Νέα Μοντέλα

zero dsr black forest 5

Άνοιγμα σε μια κατηγορία που δεν είχε ακόμα… ηλεκτριστεί

Τα ηλεκτροκίνητα δίτροχα έχουν εισβάλει σε όλες τις γνωστές κατηγορίες, από commuter μέχρι superbike και από  cruiser μέχρι trial. Μόνο μια κατηγορία αντιστέκεται σθεναρά στην “άλωση των ηλεκτρονίων” που βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτή είναι τα touring / adventure touring. Ο λόγος; Προφανώς το μεγαλύτερο πρόβλημα των e-moto, η αυτονομία.

Ωστόσο η Zero το τόλμησε, παρουσιάζοντας την DSR ZF14.4 Black Forest (καμία σχέση με την πάστα), την έκδοση δηλαδή του βασικού μοντέλου DSR, με την προσθήκη “περιπετειώδη” εξοπλισμού, όπως:

-Τριβάλιτσο αλουμινίου
-Ψηλή ζελατίνα
-Μεγαλύτερη και πιο άνετη σέλα
-Προστατευτικές χούφτες
-Προστατευτικά κάγκελα
-Προστατευτική “σχάρα” προβολέα
-LED προβολάκια


zero dsr black forest 5
Η απόδοση δεν έχει αλλάξει, το μοτέρ της μοτοσυκλέτας αποδίδει 70 ίππους και 16 kg-m ροπής. Σε ότι αφορά στην αυτονομία που είναι και το ζητούμενο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά βέβαια… σε …σε συνθήκες και ταχύτητες πόλης οι μπαταρίες αδειάζουν μετά από 260 χλμ., ωστόσο σε τουριστική χρήση η αυτονομία μειώνεται περισσότερο από το μισό, στο μάλλον απογοητευτικό για ταξιδιωτική μοτοσυκλέτα νούμερο των 125 χλμ.

Αν κάποιος θέλει κάτι περισσότερο σε βεληνεκές, μπορεί να προμηθευτεί μια έξτρα μπαταρία, η οποία βέβαια κοστίζει περίπου 3.500 ευρώ, με την εγκατάσταση της οποίας η αυτονομία ορίζεται στα 330 χλμ. εντός πόλης (που δεν ακούγεται κακό…) και στα οριακά για τουρισμό 160 χλμ.

zero dsr black forest 1

Υπάρχει βέβαια και άλλη λύση, η επιτάχυνση των χρόνων φόρτισης και αυτό επιτυγχάνεται με το “Charge Tank”. Πρόκειται για μια υποδοχή και  ένα σύστημα που επιτρέπει την τροφοδοσία ρεύματος από “γρήγορους”, Level 2 τύπου σταθμούς φόρτισης. Με αυτή την σύνδεση, οι χρόνοι φόρτισης επιταχύνονται έως και έξι φορές. Μια ώρα φόρτισης, αρκεί για να αποθηκεύσουν οι μπαταρίες ενέργεια ικανή για 150 χιλιόμετρα αυτονομίας, σύμφωνα με την Zero, η οποία όμως δεν ξεκαθαρίζει αν πρόκειται για αστικά ή τουριστικά χιλιόμετρα.

zero dsr black forest 2

Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει βέβαια, είναι το που θα βρεθούν Level 2 τύπου σταθμοί φόρτισης μέσα στις ερημιές, οπού πολύ πιθανό να βρεθεί κάποιος με μια Adventure μοτοσυκλέτα.

zero dsr black forest 4

Η Zero DSR ZF 14.4 Black Forest, θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά, με τη τιμή της να ξεπερνά τα 20.000 ευρώ, ενώ η έξτρα μπαταρία κοστίζει, όπως αναφέρθηκε ήδη, περί τα 3.500 ευρώ και το “Charge Tank”, 2.500 ευρώ (δεν μπορεί να τοποθετηθεί και charge tank και έξτρα μπαταρία μαζί… ή το ένα ή το άλλο).

Φωτογραφίες

zero_dsr_black_forest_1.jpgzero_dsr_black_forest_4.jpgzero_dsr_black_forest_2.jpgzero_dsr_black_forest_6.jpgzero_dsr_black_forest_3.jpgzero_dsr_black_forest_5.jpg

AdmirorGallery 5.0.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.