μια σειρά σχεδίων από πατέντα που κατέθεσε παρουσιάζει ένα δίκυκλο που ισορροπεί μεταξύ ποδηλάτου και σκούτερ.

Στη βάση του συναντάμε ένα μονοκόκ πλαίσιο μαγνησίου με τον ηλεκτροκινητήρα κεντρικά τοποθετημένο και ιμάντα στην τελική μετάδοση. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του ωστόσο είναι η ικανότητα να εξοπλίζεται είτε με πετάλια ή με μαρσπιέ σκουτερίστικης λογικής.

Η προσαρμοστικότητά του περιλαμβάνει ακόμη την εναλλαγή μονής ή διπλής σέλας και, φυσικά, τη δυνατότητα χρήσης διαφορετικών μεγεθών μπαταρίας, τοποθετημένης πάντα σε ειδική εσοχή στο κεντρικό τμήμα του πλαισίου.

Παράλληλα, στα σχέδια παρατηρούμε δύο εναλλακτικές για το ψαλίδι, μια σε μονόμπρατσο και μια σε κλασικό διπλό, χωρίς να υπάρχουν άλλες πληροφορίες επ’ αυτού.

Ένα δίκυκλο όπως αυτό που εξετάζει εδώ η Fuell θα μπορούσε να έχει έναν ιδιαίτερα ευέλικτο χαρακτήρα. Θα μπορούσε να είναι αρχικά ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με τελική περιορισμένη στα 25 km/h ώστε να οδηγείται χωρίς προϋπόθεση ταξινόμησης και όριο ηλικίας, να μετατραπεί με πολύ λίγα εξαρτήματα σε ένα μοτοποδήλατο (<45 km/h) και, γιατί όχι, να ξεκλειδώσει ως ένα κανονικό Α1 σκούτερ – πάντα προσαρμόζοντας τις μπαταρίες στς εκάστοτε ανάγκες.

Πηγή: Bike Social