05deccdcc22874d9519de01dc02e976b XL  Η γκάμα των Urbanite ετοιμάζεται! 

H Bajaj ετοιμάζει μια νέα μπράντα ονόματι Urbanite, η οποία θα αφορά αποκλειστικά σε scooter. Τώρα, ο «κατασκοπικός» φακός έπιασε στα πράσα το νέο ηλεκτρικό scooter της Urbanite - Bajaj, να δοκιμάζεται  στον δρόμο, πριν την παρουσίαση του.

Ο ινδικός ειδικός τύπος έχει ήδη «συλλάβει» ένα βενζινοκίνητο scooter της Bajaj σε δοκιμές, ενώ τώρα ήρθε η σειρά του ηλεκτρικού. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ύπαρξη κάρτας SIM στο ηλεκτρικό αυτό scooter, πού όπως και με τον ανταγωνισμό, θα δίνει στον αναβάτη και στο όχημα πρόσβαση στο διαδίκτυο, με ότι αυτό συνεπάγεται (πολυμέσα, αναβάθμιση λογισμικού, εντοπισμός scooter κλπ.).

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για αυτονομία 80 χιλιομέτρων, ενώ άγνωστες παραμένουν οι επιδόσεις του. Η Bajaj Auto δουλεύει παράλληλα και σε μια έκδοση ενός ηλεκτρικού τρίκυκλου rickshaw, αλλά και σε μια ηλεκτρική έκδοση του γνωστού μας Qute! Όλα τα παραπάνω αναμένονται να παρουσιαστούν κάτω από την μπράντα Urbanite.

Κι αν αναρωτιέστε πώς κι η Bajaj αποφάσισε τέτοια δραματική ολομέτωπη ηλεκτρική επίθεση, ρίξτε μια ματιά στα σχέδια της ινδικής κυβέρνησης, η οποία όπως φαίνεται ετοιμάζεται να απαγορεύσει όλα τα βενζινοκίνητα δίκυκλα κάτω από 150 κ.εκ. από την 1η Απριλίου 2025!

Σε περίπου 6 χρόνια από τώρα δηλαδή, η Ινδία ετοιμάζεται να γίνει αμιγώς ηλεκτρική σε κατηγορίες αντίστοιχες με τις δικές μας ΑΜ & Α1, και οι κατασκευαστές έχουν ήδη αργήσει όσον αφορά στην εξέλιξη και στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.

Στα ίδια πλαίσια η Hero έχει κάνει την είσοδο της στα ηλεκτρικά με την Ather Energy, η TVS εξελίσσει ένα ηλεκτρικό scooter, ενώ τόσο η Mahindra όσο και η Honda Ινδίας έχουν ήδη τμήματα που ασχολούνται αποκλειστικά με ηλεκτρικά οχήματα.

Και καθώς η Ινδία εναρμονίζεται ολοένα και περισσότερο με τις αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές (ρύποι, ABS, κ.α.), τα ινδικά ηλεκτρικά οχήματα προβλέπεται να γίνουν σταδιακά διαθέσιμα και στις ευρωπαϊκές αγορές.