city2 WHITE DDIAFANES

BMW

 

bmw rninet 2015 test cityrider

Ισορροπία σε δύο κόσμους

 

 

Του Τάκη Μανιάτη
Συνεργάστηκε ο Θανάσης Μαρινόπουλος

Ισορροπία ανάμεσα σε δύο κόσμους: Στον retro, και στον sport. Να είσαι όσο retro θέλεις και να οδηγάς με στυλ ''90 ετών'', αλλά και να απολαμβάνεις την μοτοσυκλέτα σου, όταν έρχεται η ώρα για sport οδήγηση. Με απλά λόγια, NineT.


Υπάρχουν δύο τρόποι να δεις μία μοτοσυκλέτα για τις ανάγκες της δοκιμής: Η πρώτη, να την φωτογραφίσεις με τα μάτια, να την ρουφήξεις όσο μπορείς, να την επεξεργαστείς και να αποθηκεύσεις τις εικόνες στο μυαλό σου.
Η δεύτερη, να τραβήξεις φωτογραφίες τις λεπτομέρειες που χρειάζεσαι για τις ανάγκες της δοκιμής, τις κλασικές, αναρτήσεις, φρένα, κινητήρα, όργανα, κλπ. Αλλά και αυτές που σε μαγνητίζουν και κάνουν την διαφορά από απλές λεπτομέρειες, σε ''λεπτομέρειες". Και στην περίπτωση του NineT, αρκεί να αφήσεις τα μάτια σου να χαϊδέψουν την μοναδική αυτή κατασκευή, για να προσέξεις την δουλειά που έχει επάνω της: Η περίτεχνη στήριξη του μπροστινού φτερού, τα μαύρα στεφάνια τροχών και κέντρα, οι νίκελ ατσάλινες ακτίνες, το φαρδύ ρεζερβουάρ στο μπροστινό τμήμα, με αλουμινένια καπάκια στο πλάι που το κάλυμμα του αεραγωγού δεξιά, αναγράφει σκαλιστά το μοντέλο. Να δεις την τριγωνική αλουμινένια βάση υποπλαισίου που μοιάζει χειροποίητη, τις αλουμινένιες λεπτομέρειες στα αντίβαρα τιμονιού που τα κάνουν να δείχνουν σαν τις βίδες συγκράτησης στην βάση του υποπλαισίου και τα μαρσπιέ συνεπιβάτη.

Να χαζέψεις τα δύο πανέμορφα τελικά εξαγωγής της Akrapovic, κατασκευασμένα από τιτάνιο, στην αριστερή πλευρά, τα αναλογικά όργανα που ταιριάζουν την σύγχρονη εποχή με την παλιά, με το αλουμίνιο που κυκλώνει την ψηφιακή ένδειξη στην μέση, αλλά και τον κεντρικό διακόπτη που βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα του ρεζερβουάρ - κι έτσι μπορείς να επέμβεις στην άνω πλάκα του μπροστινού, χωρίς να μπλέξεις με καλώδια. Να προσέξεις και την λάμπα του μπροστινού στρογγυλού φαναριού, που είναι καλυμμένη περιφερειακά και φέρει το σήμα της BMW, για να θυμίζει παλιό φανάρι. Και φυσικά, το τερατώδες για τα δεδομένα ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα που έρχεται από το S 1000RR, χωρίς όμως τις ρυθμίσεις, τις ακτινικές τετραέμβολες δαγκάνες της Brembo με σύστημα ABS, αλλά και τον κοχλίας για υδραυλική προφόρτιση ελατηρίου της πίσω ανάρτησης, που είναι σχεδιασμένος στα ''γούστα'' του NineT. Όλα αυτά, όμορφα και ποιοτικά κατασκευασμένα, να επιβεβαιώνουν τα 90 χρόνια παρουσίας της εταιρίας στις μοτοσυκλέτες, με το κερασάκι στην τούρτα, που δεν είναι άλλο από το μεταλλικό ταμπελάκι με τα στοιχεία της, στον λαιμό του πλαισίου, όπως είχαν οι παλιές BMW. Τι ωραία βόλτα στον χρόνο!


