Στερεά Ελλάδα

city view kerameikos 17

H "αρχαία" γειτονιά της Αθήνας 

Με το όνομα Κεραμεικός υπήρχαν στην αρχαία Αθήνα δύο συνοικίες. Σήμερα είναι η περιοχή που ορίζεται από τις οδούς Πειραιώς, Θερμοπυλών, Κωνσταντινουπόλεως και Βουτάδων. Ο Κεραμεικός είναι μια ήσυχη συνοικία, αν και τόσο κοντά στην πλατεία Ομόνοιας. Τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει μια προσπάθεια αναβάθμισης που όμως λόγω οικονομικής κρίσης δεν ολοκληρώθηκε. Παρ' όλα αυτά, σώζονται ακόμα αρκετά νεοκλασικά σπίτια που θυμίζουν την Αθήνα που θα θέλαμε να ζούμε.

Σήμερα, πολλά παλιά νεοκλασικά σπίτια παραμένουν άδεια κουφάρια που μάταια αντιστέκονται στον χρόνο καθώς κάποια στιγμή θα υποκύψουν και θα καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι, ενώ αρκετά από αυτά έχουν δώσει τη θέση τους σε πολυκατοικίες, ειδικά όσα οικόπεδα βρίσκονται επί της οδού Πειραιώς. 

Ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού είναι περίπου 40 στρέμματα και εκεί βρίσκεται τμήμα του Θεμιστόκλειου τείχους, που περιέκλειε όλη την αρχαία Αθήνα, το Δίπυλο, την είσοδο στην αρχαία Αθήνα. Υπάρχουν και αρκετοί τάφοι καθώς τμήμα του Κεραμικού υπήρξε νεκροταφείο, με ευρήματα που χρονολογούνται από την Εποχή του χαλκού. 

Φωτογραφίες

city_view_kerameikos_7.jpgcity_view_kerameikos_1.jpgcity_view_kerameikos_3.jpgcity_view_kerameikos_13.jpgcity_view_kerameikos_9.jpgcity_view_kerameikos_5.jpgcity_view_kerameikos_15.jpgcity_view_kerameikos_10.jpgcity_view_kerameikos_2.jpgcity_view_kerameikos_12.jpgcity_view_kerameikos_14.jpgcity_view_kerameikos_11.jpgcity_view_kerameikos_4.jpgcity_view_kerameikos_8.jpgcity_view_kerameikos_16.jpgcity_view_kerameikos_17.jpgcity_view_kerameikos_6.jpg

AdmirorGallery 5.0.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.