Στερεά Ελλάδα

Cannot find taxidiotika/rideit/2013/penteli subfolder inside /home/cityrider/domains/cityrider.gr/public_html/images/stories/taxidiotika/rideit/2013/penteli/ folder.
Admiror Gallery: 5.0.0
Server OS:nginx/1.24.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40-68+ubuntu22.04.1+deb.sury.org+1

IMGP0967-web Ιδανικές συνθήκες, κορυφαία παρέα!

 




Η πρώτη εκδρομή της χρονιάς για την σχολή ασφαλούς οδήγησης Ride It, βρήκε 31 (!!) αναβάτες να πίνουν καφέ σε γνωστό καφέ στην πλατεία παλαιάς Πεντέλης, με στόχο να εκδράμουν στο βουνό ανακαλύπτοντας τις ομορφιές του, οδηγώντας σε μέρη όμορφα και προσιτά απ’ όλους.

Ιδανικές συνθήκες

Οι τετράωρες χωμάτινες εκπαιδευτικές εκδρομές της σχολής ασφαλούς οδήγησης RideIt δίνουν τη δυνατότητα στους αναβάτες να οδηγήσουν σε μέρη που δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι κρύβονται… πίσω από τα σπίτια τους, πάντα με τις οδηγίες, την βοήθεια και την υποστήριξη των εκπαιδευτών της σχολής. Η υποστήριξη αυτή, τόσο σε τεχνικό, όσο και οδηγικό επίπεδο, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για τους νέους αναβάτες να εισαχθούν στον μαγικό κόσμο του Travel Enduro. Αυτή τη φορά, η συνεργασία με το δραστήριο GS Forum το οποίο διέθεσε και μέλη του για βοήθεια, ανέβασε τον πήχη των συμμετοχών στους 31 αναβάτες, οι οποίοι θέλησαν να μαζευτούν ξανά μαζί, να γνωρίσουν νέα πρόσωπα, να ανταλλάξουν ιδέες, και να οδηγήσουν σε μία ιδανική μέρα για Travel Enduro. Και ήταν όλοι εκεί, δίχως να φοβηθούν τις καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών, ενώ υπήρχε χρόνος το πρωί τόσο για καφέ, αλλά και για τον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο των μοτοσυκλετών, τις ρυθμίσεις σε πιέσεις στα ελαστικά, αλλά και στα χειριστήρια όσων αναβατών το χρειαζόντουσαν.
Ο καιρός; Έβρεχε την Πέμπτη αλλά και την Παρασκευή, ενώ και το Σάββατο έριχνε λίγο, αλλά την Κυριακή, οι συνθήκες ήταν ιδανικές! Συννεφιά με 5 βαθμούς, που αποδείχτηκαν ιδανικοί μιας και οι αναβάτες δεν κρύωναν καθόλου, λόγω και της οδήγησης.

Το χώμα; Απίστευτο! Αντί να έχει λασπώσει – όπως οι περισσότεροι φοβόντουσαν, τελικά λάσπη δεν υπήρχε παρά σε λιγοστά σημεία, σε νερολακκούβες κυρίως, ενώ το υπόλοιπο τερέν, έδινε στα περισσότερα σημεία εκπληκτικό κράτημα.

Εκπαίδευση στην πορεία

Υπήρχαν αρκετές πέτρες όμως σε κάποια σημεία, αλλά οι αναβάτες που συμμετείχαν δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα. Ακόμη και αναβάτες οι οποίοι είχαν ελάχιστη έως καθόλου εμπειρία στην off road οδήγηση, τα πήγαν πολύ καλά, και με τις οδηγίες των έμπειρων εκπαιδευτών, έβγαλαν εις πέραν την διαδρομή. Άλλωστε, με τις συνθήκες που επικρατούν στα βουνά, δημιουργείται το ιδανικό πεδίο για εκπαίδευση - που είναι και ο σκοπός των εκδρομών.
Όπως σε αρκετά σημεία της διαδρομής που είχε πέσει ο δρόμος, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτές να βοηθούν τους αναβάτες να περάσουν με ασφάλεια, ενώ σε αυτά τα σημεία, όπως και σε νεροφαγώματα και λάσπες, έγινε σεμινάριο για τους σωστούς τρόπους περάσματος.

Η διαδρομή; 70 χιλιόμετρα χώμα, με μόλις το 10 % εξ αυτών άσφαλτο, με εκκίνηση την πλατεία της παλαιάς Πεντέλης, και οδήγηση από την Καλλιτεχνούπολη προς την μονή Νταού Πεντέλης και τον Νέο Βουτζά, με στάση για καφέ στο “Πανόραμα” στον Άγ. Πέτρο, και συνέχεια προς Διόνυσο και Ραπεντόσα, και επιστροφή ξανά, στην πλατεία που έγινε η εκκίνηση.
Εκεί, αναλύθηκαν λεπτομέρειες για την σωστή οδήγηση, απορίες των αναβατών για πέρασμα από νεροφαγώματα, αλλά και κλείστηκε το ραντεβού για την επόμενη εκπαιδευτική εκδρομή που θα γίνει την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στην Πάρνηθα!

Φωτογραφίες


AdmirorGallery 5.0.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.