Ήταν αυτό το video που είδα για πρώτη φορά όταν παρουσιάστηκε στο κοινό η NineT, και είπα μέσα μου, "θέλω να γίνω NineT, να βάλω τα μούσια μου - έχω πάντα τους καλοκαιρινούς πιο χαλαρούς μήνες-, τα χρωματιστά μου γυαλιά, τα tatoo μου - έχω κάτι ψιλά, αλλά θα "έβαζα" κι άλλα αν χρειαζόταν-, και να απολαύσω οδήγηση μοτοσυκλέτας με στυλ". Κι έτσι, περίμενα πως και πως την παραλαβή της NineT για τεστ. Αλλά ήταν το νέο R 1200R που ήρθε πρώτο στα χέρια μου, και μετά από μία εβδομάδα sport καθημερινής οδήγησης με στυλ, άνεση και τεχνολογία στα καλύτερα της, κατέβηκα από την τελείως νέα μοτοσυκλέτα, για να ανέβω στην τελείως "παλιά" μοτοσυκλέτα. Και εκεί, ήρθε το σοκ. Το σώμα, πέφτει μπροστά, να πιάσει το τιμόνι, τα γόνατα λυγισμένα, μία sport θέση που θα ήθελε να μοιάσει στην κλασική R90S- R Ninet διαβάζεται στα αγγλικά, της πρώτης μοτοσυκλέτας παραγωγής που φόρεσε fering από το εργοστάσιο, το 1973. Σαν concept αυτής ξεκίνησε άλλωστε το NineT της δοκιμής, όπου η μοτοσυκλέτα βαμμένη σε πορτοκαλί "Daytona orange" χρώμα στα αλουμινένια περιφερειακά της, παρέπεμπε στην μοτοσυκλέτα που κέρδιζε στην Αμερική εκείνα τα χρόνια.

Αν βγάλεις λοιπόν το fering, η αίσθηση, είναι αυτή: Μίας superbike "εποχής", με μακριά τα τιμόνια από το σώμα, αλλά τα κλιπ ον τιμόνια να έχουν δώσει την θέση τους σε ένα πιο "καθημερινό" ενιαίο τιμόνι, μεταβλητής διατομής. Δεν θα έλεγα όμως ότι αισθάνθηκα οικεία στην πρώτη βόλτα, όπως ένιωσα με το σαφώς βολικότερο R 1200R. Θα έλεγα, ότι αισθάνθηκα διαφορετικά. Και αυτό το διαφορετικά, το συνόδευσα με την εκρηκτική για το ύφος της μοτοσυκλέτας απόδοση, με τους 110 ίππους στις 7.750σ.α.λ. από τον γνωστό κινητήρα από τα R 1200GS του 2010 έως 2012.


Ο κινητήρας του NineT, είναι αυτός που χρησιμοποιείτο μέχρι πρότινος στην σειρά R 1200R, έως ότου να αντικατασταθεί από τον δυνατότερο υγρόψυκτο - τον νέο κινητήρα του GS δηλαδή. Η BMW, αντί να βάλει τον αερόψυκτο στο ράφι, έχτισε πάνω του μία νέα μοτοσυκλέτα, καταφέρνοντας μάλιστα να τον κάνει πιο επίκαιρο από ποτέ. Αλλά, η απόδοση του, σου θυμίζει ότι κάθεσαι σε κάτι άλλο, πιο γρήγορο από αυτό που περιμένεις να οδηγήσεις, με την ροπή να σε κολλάει πίσω σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού - ευτυχώς που έχει μεγάλη διαδρομή η γκαζιέρα, ώστε να αποφεύγεται όσο γίνεται η αμεσότητα, γιατί anti spin, δεν υπάρχει. Η λειτουργία του κινητήρα σου θυμίζει ξανά τις παραδοσιακές αξίες του boxer, με τον μονόδισκο συμπλέκτη να κάνει την εμφάνιση του σε κάθε άνοιγμα του γκαζιού, στρίβοντας δεξιά την μοτοσυκλέτα με την στροφορμή του, με το μαλακό και θετικότατο κιβώτιο να σε κάνει να αναρωτιέσαι αν κάθεσαι σε "παλιά" μοτοσυκλέτα. Αυτό είναι το σοκ που παθαίνεις.

