city2 WHITE DDIAFANES

Benelli

qjmotor qj7000d patents 00001  Φωτογραφίες και πληροφορίες

Μέσα στο καλοκαίρι του 2021 είχαμε αναφερθεί σε μια επερχόμενη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της QJMotor, μητρικής της Benelli. Τώρα η εταιρεία κατέθεσε πατέντες για το νέο της δίκυκλο, προμηθεύοντας μας με νέες φωτογραφίες.

Το όνομα της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας (QJ7000D) αποκαλύπτει την επίσημη απόδοση σε Watt, αν και τα 7kW (9,4 hp) αφορούν στην συνεχόμενη (continuous) δύναμη της μοτοσυκλέτας, με τη μέγιστη δύναμη να φτάνει τα 10 kW (13,4 hp), ισοδύναμη με ενός τετράχρονου μοντέλου 125 κυβικών εκατοστών.

Οι νέες πατέντες περιλαμβάνουν φωτογραφίες που αποκαλύπτουν μικρές διαφορές στο design σε σχέση με το πρωτότυπο που είχαμε δει τον Ιούνιο του 2021.

H πιο χτυπητή αλλαγή αφορά στον χώρο του “ρεζερβουάρ”, ή από το μέρος τέλος πάντων όπου θα βρισκόταν το ρεζερβουάρ σε μια θερμική μοτοσυκλέτα. Εκεί ο αναβάτης θα μπορεί να αποθηκεύσει ένα full-face κράνος. Ενώ στην πρωτότυπη μορφή της μοτοσυκλέτας ο χώρος ήταν ανοιχτός (πιθανώς για να καταδεικνύει πως αποτελεί αποθηκευτικό χώρο), στις πατέντες αυτός είναι σχεδόν εντελώς κλειστός για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αναρωτιόμαστε μήπως θα έπρεπε να είναι εντελώς κλειστός, για την περίπτωση βροχής, αλλά καθώς βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο των πατεντών αναμένουμε ακόμα κάποιες αλλαγές.

Η QJ7000D θα διαθέτει manual κιβώτιο ταχυτήτων, στοιχείο που θα φέρνει την εμπειρία οδήγησης πιο κοντά σε αυτή μιας βενζινοκίνητης μοτοσυκλέτας, με το λεβιέ ταχυτήτων στο πόδι όπως έχουμε συνηθίσει αλλά και με συμπλέκτη στο χέρι!

Έτσι θα έχουμε και ποδόφρενο, ενώ στη δεξιά μανέτα θα έχουμε το μπροστινό φρένο.

Η QJMotor κάνει λόγο για 105 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα από μια μπαταρία 72V, 60Ah, ενώ οι νέες πατέντες δείχνουν πως δεν θα αργήσουμε να δούμε τη μοτοσυκλέτα να περνά στην παραγωγή.

Εμείς ελπίζουμε να δούμε τη μοτοσυκλέτα και στην Ευρώπη, ως μια οικονομική και όμορφη πρόταση στις μικρές ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, κάτω από το όνο