Honda

honda xadv 2018 4

“Εξετάζουμε την επέκταση της γκάμας” δηλώνει ο δημιουργός του X-ADV

Ο Daniele Lucchesi, ο άνθρωπος της Honda Europe  που εμπνεύστηκε το X-ADV και έπεισε τους Ιάπωνες να προχωρήσουν στην παραγωγή του, ήταν ο επίσημος καλεσμένος της ελληνικής αντιπροσωπίας, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της ταινίας Honda Road Trips 2017: The Movie. 

Το Bikeit!, κατόπιν προσκλήσεως της ελληνικής αντιπροσωπείας της Honda, είχε μια κατ ιδίαν συνάντηση με τον Daniele Lucchesi  σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου και συζητήθηκαν πολλά, τα οποία πολύ σύντομα θα παρουσιαστούν σε σχετικό θέμα.

sdsds

Daniele Lucchesi 

Ανάμεσα σε όλα όσα ειπώθηκαν, βγήκε και είδηση όμως! Συγκεκριμένα, στην ερώτηση μας για το αν, δεδομένης της ομολογουμένως πολύ καλής υποδοχής του X-ADV  από την αγορά, σκέφτονται στην Honda την εξέλιξη και επέκταση του concept, o Daniele Lucchesi ήταν απόλυτα καταφατικός και μας έδωσε και κάποιες έξτρα πληροφορίες.  

Παραθέτουμε το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης:

Bikeit!: Το X-ADV, είχε αδιαμφισβήτητα μια πολύ καλή υποδοχή από την αγορά. Σας δίνει αυτό το γεγονός την ώθηση να επεκτείνετε την γκάμα με την παρουσίαση νέων εκδόσεων και αν ναι, προς ποια κατεύθυνση θα κινηθείτε; 

Daniele Lucchesi: Ναι, ήδη δουλεύουμε πάνω σε κάτι σχετικό, που αφορά έκδοση μικρότερου κυβισμού. Ακόμα βέβαια είμαστε στο αρχικό στάδιο του project αυτού.

2017042704 honda xadv

Bikeit!: Θα χρησιμοποιήσετε τον κινητήρα της σειράς των CB 500 για αυτή την υλοποίηση; 

Daniele Lucchesi: Όχι, ο κινητήρας αυτός έχει μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, εμείς θέλουμε τα μοντέλα της σειράς X-ADV να είναι “twist and go” φιλοσοφίας (σσ. εννοεί απλά να ανοίγεις το γκάζι)

Bikeit!: Δηλαδή θα φέρει και αυτή η μικρότερη έκδοση DCT;
 
Daniele Lucchesi: Δεν είναι απαραίτητο, μιλάμε για αυτόματη μετάδοση γενικότερα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να βασιστούμε σε μια ήδη υπάρχουσα μηχανική πλατφόρμα, δεν μπορούμε να εξελίξουμε κάτι νέο για αυτό το μοντέλο ειδικά, γιατί το κόστος θα έβγαινε πολύ υψηλό και αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα μια επίσης πολύ υψηλή τιμή αγοράς. 

Αυτά που προκύπτουν λοιπόν από τα λεγόμενα του κου Daniele Lucchesi, είναι ότι στην Honda εξετάζουν το σενάριο μιας μικρότερης σε κυβισμό έκδοσης του X-ADV η οποία θα φέρει μια ήδη υπάρχουσα μονάδα κινητήρα, με αυτόματη μετάδοση. Μια και το DCT δεν είναι, όπως ειπώθηκε, απαραίτητη προϋπόθεση, θα μπορούσε κάλλιστα να πρόκειται για CVT. 

Εξετάζοντας την γκάμα της Honda, τα διαθέσιμα μηχανικά σύνολα με CVT,  είναι στα 125 και 150 κ.εκ. (Forza, SH, PCX) και στα 300 κ.εκ. (SH και Forza). Aνάμεσα στα 125/150 και στα 300 κ.εκ. θεωρούμε (και αυτό είναι δική μας εκτίμηση) πιο πιθανό ένα X-ADV 300, το οποίο θα συμπλήρωνε ιδανικά την γκάμα της εταιρείας. 

Ίδωμεν λοιπόν…