Την βλέπεις και πιστεύεις ότι θα κουμπώσεις πάνω της και θα βολτάρεις σε χαλαρούς ρυθμούς, μίας άλλης εποχής. Με καμιά 50αριά - 60αριά "γεμάτους" στις χαμηλές και μεσαίες στροφές, ίππους, με ήρεμη λειτουργία που να σε αφήνει να χαλαρώνεις, να απολαμβάνεις την διαδρομή, το αεράκι, το τοπίο, το μπουτάκι που θα κρατάς με το ένα χέρι. Η δύναμη της NineT όμως, σε κάνει να κρατιέσαι καλά και με τα δύο χέρια από το τιμόνι, να πηγαίνεις γρήγορα από την πρώτη στιγμή, να επιταχύνεις από φανάρι σε φανάρι, να ψάχνεις για κόντρες, φωνάζοντας ''δεν είμαι παλιά, νέα είμαι''. Και να διεκδικείς δάφνες. Μα, βόλτα δεν θέλαμε να πάμε τελικά;


Η sport αίσθηση είναι αυτό που αποκομίζεις από την NineT, ακόμη και αν κάνεις βόλτα το τετράγωνο. Έχεις δεν έχεις tatoo και μούσια, θα ενθουσιαστείς από την ελαφριά συμπεριφορά, την εύκολη αλλαγή κατεύθυνσης, τον τρόπο με τον οποίο σε αφήνει να βγάλεις το σώμα στην στροφή, την σταθερότητα λόγω μήκους κατά την διάρκεια του στριψίματος, την άνεση μέσα στην πόλη. Θα εκστασιαστείς από την λειτουργία του ανεστραμμένου μπροστινού που βέβαια τερματίζει αν το πιέσεις αρκετά, αφού δεν έχει και ρυθμίσεις, αλλά και από τις ακτινικής τοποθέτησης Brembo τετραέμβολες δαγκάνες, που σου δίνουν όσο "δάγκωμα" χρειάζεσαι, για να προσθέσεις άλλα 100χ.α.ω. στην "βόλτα" σου. Και εκεί που οδηγάς μία custom, roadster, cafe racer, πες την όπως θες, αναρωτιέσαι ότι τελικά σου δίνει πολύ περισσότερα απ' ότι περίμενες. Τα θες όλα αυτά από την NineT; Μπέρδεμα.

Για τέτοια χρήση, υπάρχει πλέον το R 1200R, το οποίο άφησε ανοιχτό το πεδίο στην BMW να παίξει σε διαφορετική σκηνή με τον παλιό κινητήρα. Θα μπορούσε ας πούμε το NineT να έχει λιγότερα άλογα, πιο γεμάτη και "βαριά" λειτουργία στις χαμηλές στροφές, λιγότερη απόκριση στο άνοιγμα του γκαζιού, πιο αργό ανέβασμα στροφών, να σου βγάζει έναν άλλο εαυτό. Παλιό. Όχι σύγχρονο. Δεν τα χρειάζεσαι. Αλλιώς, μπερδεύεσαι. Γιατί έτσι, διαπιστώνεις ότι η NineT δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη μοτοσυκλέτα, απ' όποια κατηγορία κι αν ψάξεις. Ούτε με Triumph Bonneville, ούτε με Ducati Scrambler, ούτε με Honda CB 1100, ούτε με κάποια άλλη naked, αλλά ούτε καν με Harley. Ούτε στα χαρακτηριστικά της, ούτε στην αίσθηση που μεταδίδει κατά την οδήγηση, ούτε στην ποιότητα κατασκευής, αλλά ούτε στο κόστος αγοράς της.


Είναι μία κατηγορία από μόνη της, και αυτό, εκτός ότι μπερδεύει, μπορεί τελικά να είναι... και καλό. Η NineT, ισορροπεί εξαιρετικά στην παλιά και σύγχρονη εποχή. Δεν προσπαθεί να σου πει ότι είναι μία παλιά μοτοσυκλέτα, με όλα τα αρνητικά του παρελθόντος. Προσφέρει όμως όλη αυτή την αίσθηση, με χαρακτήρα μίας sport σύγχρονης ''γυμνής" μοτοσυκλέτας. Και παραμένει έτοιμη για customizing, όταν της το ζητήσεις. Η BMW επένδυσε σημαντικά σε αυτό το σημείο, δημιουργώντας μία βάση έτοιμη για να της... βγάλεις τα φώτα, τόσο μεταφορικά, όσο και κυριολεκτικά. Χρησιμοποιώντας έναν αερόψυκτο κινητήρα, χωρίς περιττά καλώδια και σωληνώσεις, έδωσε έναν απλό και όμορφο οπτικά κινητήρα, ως βάση για βελτίωση.

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να κρύψεις κάτι, ένα καλώδιο, ένα σωλήνα, να αλλάξεις κάτι στην εικόνα του. Είναι όμορφος. Τέλος. Και από εκεί και πέρα, κάθε σημείο που θα θελήσεις να αγγίξεις, έχουν φροντίσει άλλοι ώστε να μην παιδευτείς. Και το μεγάλο πρόβλημα κάθε επίδοξου "μετατροπέα" μοτοσυκλετιστή, όταν θα μπει στη διαδικασία να μεταμορφώσει την μοτοσυκλέτα του, είναι τα καλώδια. Αυτά του NineT, αποτελούνται από ένα κύκλωμα CAN-BAS, το οποίο επικοινωνεί με την κεντρική μονάδα, και στις "άκρες" του, σε κάθε φλας, στα φανάρια, στα όργανα, υπάρχουν φίσες. Θέλεις να αφαιρέσεις, ή να αλλάξεις κάτι; Απλά ξεκουμπώνεις τα καλώδια, ξεβιδώνεις τις βίδες, και έφυγε. Δεν χρειάζεται να παλέψεις με μονωτικές ταινίες και μονώσεις, και να αφήσεις μισοδουλειές να κρέμονται - ή να ψάχνεις τρόπους να τις κρύψεις.

Το ίδιο σκεπτικό συνεχίζεται και στα μεταλλικά ή πλαστικά μέρη: Θέλεις να μετατρέψεις το NineT σε μονόσελο; Αφαιρείς το πίσω τμήμα του υποπλαισίου, και μένεις μόνο με την μπροστινή σέλα. Ούτε κόψε - ράψε, ούτε πατέντες, ούτε να ψάχνεις στην αγορά για κάποια after market σέλα. Το φέρνεις στα μέτρα σου, στο λεπτό - μαζί με το κλειδί του κεντρικού διακόπτη, έχεις και ένα άλλο κλειδί - Torque, το οποίο ξεβιδώνει τις απαραίτητες βίδες. Εύκολα πράγματα.


Ίδια σχεδίαση επικρατεί όπου και αν κοιτάξεις, δίνοντας σου την εντύπωση ότι, το μόνο που μπορεί να μείνει απαράλλαχτο τελικά, είναι ο κινητήρας, και το πλαίσιο. Που είναι και η αλήθεια. Όλα τα άλλα, τα φέρνεις στα μέτρα σου. Και δεν χρειάζεται να ψαχτείς και πολύ: Η BMW έχει δημιουργήσει μία σειρά αξεσουάρ για την NineT, η οποία κατασκευάζεται αποκλειστικά από τον σχεδιαστή Roland Sands, της Roland Sands Design, και όλα, τα προμηθεύεσαι από τα επίσημα καταστήματα BMW. "Ευκολάκι" δηλαδή. Βέβαια, δεν λείπουν από την αγορά και νέες προτάσεις από ανεξάρτητους σχεδιαστές, αφού η NineT, μέσω του promotion της BMW, ανέδειξε την κατηγορία custom σε ευρύτερο κοινό. Και πλέον, ένα ψάξιμο στο διαδίκτυο, μας βρίσκει κορυφαίες επιλογές για μετατροπές της, ακόμη και στην Ιαπωνία.

Αυτό το τελευταίο λοιπόν, το promotion της BMW, ήταν που έκανε όλη τη δουλειά. Δημιούργησε δεδομένο σε μία κατηγορία που προυπήρχε, αλλά ήταν "γκέτο" των λίγων, αυτών που έπιαναν τα χέρια τους, ή αυτών που τους περίσσευαν ώστε να πληρώσουν για να έχουν μία μοτοσυκλέτα φτιαγμένη στα μέτρα τους. Μία παλιά, με ελάχιστο κόστος κτήσης, και με ατελείωτο κόστος μετατροπής.
Η NineT Διαθέτει μέχρι ρυθμιζόμενη βάση για την πινακίδα, ώστε να την βγάζεις στο πλάι, αλλά και πρόβλεψη για τοποθέτηση ζάντας 6 ιντσών πίσω, για φαρδύτερο λάστιχο. Όλα τα σκέφτηκε ο Γερμανός. Και ο Έλληνας, θα πρέπει βέβαια να τα πληρώσει.


Η NineT προφανώς δεν απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να βλέπουν την δερμάτινη βάση συγκράτησης της μπαταρίας, που σκέφτηκαν, έψαξαν, ρώτησαν, έκοψαν, έφτιαξαν, ταίριαξαν, στην ΔΙΚΗ τους μοτοσυκλέτα. Η NineT δεν απευθύνεται σε αυτούς που θα αφιερώσουν ατελείωτες ώρες δουλειάς, σκέψης, σχεδίασης, με λερωμένα χέρια και ρούχα, σε ένα σκοτεινό υπόγειο με μία λάμπα στο κέντρο, με μία μπύρα στο ένα χέρι, και ένα στριφτό τσιγάρο στο άλλο.

Όλα αυτά, τα έκαναν οι σχεδιαστές της BMW και το απόλαυσαν, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Την χαρά αυτή όμως, δεν θα την νιώσει ο νέος ιδιοκτήτης που θα φύγει από το κοντινότερο κατάστημα με την μοτοσυκλέτα του έτοιμη. Θα νιώσει όμως μέλος μίας τεράστιας ομάδας ανά τον κόσμο, που δεκαετίες τώρα ''πατεντάρει'' ότι βρει μπροστά της, από παπάκια, μέχρι παλιές superbike, από φτηνές παρατημένες μοτοσυκλέτες, μέχρι πανάκριβες Harley-Davidson, δημιουργώντας μοτοσυκλέτες που βλέπει κάθε βράδυ στα πιο υγρά του όνειρα.

Η NineT επίσης, δεν απευθύνεται σε αυτούς που σκέφτονται τον εαυτό τους να ταξιδεύει έως το Παρίσι, δικάβαλος, με μοναδικό στυλ, με πλαϊνές βαλίτσες και ντύσιμο με τα παλιά του δερμάτινα, και το φουλάρι να ανεμίζει. Η σέλα του είναι πολύ σκληρή. Ακόμη και σε μικρές αποστάσεις, σου θυμίζει πως κάθεσαι σε ξύλινο παγκάκι, και αν μέσα στην πόλη μπορείς να συμβιβαστείς, στο ταξίδι, θα ανακαλύψεις τα καλύτερα μέρη για στάσεις, ανά 50 χιλιόμετρα διαδρομής. Χαρακτηριστικά, το ταξίδι στην Μεθώνη, κατέληξε τελικά στα.... Μέθανα - κοντά πέσαμε, από το ίδιο γράμμα ξεκινάνε! Και αυτό, με δύο στάσεις έως την Κόρινθο και ένα διαζύγιο στα σκαριά. Άρα, συμβιβάζεσαι με το αλουμινένιο μονόσελο που προσφέρεται ως έξτρα, και δίνει στην NineT έναν αέρα cafe racer. Μόνος σου θα είσαι επάνω της, ούτως ή άλλως.


Η BMW κατάφερε να φτιάξει μία μοτοσυκλέτα, ικανή να σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή, σε όποια κατηγορία μοτοσυκλετών κι αν ανήκεις. Δύσκολα θα πεις ότι δεν σου αρέσει, εύκολα θα εκπλαγείς και θα θελήσεις μία βόλτα. Η NineT βαδίζει ανάμεσα στην custom και roadster σκηνή, καταφέρνοντας να συνδυάσει την προκάτοχο του κινητήρα, R 1200R Classic, και την νέα υγρόψυκτη R 1200R, προσφέροντας παράλληλα όση sport και Cafe Racer αίσθηση χρειάζεται. Αν αξίζει τα 16.200euro που κοστολογείται και δίκαια φαντάζουν πολλά; Όντας μία μοτοσυκλέτα στην πρωταρχική της μορφή, με το Μ κεφαλαίο και την σύγχρονη τεχνολογία παρούσα, αλλά και λύσεις για customizing έτοιμες, έχεις όλους τους λόγους που θα σε κάνουν να αδιαφορήσεις για το κόστος.

Και στην τελική, μπορεί οι hipsters να είναι μόδα, η retroμάνια να κρατάει καλά αλλά να είναι μία τάση της εποχής μας, τα tatoo να δείχνουν ότι έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας. Η NineT όμως, με την άριστη μεταφορά των ενενήντα χρόνων ιστορίας της BMW σε αυτή την κατασκευή, όπως και αν την δεις, έγχρωμη ή ασπρόμαυρη, δείχνει ότι τουλάχιστον... μπορεί να τα εκατοστήσει!

Μοντέλο R NineT R1200R Classic
Τιμή (euro) 16.200euro 13.290 (Βασική /14.200 Classic / 15.940 έκδοση δοκιμής
     
Πλαίσιο    
Κάστερ (°) 25,5 27,1
Ίχνος  (mm) 102,5 119
Μεταξόνιο (mm) 1.476 1.495
Ύψος σέλας (mm) 785 800 (δέχεται χαμηλή σέλα)
Πλάτος (mm) 890 872
Μήκος (mm) 2220 2145
Ύψος (mm) 1450 1285
Βάρος άνευ καυσίμου / γεμάτο καύσιμο (kg) 209 / 222 198
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt) 18l 18l
     
Αναρτήσεις    
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα με καλάμια διαμέτρου 46mm και διαδρομή τροχού 120mm Telelever, με μονό αμορτισέρ και διαδρομή τροχού 120mm / ESA
Πίσω Paralever με μονό αμορτισέρ  /  διαδρομή τροχού 120mm /Ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου, απόσβεση επαναφοράς Paralever με μονό αμορτισέρ  /  διαδρομή τροχού 140mm / ESA
     
Φρένα    
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 320mm με τετραέμβολες δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης της Brembo και ABS Δύο δίσκοι διαμέτρου 320mm με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων και Integral ABS
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 265mm με δαγκάνα 2 εμβόλων και ABS Δίσκος διαμέτρου 265mm με δαγκάνα 2 εμβόλων και Integral ABS
     
Εξοπλισμός    
  Αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο, ολικός και δύο μερικοί χιλιομετρητές, ένδειξη θερμοκρασίας, σχέσεων, καυσίμου, ψεκασμού, φώτα, νεκρά, υπολογιστής trip computer, ABS, led φλας Ψηφιακό ταχύμετρο, αναλογικό στροφόμετρο, ολικός και δύο μερικοί χιλιομετρητές, ένδειξη θερμοκρασίας, σχέσεων, καυσίμου, ψεκασμού, φώτα, νεκρά, υπολογιστής trip computer, ASC, ABS, θερμαινόμενα γκριπ, led φλας, σταμπιλιζατέρ

Κατασκευαστής BMW
Μοντέλο R NineT
Τιμή (euro) 16.200euro
Εγγύηση Δύο χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 2Κ, A/Ψ, boxer, 2ΕΕΚ, 4Β/Κ
Κυβισμός (c.c.) 1170
Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 101  x 73
Συμπίεση (:1) 12
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός
Συμπλέκτης Ξηρός, μονόδισκος
Μετάδοση Με άξονα, δεξιά τοποθετημένος
Κιβώτιο 6 σχέσεων
Σχέσεις ταχυτήτων  
Πρωτεύουσα 1.737
1η σχέση 2.375
2η σχέση 1.696
3η σχέση 1.296
4η σχέση 1.065
5η σχέση 0.939
6η σχέση 0.848
Τελική σχέση μετάδοσης 2.91
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο, δύο τμημάτων, στηριγμένο πάνω στον κινητήρα
Κάστερ (°) 25,5
Ίχνος  (mm) 102,5
Μεταξόνιο (mm) 1.476
Ύψος σέλας (mm) 785
Πλάτος (mm) 890
Μήκος (mm) 2220
Ύψος (mm) 1450
Βάρος άνευ καυσίμου / γεμάτο καύσιμο (kg) 209 / 222
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt) 18l
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα με καλάμια διαμέτρου 46mm και διαδρομή τροχού 120mm / καμία ρύθμιση
Πίσω Paralever με μονό αμορτισέρ  /  διαδρομή τροχού 140mm
   
Ελαστικά  
Μπροστά 120/70-17
Πίσω 180/55-17
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 320mm με τετραέμβολες δαγκάνες ακτινικής τοποθέτησης της Brembo και ABS
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 265mm με δαγκάνα 2 εμβόλων και ABS
   
Εξοπλισμός  
  Αναλογικό ταχύμετρο και στροφόμετρο, ολικός και δύο μερικοί χιλιομετρητές, ένδειξη θερμοκρασίας, σχέσεων, καυσίμου, ψεκασμού, φώτα, νεκρά, υπολογιστής trip computer, ASC, ABS, led φλας
   
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (ίπποι/σαλ) 110/7.500
Ροπή εργοστασίου (χλγμρ/σαλ) 12,1/6.050

bmw_rninet_2015_test_cityrider_11.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_1.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_12.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_9.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_10.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_5.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_2.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_13.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_8.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_4.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_7.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_6.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_3.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider.JPG

bmw_rninet_2015_test_cityrider_11.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_1.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_12.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_15.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_14.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_9.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_10.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_5.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_2.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_17.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_13.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_8.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_4.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_7.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_6.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_16.JPGbmw_rninet_2015_test_cityrider_3.JPG